Naar hoofdinhoud
Eurostar
Help
Boek

Rotterdam Centraal

Stationsplein 1, 3013 AJ Rotterdam

Rotterdam Centraal

Rotterdam Centraal is een ultramodern stationsgebouw in het centrum van de stad. Hier vind je alle informatie over het station, hoe laat je er moet zijn, alles over het vertrek, de stationsfaciliteiten, reisassistentie en meer.

De vertrekprocedures in Rotterdam Centraal zijn anders afhankelijk van of je naar Parijs en Brussel reist, of naar Londen. Alle nuttige informatie daarover lees je hieronder.

NS-ticketpoortjes

De NS-ticketpoortjes

Voor toegang of uitgang van het perron in Rotterdam Centraal scan je de streepjescode aan de ticketpoortjes van het station.

Smartphone gebruikers, let op

Als je ook bankkaarten bewaart op je telefoon, bewaar het ticket dan in de Google/Apple Wallet of druk het af voor het vertrek.

Waarom? De ticketpoortjes van NS kunnen de streepjescodes lezen van zowel tickets als van digitale bankkaarten waarmee forenzen in- en uitchecken.

Uitzonderlijk kunnen de ticketpoortjes een bankkaart aflezen die wordt bewaard op een mobiele telefoon, in plaats van de streepjescode van het ticket. Dan wordt er onterecht een bedrag aangerekend van € 20.

Wat als toch kosten worden aangerekend? Betalingen aan de ticketpoortjes van NS worden beheerd door OVpay. Via de website van OVpay kun je de terugbetaling vragen.

Treinen naar Parijs, Brussel en Antwerpen

Voor de Eurostar naar Parijs en Brussel zijn geen paspoort- of veiligheidscontroles, dus je hoeft niet extra vroeg te komen. Zorg wel dat je genoeg tijd hebt om het juiste spoor te vinden.

Waar vertrekt de trein naar Parijs en Brussel in Rotterdam Centraal?

Ga je naar Parijs, Disneyland, Antwerpen of Brussel? Check de aankondigingsborden op de dag van vertrek, want het spoornummer verandert soms. Als de trein op het perron aankomt, stap je in en zoek je je zitplaats.

Om een tijdig vertrek te garanderen vragen we dat je 5 minuten voor de voorziene vertrektijd in de trein aanwezig bent.

Directe treinen naar Londen

Alle grens- en bagagecontroles gebeuren voor het vertrek in Rotterdam Centraal. Met als voordeel dat je bij aankomst meteen Londen in kunt.

Wanneer moet ik bij de Eurostar check-in zijn?

Als je met een rechtstreekse trein naar Londen reist, worden je paspoort en bagage gecontroleerd voordat je instapt. De terminal bevindt zich op spoor 2.

Zorg dat je voldoende tijd hebt voor alle controles voor het vertrek. Kom tijdig naar het station op de aanbevolen tijd en niet pas vlak voor de ticketcontrole van Eurostar sluit.

Standard en Standard Premier Business Premier Special Assist
Hoeveel minuten voor vertrek moet ik op het station zijn?

60-90

30-45

60

Hoeveel minuten voor vertrek sluiten de ticketpoortjes?

30

20

30

Vanaf welk spoor vertrekt de directe Eurostar naar Londen in Rotterdam Centraal?

Loop naar het Eurostar-gebouw halverwege spoor 2 waar onze medewerkers je verwelkomen. Houd het Eurostar-ticket klaar voor controle.

Reis je naar Londen met een overstap in Brussel?

Let op, de Eurostar naar Brussel en Parijs vertrekt vanaf een ander spoor dan de directe Eurostar naar Londen. Check de aankondigingsborden om het juiste spoor te vinden voor de Eurostar naar Brussel.

De identiteits- en veiligheidscontroles vinden pas plaats in Brussel-Zuid, voordat je daar in de Eurostar naar Londen stapt. Vergeet dus vooral je paspoort of identiteitsbewijs niet.

Meer informatie over Eurostar naar Brussel en Parijs vanaf Rotterdam Centraal.

Veiligheidscontroles

Nadat je ticket gecontroleerd is, volgt een veiligheidscontrole voor jezelf en de bagage.

Neem niet meer bagage mee dan toegelaten en breng geen verboden voorwerpen mee. Er is geen gewichtsbeperking voor bagage zolang je die zelf kan dragen en in de rekken tillen.

Heb je een pacemaker, meld dit dan aan het beveiligingsteam voor je door de metaaldetector gaat. Mogelijk wordt gevraagd om je pacemaker/ICD-pasje te tonen.

Paspoort- en grenscontrole

Je paspoort wordt twee keer gecontroleerd: eerst door de Nederlandse autoriteiten, daarna door de Britse grenspolitie.

Eurostar-vertrekhal

In de vertrekhal van Eurostar vind je de volgende voorzieningen:

 • zitplaatsen
 • stopcontacten
 • koffie en thee
 • automaten (voor frisdrank en snacks)
 • toiletten

NS International Lounge

Heb je een ticket voor Business Premier of een Carte Blanche, dan kun je voor het inchecken nog relaxen in de Regus NS International Lounge op spoor 2a. Dit is buiten het Eurostar-gebouw. Daar zijn de volgende voorzieningen:

 • comfortabele werkruimtes
 • gratis wifi
 • vergaderzalen
 • gratis (niet-alcoholische) drankjes

Meer over de voorzieningen en openingstijden op Regus NS International Lounge.

Bezoek je deze lounge, zorg dan zeker dat je op tijd naar het Eurostar-gebouw loopt voor inchecken, veiligheids- en grenscontrole.

Reisassistentie in het station

Heb je een handicap of een verminderde mobiliteit, dan kunnen wij kosteloos assistentie voorzien om je naar en van de trein te helpen. Wil je zeker zijn van assistentie, boek die dan minstens 24 uur voor het vertrek.

Alle informatie over reisassistentie, hoe je die moet boeken, hulp met de bagage, parkeergelegenheid, stationsvoorzieningen enz., vind je bij reisassistentie.

Reis je naar Londen? Gebruik dan de knop in het contactformulier om contact met ons op te nemen (minimaal 24 uur voor vertrek).

Reis je naar Parijs, Brussel of Antwerpen? Vul dit formulier in of bel naar het nummer +31 20 124 78 22 en dat minimaal 24 uur voor vertrek. We staan 24/7 voor je klaar.

Voorzieningen in Rotterdam Centraal station

 • cafés, shops, supermarktjes
 • geldautomaten
 • NS International-balie. Openingsuren
 • NS International Lounge. Openingsuren
 • bagageopslag
 • ticketmachines
 • toiletten met ruimte voor babyverzorging
 • fietsenverhuur en -stalling

Het station is makkelijk bereikbaar te voet, met de fiets of het openbaar vervoer. Er zijn haltes voor metro-, tram- en buslijnen. Kijk op Google Maps voor een routebeschrijving.

Als je iets bent kwijtgeraakt in het station of op een van onze treinen met eindstop in Amsterdam Centraal, dan kun je online navragen bij NL.

Meer informatie over treinaansluitingen vanaf Rotterdam, met treintijden en info over tickets. Raadpleeg Google Maps voor aansluitingen binnen Rotterdam.

Praktische informatie

Adres: Stationsplein 1, 3013 AJ Rotterdam

Telefoonnummer: +31 (0)30 751 51 55

Voorzieningen: Parkeergarage, fietsenstalling, bagagekluisjes

Verloren voorwerpen: Ben je onderweg iets verloren, lees dan onze tips over gevonden voorwerpen.

Openbaar vervoer: In de Eurostar naar Parijs en Brussel kun je in het Eurostar Café tickets voor het openbaar vervoer kopen tegen dezelfde prijs als aan het loket. Meer informatie voor je verdere reis met het openbaar vervoer

Aansluitende treinen: Check de aankomst- en vertrektijden in real time voor een vlotte aansluiting

Een taxi boeken: My Driver

Ook interessant

Delta - illustrations - Antwerpen - station

Hoe laat moet ik in het station zijn?

Hoe lang van tevoren je op het station moet zijn, hangt af van waar je reis naartoe gaat.

Lees meer - Hoe laat moet ik in het station zijn?

Trein van Rotterdam naar Londen

Met de trein van Rotterdam naar Londen gaat sneller dan je denkt.

Lees meer - Trein van Rotterdam naar Londen
Woman on the platform with suitcase

Onze stations

Alles wat je moet weten over onze stations, bijvoorbeeld welke faciliteiten je er vindt.

Lees meer - Onze stations