Naar hoofdinhoud
Eurostar
Help
Boek

Toegankelijkheid

Wij engageren ons

Eurostar vindt het belangrijk dat deze website gebruiksvriendelijk is. Dat betekent dat wij ervoor willen zorgen dat onze website correct op het beeldscherm verschijnt en dat de belangrijkste functies werken op alle browsers die gebruikt worden door meer dan twee procent van de bezoekers aan onze website, zoals voorgeschreven in de richtlijnen van de Britse regering. Dat betekent niet dat onze website pixel-perfect te bekijken is door iedereen. Maar we streven ernaar dat alle gebruikers de website kunnen openen en de belangrijkste informatie en elementen van onze website kunnen gebruiken, ongeacht de browser waarmee ze surfen. Wij willen ook dat onze website kan worden gebruikt door iedereen die specifieke hulpmiddelen hanteert (zoals een screenreader), ook al vertegenwoordigen zij minder dan de voorgeschreven twee procent van de bezoekers aan onze website.


We blijven voortdurend sleutelen aan de toegankelijkheid van onze site en we controleren regelmatig of hij nog wel beantwoordt aan de Web Content Accessibility Guidelines 2.1 en de aanbevelingen van de British Standard for Web Accessibility, BS 8878:2010.

Onze website toegankelijk maken

Omdat we willen dat onze site nog gebruiksvriendelijker wordt, ondersteunen we het aanpassen van instellingen in de meeste browsers en besturingssystemen zoals:

  • het wijzigen van de grootte en kleur van de tekst op de hele website
  • het navigeren op het grootste deel van de website met alleen bediening via het toetsenbord
  • het vergroten van het scherm
  • het luisteren naar audiocommentaar van het grootste deel van de website bij gebruik van een screanreader.


AbilityNet geeft uitgebreid info over hoe je deze instellingen in verschillende browsers kunt aanpassen om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren zoals:

Onze website gebruiken

Regelmatig testen we onze website en grote wijzigingen die we op de website maken op de belangrijkste besturingssystemen (zoals Microsoft Windows en Apple macOS/iOS) en apparaten (zoals desktops, laptops en mobiele apparaten).

We raden je aan de nieuwste versies van deze browsers te gebruiken voor de beste ervaring:

  • Google Chrome
  • Safari
  • Microsoft Edge
  • Firefox
  • mobiele browsers van Samsung of Android


Onze website is ook compatibel met de nieuwste versies van de meeste toonaangevende screenreaders.


Opmerkingen welkom

Een website gebruiksvriendelijk maken is een continu proces. We hebben al veel vooruitgang geboekt, toch is de klus nog niet helemaal geklaard. We blijven werken zodat onze site volledig toegankelijk wordt en houden je op de hoogte van onze voortgang.

Neem gerust contact met ons op als je problemen ondervindt bij het openen van www.eurostar.com of als je problemen wilt melden.


Deze toegankelijkheidsverklaring werd laatst aangepast op 8 juli 2021.