Laat de Tube, Overground en zelfs de dubbeldekkers links liggen. Op een warme, zomerse dag ontdek je Londen best te voet. Geniet van de open ruimtes, snuffel rond op drukke markten en trakteer je smaakpapillen op het hapklare lekkers van de meest verleidelijke eetkraampjes in de hoofdstad. Houd het hoofd koel en wandel langs het water: dit is onze gids voor een topdag langs Regent’s Canal.

De beste plekjes langs Regent’s Canal in Londen

 • Regent’s Park

  NW1 4NR

  Begin de dag in dit park uit het Regency-tijdperk vlak bij Camden Town. Het is een mooi aangelegd park met elegante bloemperken, cafés met terrassen en vier speeltuinen. Peddel op het kronkelende meer en geef je ogen de kost. Trakteer jezelf daarna op thee en cake in het Boathouse Café. Pik een live optreden mee in het Open Air Theatre en maak kennis met de meer dan 750 dieren in de London Zoo.

 • CAMDEN MARKET

  Camden Lock Place, NW1 8AF

  Het is druk, het is heerlijk smakeloos (kijk uit naar het standbeeld van Winehouse met drommen toeristen) maar de handelaars van Camden Market creëren een ongeëvenaarde shop-ervaring in de hoofdstad. Vroeger was het een kleine ambachtsmarkt, nu is het de op drie na best bezochte attractie in Londen. Voor elke goedkope sleutelhangerwinkel is er ook een kraampje met eigenzinnige kleren, kunst of vintage te vinden. En het aanbod aan streetfood is onweerstaanbaar.

 • St Cyr Vintage

  Arch 56, Saddle Row, Camden Market, Chalk Farm Road, NW1 8AH

  St Cyr (genoemd naar de revue-ster uit de jaren 40, Lili St Cyr) is een gigantische, betaalbare vintagewinkel. Deze schatkamer van Camden is ingericht met duidelijk ingedeelde rekken tjokvol kleren uit de vorige eeuw. Maak een reis door te tijd en ontdek retrojeans, designerstukken of sieraden. Ga snuffelen naar dat ene zeldzame ontwerp van Mary Quant of Biba en doe stijltips op in de grote modebibliotheek.

 • Maize Blaze

  215-216, Camden Lock Market, Chalk Farm Road, NW1 8AF

  Deze Colombiaanse streetfoodkraam vult dozen met kleurrijke, authentieke, glutenvrije gerechten met krachtige smaken. Hij staat midden in de Stables dus je zult in de rij moeten aansluiten. Het menu is het wachten waard: pandebono-broodjes met chorizo, mayo en halloumi, een salade van bakbanaan met chili, en rijst met knoflook en vlees, met kool gedrenkt in balsamico.

 • Kerb Camden

  Camden Lock Place, NW1 8AF

  Deze streetfoodmarkt in de open lucht ontvangt elke dag niet minder dan 34 handelaars. Je zult als een echte Brit in de rij moeten staan voor het lekkerste streetfood dat je in de hoofdstad kan vinden. Dit is fingerfood op zijn best: geef toe aan de lokroep van macaroni met kaas, lichte naans of verse pasta die wordt gerold in een kaaswiel. Oh, en de frisdrank die in Hackney wordt gemaakt, is ook onweerstaanbaar yummy.

 • The Music Boat

  Camden Lock Place, NW1 8AF

  Zin in een muzikaal intermezzo op het water? Spring in de gondola die je vindt bij de brug van Camden Lock. Hier kun je in alle comfort een stukje varen: de boot is ingericht met dekens en lakens en de muzikanten spelen live achtergrondmuziek. Je mag op deze zomerse escapade je eigen eten en drinken meebrengen dus sla op de markt snacks in voor je picknick op het water.

 • Word on the Water

  Deze charmante Nederlandse boot op het kanaal is een verplichte stop voor boekenwurmen. Hij ligt altijd aangemeerd bij Granary Square. Neus rond in de met liefde samengestelde collectie tweedehandsboeken en geef de hond een aai over zijn bolletje. In de zomer kun je er ’s avonds ook terecht voor inspirerende gesprekken, poëzieavonden en live jazz.

 • Ruby Violet

  Midland Goods Shed, 3 Wharf Road, N1C 4BZ

  Zwicht voor onweerstaanbaar roomijs gemaakt van biologische melk, scharreleieren en vers fruit. De smaken hangen af van het seizoen maar je vindt er bijvoorbeeld rabarber en custard, gekarameliseerde sinaasappel en kokos en zelfs mierikswortel. Vegans kiezen voor amandelmelk en sorbets. Behalve de ijskraam is er ook een driewieler die rondjes door de buurt rijdt met de bevroren lekkernijen aan boord.

 • Granary Square

  1 Granary Square, N1C 4AA

  Proef de premium brouwsels van Yumchaa of vlei je neer op het terras van Granary Square Brasserie of Caravan om mensen te kijken. Zomerse temperaturen? Trap je schoenen uit en loop samen met de kinderen en lokale kunststudenten door de fonteinen. Je kunt zelfs de Granary Squirt app downloaden om de fonteinen om te toveren in een reuzenspelletje Snake.


Ook interessant

Londen van op het water

Onze favoriete, eigenzinnige hang-outs aan het water in de stad.

Lees meer

Het buitenleven in de mooiste parken van Londen

Van pelikanen tot panorama’s: de beste Londense parken.

De parken van Londen

King’s Cross en Camden

Snuffelen op de markt, lekker eten en genieten van muziek. Ontdek de onmisbare plekjes van Camden en King's Cross.

Camden en King's Cross

Foto's: © Shutterstock; © Shutterstock; © Jack Dixon; © Jamie McPherson; © Maize Blaze; © Kerb; © Jack Dixon; © Jack Dixon; © Jack Dixon; © Jamie McPherson; © ola o smit; © Getty; © Getty