Je bezoek aan Londen ten volle benutten is geen gemakkelijke opdracht. Of je nu op zoek bent naar de lekkerste kebab of de hipste cocktails, er gaan zoveel zaken open dat je nooit uitgekeken raakt op de stad. Met deze hapklare gids weet je waar je moet zijn. Klaar om alle hoekjes van de stad te verkennen?

Waar eten

  • Fancy foodhallen

   De foodhallen met verschillende keukens blijven het goed doen in Londen. Mix en match de hotste foodietrends bij Market Hall. Wij staan met plezier in de rij voor romige roti’s en dosa’s bij Gopal’s Corner. Of probeer de nieuwkomers van de Boxpark-familie in Wembley Park.

  • Nice buns

   2019 is het jaar van de bun. Het nieuwe Buns & Buns in Covent Garden biedt buns uit de hele wereld, van Taiwanese bao tot Braziliaanse pão de queijo. In Chinatown opent in februari ook het klassieke en grotere Bun House de deuren.

  • Rollen maar

   Shish kebab of chique kebab: bij Maison Bab krijgt de typische wrap na een avondje stappen een complete make-over. Het vlees is ethisch aangekocht, het brood wordt in huis gemaakt. Ook de Israëlische sabich met gerookte aubergine is onweerstaanbaar lekker.

    

  • Klein maar groots

   Voor de meest intieme eetervaring in de stad moet je bij Mãos zijn. Chef Nuno Mendez, bekend van Chiltern Firehouse, kookt voor jou een drie uur durend eetfestijn bij elkaar. Je geniet ervan aan een gemeenschappelijke tafel die door slechts 16 gasten wordt gedeeld. Tip: boek lang op voorhand.

Nachtleven

  • Shake it

   Cocktailbars geven hun shaker uit handen zodat je zelf aan je mixologie-skills kan werken. Bij Genuine Liquorette waan je je in een New Yorkse drankenzaak: neem een blikje, maak er een gaatje in en vul aan met jouw favoriete alcohol.

  • Snuifje cultuur

   Spring binnen in het nieuwe EartH in Stoke Newington. De vroegere bioscoop biedt nu een van de meest eclectische en innovatieve programma’s van de stad met muziekgroepen, theater, komedie en film.

  • Voor muziekliefhebbers

   Het laatavondadresje Spiritland is nu te vinden in de Royal Festival Hall, waar het kan genieten van het beste geluidssysteem van de hoofdstad. Vervoeg de muziekfans en deejays die er hun favoriete nummers draaien.

    

  • Blikvanger

   Toen we hoorden dat de Londense acteur Idris Elba bar The Parrot had geopend, vielen we bijna in zwijm. En toen zagen we het cocktailmenu. En ja hoor, dat ziet er even onweerstaanbaar uit als de eigenaar zelf.

    

Nieuwe buurten

  • Coal Drops Yard

   Vroeger was Coal Drops Yard een opslagplaats bij de treinen. Vandaag vind je er zowel hippe boetieks als intieme restaurants. Deze winkelbuurt in King’s Cross ontvangt onder andere designer Tom Ford en het langverwachte restaurant Hicce van Pip Lacey.

    

  • Tottenham

   Het epicentrum van alles wat cool is in East London zet zijn opmars naar het noorden verder. The Bluecoats en Five Miles zijn de nieuwste pubs in Tottenham. The Cause en buur Grow hebben dan weer onderdak gevonden in industriële ruimtes.

  • White City

   De vroegere tv-studio’s van BBC zijn het kloppende hart van deze nieuwe, levendige wijk. Foodies vind je in Bluebird, Homeslice, Patty & Bun en Endo. ’s Avonds verwelkomen Electric Cinema en een branche van Soho House je.

  • Victoria

   Victoria is de nieuwste bestemming om lekker te eten. In Nova Food vind je meer dan 20 innovatieve restaurants. Een trendy Hawaïaanse supersalade bij Ahi Poké of liever de internationale brasserie Rail House Café?


Boek flexibel ticket


Ook interessant

Coal Drops Yard

Volg de coolste kids van Londen naar deze gerenoveerde victoriaanse kolenopslagplaats.

Coal Drops Yard

Uit eten in Londen

Geen idee waar je in Londen lekker en betaalbaar kunt eten? Ga met ons mee op culinair avontuur.

Lees meer

De leukste wijken van Londen

Van keurig Kensington tot ondeugend Soho, dit zijn de leukste buurten van Londen.

De wijken van Londen

Foto's: © Justin De Souza; © Justin De Souza; © Market Hall; © Bun House; © Justin De Souza; © Johan Dehlin; © Noah Fecks; © Jo Jo; © Andrew Meredith; © Catch52; © Mir; © Five Miles; © Bluebird Café; © Hai Cenato; © Sive Hugues; © Kerb; © Getty