Error

Staking in Frankrijk  Meer info

Welke hoogtepunten mag je tijdens je eerste bezoek aan Londen beslist niet missen? Welke bezienswaardigheden moet je absoluut gaan zien? Van gebouwen die de skyline bepalen zoals Big Ben en St Paul tot andere highlights zoals Buckingham Palace en de London Eye, deze topattracties mag je tijdens je citytrip niet overslaan.

 


De bekendste bezienswaardigheden en attracties van Londen

De Tower of London

Griezelen in de Tower of London: bewonder de eeuwenoude graffiti, de kroonjuwelen en de raven die Londen vrijwaren van invallen.

Tower of London

Madame Tussauds

Alles over dit iconische wassenbeeldenmuseum, een van de populairste attracties van Londen.

Madame Tussauds

Tower Bridge

Kijk uit over Londen vanaf een van de bekendste bruggen ter wereld en bezoek de torens, glazen wandelpaden en Victoriaanse machinekamers.

Tower Bridge

Buckingham Palace-gids

Van de statige ontvangstvertrekken tot de Queen's Gallery, Buckingham Palace is meer dan de wisseling van de wacht.

Lees meer

Het British Museum

Ontdek de culturele schatten van het British Museum, plus: leuke adresjes in de buurt om bij te komen.

British Museum

Bezoek de London Eye

Londen zoals je het nooit eerder zag: vanaf de London Eye.

London Eye

Tate Moderngids

Ontdek toppers van de dada- en popartbeweging, bewonder het panorama over Londen en wandel rond in de geometrische bijgebouwen.

Tate Modern

Niet te missen hoogtepunten

 • Westminster Abbey

  20 Dean's Yard, Westminster, SW1P 3PA

  Westminster Abbey is sinds jaar en dag belangrijk voor de Britse monarchie. Koningen en koninginnen worden hier sinds 1066 gekroond. Er vonden tal van koninklijke huwelijken plaats, waaronder dat van Will en Kate in 2011. De geschiedenis van Londen is overal terug te zien in de grote mausolea en de vergulde pracht van de kerk. Je vindt hier zelfs de oudste deur van Groot-Brittannië, die er al sinds 1055 staat. Je betaalt maar de helft als je langsgaat op woensdagavond.

 • British Museum

  Great Russell Street, WC1B 3DG

  De steen van Rosetta, marmer uit het Parthenon, mummies van katten: dit iconische museum is een echte schatkamer.

 • Houses of Parliament

  Westminster, SW1

  De neogotische Houses of Parliament zijn een van de meest iconische bezienswaardigheden van Londen, ook al staat Big Ben in de steigers. Check de planning voor begeleide bezoeken en gratis debatten online.

   

 • St Paul’s Cathedral

  St. Paul's Churchyard, London EC4M 8AD
  Metrohalte St Paul’s. Open van maandag t/m zaterdag van 8:30 tot 16:00 uur. Tickets ongeveer £ 20.
 • Hyde Park

  W2 2UH

  Vroeger ging de beruchte Henry VIII hier jagen. Tegenwoordig is dit uitgestrekte park de favoriete plek van sportliefhebbers en Londenaren die gewoon willen relaxen. Er heerst een beschaafde sfeer dankzij de ruiterpaden, de herdenkingsfontein voor prinses Diana en de populaire openluchtconcerten. Het Serpentine-meer is ideaal om in de open lucht te zwemmen: de locals wagen zich zelfs in de winter aan een plons in het water.

Kies uit zorgvuldig geselecteerde hotels

Wachten hoeft niet! Sla de rij over en bespaar tijd.

Haal meer uit je vakantie en vermijd de lange wachtrijen door ‘skip-the-line’-tickets te boeken via onze partner, Musement.

 

Bekijk het aanbod

Toegang voor meer dan 80 attracties en tours in Londen.

De London Pass is een all-inclusive sightseeing pakket. Daarmee bespaar je geld en hoef je ook niet in een lange wachtrij voor de populairste attracties. Koop hem nu voor de prijzen in maart omhoog gaan.

Lees meer

 

Algemene voorwaarden Trein + Hotel

Voor alle boekingen gelden de desbetreffende voorwaarden. Bij het boeken wordt meegedeeld welke voorwaarden van toepassing zijn. Je vindt hier de meest recente voorwaarden voor respectievelijk hotels en pakketreizen met trein + hotel. Mocht je verder nog vragen hebben, ga dan naar onze hulppagina’s.

Wij zijn aangesloten bij de Britse organisatie van reisbureaus, de ABTA, zodat je recht hebt op ondersteuning door de ABTA. Ook is de gedragscode van de ABTA van toepassing. Voor alle losse hotelreserveringen en pakketreizen met trein- en hotelboekingen geldt een garantieregeling voor het geval dat de uitvoerder in gebreke blijft. Niet alle andere diensten vallen onder deze regeling. Informeer bij ons welke dekking van toepassing is.

Belangrijke reisinformatie: Voor reisadvies en algemene gezondheidsadviezen voor op reis ga je naar respectievelijk diplomatie.belgium.be en www.itg.be/N/reisgeneeskunde.

Eurostar Holidays Limited is in Engeland en Wales in het handelsregister ingeschreven onder nummer 11005481. BTW-nummer 286 2413 93. Vestigingsadres: Kings Place 90 York Way, London, N1 9AG. Eurostar Holidays Limited is een volledige dochteronderneming van Eurostar International Limited.

Foto's: © Image Source; © Image Source; © Getty; © Madame Tussauds; © Getty; © Alamy; © Sam Harris; © London Eye; © Getty; © Getty; © Trustees of the British Museum; © AdobeStock; © Eurostar; © Getty; © Shutterstock; © London Pass