Help
Inloggen / registreren
Station – Amsterdam Central - Amsterdam Centraal

Amsterdam Centraal

Stationsplein, 1012 AB Amsterdam

Amsterdam Centraal ligt in het hart van de stad en is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Het ligt op loopafstand van de Jordaan, de grachtengordel en het oude centrum.


Hier vind je alle informatie over het station, hoe laat je moet aankomen, alles over het vertrek, de stationsfaciliteiten, speciale assistentie en meer.

Eurostar check-in Amsterdam

time

Aanbevolen aankomsttijd

Zorg dat je voldoende tijd hebt voor alle controles voor het vertrek. Kom naar het station op de aanbevolen tijd en niet vlak voor het Eurostar-gebouw de deuren sluit. Bij Eurostar gebeuren de grens- en bagagecontroles voor het vertrek. Met als voordeel dat je bij aankomst meteen de stad in kunt.


Soms is er een rij in het station, bijvoorbeeld op een drukke dag of wanneer de controles iets langer duren. Maak je daarover geen zorgen, onze medewerkers begeleiden je door de controles en zorgen dat je de trein niet mist.

Standard en Standard PremierBusiness PremierSpecial Assist
Hoeveel minuten voor vertrek moet ik op het station zijn?

60-90

30-45

60-75

Hoeveel minuten voor vertrek sluiten de ticketpoortjes?

30

20

30

tickets

Toegang tot het station

In Amsterdam Centraal moet je eerst de barcode van je ticket scannen bij de ticketpoortjes aan de ingang van het station.


Tickets die werden afgeleverd door een andere vervoerder hebben mogelijk geen barcode. Vraag dan assistentie aan een stationsmedewerker, of druk op de informatieknop naast de ticketpoortjes voor assistentie.


Tip: de ticketpoortjes reageren op Apple Pay, een barcode op een iPhone werkt daarom niet altijd meteen. Om zeker te zijn, kun je het ticket opslaan in de Eurostar app of je ticket vooraf afdrukken.

  1. Waar is de check-in van Eurostar?

    In Amsterdam Centraal is de Eurostar check-in helemaal aan het uiteinde van spoor 15b. Volg de bordjes naar spoor 15 en dan richting Londen.


    Bij het Eurostar-gebouw word je verwelkomd door onze medewerkers. Houd je ticket klaar voor controle.

security

Veiligheid

Is je ticket gecontroleerd door Eurostar, dan volgt nog een veiligheidscontrole voor jezelf en de bagage.


Breng niet meer bagage mee dan toegelaten. Breng ook geen verboden voorwerpen mee. Er is geen gewichtsbeperking voor bagage; zolang je die zelf kan dragen en in de rekken tillen.


Heb je een pacemaker, meld dit dan aan het beveiligingsteam voor je door de metaaldetector gaat. Mogelijk wordt gevraagd om je pacemaker/ICD-pasje te tonen.

passport2

Identiteitscontrole

Je paspoort wordt twee keer gecontroleerd: eerst door de Nederlandse autoriteiten, daarna door de Britse grenspolitie.

lounge

Vertrekhal van Eurostar

In de vertrekhal van Eurostar vind je de volgende voorzieningen:

koffie en thee

automaten met snacks en frisdranken

toiletten

werkruimtes

prioritaire zitplaatsen

seat2

NS International Lounge

Heb je een ticket voor Business Premier of een Carte Blanche, dan kun je voor het inchecken nog relaxen in de NS International Lounge – Regus Express op spoor 2a. Daar kun je genieten van de volgende voorzieningen:

comfortabele werkplekken

gratis wifi

vergaderzalen

gratis (niet-alcoholische) drankjes


Meer over de voorzieningen en openingstijden op NS International Lounge. Zorg dat je tijdig naar spoor 15b gaat om in te checken.

disabled

Reisassistentie in het station

Heb je een handicap of een verminderde mobiliteit, dan kunnen wij kosteloos assistentie voorzien om je naar en van de trein te helpen. Wil je zeker zijn van assistentie, boek die dan minstens 48 uur voor het vertrek.


Alle informatie over reisassistentie, hoe je die moet boeken, hulp met de bagage, parkeergelegenheid, stationsvoorzieningen enz., vind je bij reisassistentie.

Praktische informatie

Reis je met Thalys naar Brussel met een aansluiting voor een Eurostar naar Londen?

Dan heb je twee tickets, een voor Thalys en een voor Eurostar. Je kunt op de Thalys stappen op spoor 15 tot twee minuten voor het vertrek. Je hoeft niet extra vroeg te komen. Check de aankondigingsborden, want het spoornummer wijzigt soms.


In Brussel-Zuid ga je via de Eurostar check-in naar de trein naar Londen. Meer over vertrekken vanaf Brussel vind je bij Brussel-Zuid.

Ook interessant

Onze stations

Alles wat je moet weten over onze stations, bijvoorbeeld welke faciliteiten je er vindt.

Lees meer
Hoe laat moet ik in het station zijn?

Inchecken hoeft niet, maar laat genoeg tijd over voor de veiligheids- en douanechecks.

Lees meer
Trein naar Londen

In alle comfort en in recordtijd met de trein naar Londen. Vertrek uit Brussel of andere stations in België.

Alle Eurostar-Routes