DE TICKETPOORTJES

Inchecken hoeft niet bij Eurostar, scan eenvoudigweg je ticket bij de ticketpoortjes.

De dag van vertrek

Wat heb je nodig?

Om door de ticketpoortjes te gaan heb je een ticket nodig en je identiteitskaart of paspoort. Kinderen die meereizen, moeten hun eigen identificatiepapieren hebben, zelfs baby’s.

Bagage hoef je niet apart in te checken, zolang je maar binnen de toegelaten hoeveelheid blijft en de bagage zelf kunt dragen.

Hoe ga je door de ticketpoortjes?

Scan de barcode van je ticket of op je smartphone bij de ticketpoortjes. Lukt het niet, vraag dan hulp aan onze medewerkers. Sommige tickets hebben geen barcode. Ze zijn niet uitgeschreven door Eurostar, maar zijn wel geldig. Ga dan naar de servicebalie bij de ticketpoortjes, waar een medewerker je zal helpen.
 
Staat er geen zitplaatsnummer op je ticket, ga dan naar de servicebalie en wij geven je een zitplaatsnummer.

Wanneer moet je bij de ticketpoortjes zijn?

Je ticket bepaalt hoelang van tevoren je bij de ticketpoortjes moet zijn. Weet je het niet helemaal zeker, kom dan liever wat te vroeg. En relax met een koffietje voor je in de trein stapt.

Reizigers in Standard, Standard Premier of met een Eurostar™ carte classique

Ga 45-60 minuten voor het vertrek naar de ticketpoortjes, voorzie extra tijd bij grotere drukte zoals weekends of vakantiedagen.

Reizigers in Business Premier of met een Eurostar™ carte blanche

Ga tot 10 minuten voor het vertrek door de ticketpoortjes. Als je vroeger bent, dan kun je in Brussel, Londen, Ebbsfleet en Parijs in onze exclusieve Business Premier lounge genieten van gratis wifi, drankjes en snacks. Je kunt hier terecht vanaf 90 minuten voor het vertrek.

Als je graag assistentie wilt

Voorzie extra 30 minuten bovenop de normale tijd om in te checken.

Ticketpoortjes - sluitingstijden en toeslagen

Standard en Standard Premier

De ticketpoortjes en -controle sluiten 30 minuten voor het vertrek van de trein.

Business Premier

Voor Business Premier sluiten de ticketpoortjes 10 minuten voor het vertrek van de trein.

Kom je later dan de uiterste inchecktijd bij de ticketpoortjes, dan behouden wij ons het recht voor om je niet in de trein te laten stappen. Kom je aan voor de trein daadwerkelijk is vertrokken, dan kun je aan de ticketbalie een zitplaats vragen in de eerstvolgende trein. Is daar plaats, dan kunnen we je ticket omboeken tegen een toeslag van € 40 (£ 30).

 

Vertrek uit Brussel-Zuid

In Brussel-Zuid openen de ticketpoortjes als de vorige trein is vertrokken. De tijd die nodig is om door de poortjes en veiligheids- en identiteitscontrole te gaan kan hier dus variëren, maar hou rekening met 45-60 minuten.

Reizigers in Business Premier of met een Eurostar™ carte blanche-kaart hebben toegang tot de Business Premier lounge, vanaf 90 minuten voor het vertrek.

e-gates in onze stations

Waarvoor dient een e-gate?

Als je paspoort een elektronische chip heeft, kun je die scannen aan een e-gate of elektronische sas en hoef je niet via de manuele identiteitscontrole.

Wie kan hiervan gebruikmaken?

Alle burgers van de EU en de EER (Europese Economische Ruimte), ouder dan 18 en met een geldig biometrisch paspoort (met een elektronische chip) kunnen via een e-gate gaan. 

Dit symbool staat op een biometrisch paspoort.

Hoe werkt het?

  1. Open je paspoort en leg de pagina met je foto op het leesvenster. Wacht tot de chip gelezen is. Bij groen licht opent zich het eerste poortje.
  2. Ga op de voetafdrukken staan, kijk in de camera en wacht tot de gezichtsherkenning is gebeurd.
  3. Als de camerascan overeenstemt met de foto in je paspoort, gaat het tweede poortje open en kun je verdergaan naar de vertrekhal.

Hoe werkt de Britse grenscontrole?

1. Wandel door het eerste poortje.

2. Open je paspoort en leg de pagina met je foto op het leesvenster. Kijk in de camera en wacht tot de chip gelezen is en de gezichtsherkenning door de camera is gebeurd.

3. Als de camerascan overeenstemt met de foto in je paspoort, gaan de deurtjes open. Ga verder naar de vertrekhal