Help
Inloggen / registreren
View along the river

Trein van Brussel naar Amsterdam

Stad of Station
Stad of Station
1 uur 49 minutenvan Brussel naar Amsterdam
Elke seconde benut
Kies je zitplaats

Wijziging in onze dienstregeling tussen Nederland en België

Tot nader order kun je alleen met de Eurostar van België naar Nederland reizen, en niet van Nederland naar België. De reden hiervoor is de gewijzigde dienstregeling als gevolg van reis- en grensbeperkingen. De Eurostar van Brussel naar Amsterdam en Rotterdam rijdt wel gewoon.

Neem de trein naar Amsterdam vanuit Brussel

Klaar om te vertrekken

Er mogen twee koffers mee (tot 85 cm op de langste zijde) en één stuk handbagage. Er is geen gewichtsbeperking en vloeistoffen kunnen gewoon mee.

Steek zeker je identiteitskaart of paspoort op zak. Er is geen identiteitscontrole tussen België en Nederland, maar een identiteitsbewijs moet je altijd bij je hebben.

In het station

Politie en/of stationspersoneel kan willekeurig een veiligheids- of identiteitscontrole uitvoeren in Brussel-Zuid. We raden dus aan om minstens 20 minuten voor het vertrek van de trein in het station te zijn.

Houd je ticket altijd goed bij. Dat ticket heb je nodig om te scannen aan de ticketpoortjes bij de uitgang van de Nederlandse en voor de controle in de trein.

De Eurostar-trein vertrekt normaal van spoor 3 in Brussel-Zuid. Op de terugweg vertrekt de Eurostar-trein gewoonlijk van spoor 15 in Amsterdam Centraal. Kijk dat voor alle zekerheid nog even na op de informatieborden in het station.

Op het perron vermelden andere informatieborden waar de rijtuigen zich bevinden in de trein en waar je het beste kunt wachten.

 

Let op: kinderen jonger dan 16 jaar mogen niet in hun eentje reizen tussen Brussel en Nederland. Jongeren van 16 tot 18 mogen wel alleen reizen, als ze de juiste reisdocumenten bij zich hebben.

 

De ticketbalie bevindt zich naast de ingang van de Eurostar-terminal. Voorzie voldoende tijd als je hier eerst nog je tickets moet afhalen. Of download onze app om tickets te boeken, of om te boeken, en te bewaren. Dat scheelt weer tijd en papier.

 

Eten in de trein

Wie met Standard Premier reist, krijgt een snack aangeboden. Reis je in Standard? Dan kun je voor drankjes, sandwiches en versnaperingen terecht in Café Métropole, ons barrijtuig.


Ook interessant

Trein naar Londen

In alle comfort en in recordtijd met de trein naar Londen. Vertrek uit Brussel of andere stations in België.

Alle Eurostar-routes

Foto's: © Eurostar; © Eurostar