Help
Inloggen / registreren
Large open square with a statue of a man on horseback in the centre

Trein van Rotterdam naar Brussel

Stad of Station
Stad of Station
1 uur 10 minvan Rotterdam naar Brussel
Elke seconde benut
Kies je zitplaats

Wijziging in onze dienstregeling tussen Nederland en België

Tot nader order kun je alleen met de Eurostar van België naar Nederland reizen, en niet van Nederland naar België. De reden hiervoor is de gewijzigde dienstregeling als gevolg van reis- en grensbeperkingen. De Eurostar van Brussel naar Amsterdam en Rotterdam rijdt wel gewoon.

Trein van Rotterdam naar Brussel

In 1 uur en 10 minuten zoef je met Eurostar van Rotterdam Centraal naar Brussel-Zuid.

Twee koffers mogen mee (tot 85 cm op de langste zijde) en één stuk handbagage. Er is geen gewichtsbeperking en vloeistoffen kunnen gewoon mee in de trein.

Steek zeker je identiteitskaart of paspoort op zak. Er is geen identiteitscontrole tussen Nederland en België, maar een identiteitsbewijs moet je altijd bij je hebben.

In het station

Zorg dat je ruim op tijd in het station bent - 20 minuten voor vertrek geeft je genoeg tijd om het juiste perron te vinden en als je wilt nog wat te eten of te drinken te halen.

Houd je ticket altijd goed bij. Je moet het scannen aan de ticketpoortjes bij de ingang van de Nederlandse stations en voor de controle in de trein.

De Eurostar-trein vertrekt normaal van spoor 1 in Rotterdam Centraal. Op de terugweg vertrekt de Eurostar in Brussel-Zuid meestal van spoor 3. Kijk dat voor alle zekerheid nog even na op de informatieborden in het station.

Op de informatieborden op het perron staat waar de rijtuigen zich bevinden in de trein en waar je het beste kunt wachten.

Let op: kinderen jonger dan 16 jaar mogen niet in hun eentje reizen tussen Nederland en Brussel. Jongeren van 16 tot 18 mogen wel alleen reizen, als ze de juiste reisdocumenten bij zich hebben.


Ook interessant

Trein naar Londen

In alle comfort en in recordtijd met de trein naar Londen. Vertrek uit Brussel of andere stations in België.

Alle Eurostar-routes


Trein boeken

Stad of Station
Stad of Station

Foto's: © Eurostar; © Eurostar