Help
Inloggen / registreren
La Grande Braderie

Trein van Brussel naar Rijsel

Twee kofferszonder bijbetalen
Uitstekende prijs-kwaliteitsverhoudingvoor elk budget
ComfortabelGeniet van meer beenruimte

Let op: als gevolg van de coronacrisis kunnen we deze dienst momenteel niet aanbieden.

Trein van Brussel naar Rijsel

Neem de trein naar Rijsel

Met Eurostar van Brussel ben je in een recordtijd van 34 minuten in het centrum van Rijsel (Lille). Vanaf Brussel-Zuid vertrekken dagelijks treinen naar station Lille-Europe.

Zorg dat je ruim voor vertrek bij de ticketpoortjes van Eurostar in station Brussel-Zuid bent. Scan je ticket, ga door de bagagecheck en stap in de trein.  

Er is geen identiteitscontrole tussen België en Frankrijk, maar neem toch voor de zekerheid je paspoort of identiteitskaart mee. Die moet je namelijk altijd bij je hebben.

In de trein

Leun achterover en geniet van de ruime rijtuigen en zitplaatsen met royale beenruimte. Met een stopcontact aan elke plaats en gratis wifi, verveel je je geen moment. Zin in iets lekkers? In Café Métropole, het barrijtuig, haal je koffie en andere dranken, snacks en maaltijden. 

Aankomst in Lille Europe

Eurostar komt aan in station Lille Europe, op slechts 10 minuten lopen van het stadscentrum. Naast het station vind je het winkelcentrum Euralille, als je meteen wilt beginnen met shoppen. Vergeet ook niet dat je met je Eurostar-ticket twee kaartjes krijgt voor de prijs van één in musea en galerieën, bijvoorbeeld Le Palais des Beaux-Arts en LaM.


Ook interessant

Trein van Rijsel naar Brussel

Met de trein naar Brussel vanuit Rijsel in slechts 35 minuten.

TREIN RIJSEL - BRUSSEL

Trein naar Londen

In alle comfort en in recordtijd met de trein naar Londen. Vertrek uit Brussel of andere stations in België.

Alle Eurostar-routes

Verliefd op Rijsel

Net over de grens, maar verrassend anders: Rijsel is een gezellige winkelstad met een prachtig historisch hart. Ideaal voor een korte vakantie of een weekendje weg. 

Shopping

Ontdek een paradijs voor shopaholics, met onder meer een enorme vlooienmarkt en grote winkels van topmerken. Sla beslist Le Furet du Nord niet over, een grote boekwinkel waar je urenlang in kunt ronddolen.

Lekker eten

Probeer lokale specialiteiten zoals knaloranje Mimolette-kaas en zoete babeluttes de Lille. Dankzij de Vlaamse invloed vind je er natuurlijk ook heerlijke wafels en bier.

Cultuur

In het Palais des Beaux-Arts hangen schilderijen van Rubens en Van Dyck. Het is een van de grootste musea van Frankrijk, dus geef jezelf ruim de tijd om alles te zien.

Boek trein Brussel - Rijsel

Foto's: © © OTC Lille; © © OTC Lille; © Adobe Stock; © Adobe Stock