INCHECKEN

Wat heb je nodig om in te checken?

Inchecken

Wat heb je nodig?

Om in te checken heb je een ticket nodig en je identiteitskaart of paspoort. Kinderen die meereizen, moeten hun eigen identificatiepapieren hebben, zelfs baby’s.

Bagage hoef je niet apart in te checken, zolang je maar binnen de toegelaten hoeveelheid blijft en de bagage zelf kunt dragen.

Hoe moet je inchecken?

Scan de barcode van je ticket of op je smartphone bij de poortjes van de check-in. Lukt het niet, vraag dan hulp aan onze medewerkers. Sommige tickets hebben geen barcode. Ze zijn niet uitgeschreven door Eurostar, maar zijn wel geldig. Inchecken doe je dan aan de incheck-balie.
 
Staat er geen zitplaatsnummer op je ticket, ga dan naar de incheck-balie en wij geven je een zitplaatsnummer.

Wanneer moet je inchecken?

Je ticket bepaalt hoelang van tevoren je moet inchecken. Weet je het niet helemaal zeker, kom dan liever wat te vroeg. En relax met een koffietje voor je in de trein stapt.

Reizigers in Standard, Standard Premier of met een Eurostar™ carte classique

Check-in tot 30 minuten voor het vertrek, voorzie 45 minuten bij grotere drukte zoals weekends of vakantiedagen.

Reizigers in Business Premier of met een Eurostar™ carte blanche

Check-in tot 10 minuten voor het vertrek. Als je vroeger bent, dan kun je in Brussel, Londen, Ebbsfleet en Parijs in onze exclusieve Business Premier lounge genieten van gratis wifi, drankjes en snacks. Je kunt hier terecht vanaf 90 minuten voor het vertrek.

Als je graag assistentie wilt

Voorzie extra 30 minuten bovenop de normale tijd om in te checken.

Inchecken in Brussel-Zuid

In Brussel-Zuid opent de check-in als de vorige trein is vertrokken. De inchecktijd kan hier dus variëren.

Reizigers in Business Premier of met een Eurostar™ carte blanche-kaart hebben toegang tot de Business Premier lounge, vanaf 90 minuten voor het vertrek.

e-gates in onze stations

Waarvoor dient een e-gate?

Als je paspoort een elektronische chip heeft, kun je die scannen aan een e-gate of elektronische sas en hoef je niet via de manuele identiteitscontrole.

Wie kan hiervan gebruikmaken?

Alle burgers van de EU en de EER (Europese Economische Ruimte), ouder dan 18 en met een geldig biometrisch paspoort (met een elektronische chip) kunnen via een e-gate gaan. 

Dit symbool staat op een biometrisch paspoort.

Hoe werkt het?

  1. Open je paspoort en leg de pagina met je foto op het leesvenster. Wacht tot de chip gelezen is. Bij groen licht opent zich het eerste poortje.
  2. Ga op de voetafdrukken staan, kijk in de camera en wacht tot de gezichtsherkenning is gebeurd.
  3. Als de camerascan overeenstemt met de foto in je paspoort, gaat het tweede poortje open en kun je verdergaan naar de vertrekhal.

Hoe werkt de Britse grenscontrole?

1. Wandel door het eerste poortje.

2. Open je paspoort en leg de pagina met je foto op het leesvenster. Kijk in de camera en wacht tot de chip gelezen is en de gezichtsherkenning door de camera is gebeurd.

3. Als de camerascan overeenstemt met de foto in je paspoort, gaan de deurtjes open. Ga verder naar de vertrekhal