Help
Inloggen / registreren
Trains to Brussels

Trein van Amsterdam naar Brussel

Stad of Station
Stad of Station
1 uur 49 minVan Amsterdam naar Brussel
Elke seconde benut
Kies je zitplaats

Wijziging in onze dienstregeling tussen Nederland en België

Tot nader order kun je alleen met de Eurostar van België naar Nederland reizen, en niet van Nederland naar België. De reden hiervoor is de gewijzigde dienstregeling als gevolg van reis- en grensbeperkingen. De Eurostar van Brussel naar Amsterdam en Rotterdam rijdt wel gewoon.

Trein van Amsterdam naar Brussel

In 1 uur en 49 minuten zoef je met Eurostar van Amsterdam Centraal naar Brussel-Zuid, met een korte stop in Rotterdam.   

Twee koffers mogen mee (tot 85 cm op de langste zijde) en één stuk handbagage. Neem ook je identiteitskaart of paspoort mee. Er is geen identiteitscontrole tussen België en Nederland, maar je moet altijd een identiteitsbewijs bij je hebben.

Zorg dat je ruim voor vertrek op het station bent, zodat je genoeg tijd hebt om het juiste perron te vinden. Let op: om het station binnen te komen, moet je je ticket scannen bij de bij de toegangspoortjes, dus hou het bij de hand.

In de Eurostar-trein

Je reist met de splinternieuwe Eurostar-trein en bent van alle gemakken voorzien: gratis wifi en entertainment, comfortabele zitplaatsen en een stopcontact voor je telefoon of laptop.

Als je trek krijgt, wandel je naar Café Métropole, ons barrijtuig. Wie met Standard Premier reist, krijgt een snack aangeboden.

Aankomst in Brussel-Zuid

De trein komt aan in het centrum van de stad, op station Brussel-Zuid/Midi. Je vindt er bussen, trams, metro's. Je kunt ook een taxi nemen of een wandeling maken: het is ongeveer 20 minuten lopen naar een van de beste winkelgebieden van de stad. Op het station is een bewaakte bagagebewaarplaats waar je je bagage kunt afgeven.

 

Dienstregeling

Zoveel meer dan mosselen met friet

Laat de mosselen een keer voor wat ze zijn en probeer bij je volgende bezoek aan Brussel eens een bordje Vlaams stoofvlees - ook heerlijk met frietjes erbij. Sla daarna twee vliegen in één klap qua Belgische lekkernijen en bestel een pintje chocoladebier: onweerstaanbaar lekker.

Van alle markten thuis

Van muziek tot kunst, van antiek tot bier, en van boeken tot tweedehandskleding. Je kunt het zo gek niet bedenken of Brussel heeft er wel een festival of markt voor. Er is voor elk wat wils, dus kiezen wordt nog lastig.

Mis het Manneken niet

Een tripje naar Brussel is niet compleet zonder een bezoek aan Manneken Pis. Misschien heb je hem al een keer bewonderd, maar had je hem al gezien met een judo-outfit of een kerstmannenpakje aan? Nee? Goede reden om nog eens te gaan kijken.