Error

Staking in Frankrijk en het VK. Meer info

Verbluffende architectuur, bekende kunstwerken, gastronomische verleidingen: de South Bank heeft voor elk wat wils. En met de grappige straatmuzikanten, niet te missen shows en de meest adembenemende panorama’s van de stad is een wandeling langs de Theems een belevenis op zich. De beste manier om de South Bank te verkennen? Schakel de hulp van een local in. Lawrence, Eurostar teamleider, deelt zijn insideradresjes van de buurt, van must-see galerijen tot de beste plekjes om cadeaus te shoppen. Let’s go!

De leukste plekjes op de South Bank

  • Verblijf in het middelpunt van de actie

   Check in bij het Park Plaza London Waterloo. De meest iconische bezienswaardigheden - van de macabere sensatie van de London Dungeon tot het spectaculaire zicht op de London Eye - liggen allemaal in de buurt. De extra’s van het hotel? Een moderne brasserie, een Balinees geïnspireerde spa en een prachtig binnenzwembad.

  • De smaken van de South Bank

   Verras je smaakpapillen bij Flat Iron Square, bekend om zijn populaire streetfood en hippe nachtleven. Probeer een carbonara bij pastahuis La Nonna, een margherita van de pizzamaestro’s Baz & Fred of gefrituurde kip bij Mother Clucker. Iets te laat doorgezakt? Een Bloody Mary en Eggs Benedict bij het bruisende Table helpen je er zo weer bovenop. Voor een vieruurtje kun je dan weer terecht bij Konditor & Cook, waar ze heerlijke cakes serveren.

  • Werk aan je cultuurkennis

   Tate Modern kijkt hoog boven de South Bank uit en is een monument gewijd aan moderne en hedendaagse kunst. In de indrukwekkende Turbine Hall vind je tijdelijk werk dat je aan het nadenken zet. Daarna kun je de permanente collectie met werken van onder andere Marina Abramovic en Edgar Degas bezoeken. Niet zo ver van Tate ligt de opvallende OXO Tower, met kunstgalerijen zoals Sotis Studio Ceramics.

  • Shop zoals een local

   Aan de oever van Gabriel’s Wharf vind je lokale winkels. In het weekend en bij warm weer is het een populaire plek om van de buitenlucht te genieten. Steun lokale kunstenaars bij Southbank Printmakers, een coöperatieve kunstgalerij die door de kunstenaars zelf wordt bemand en waar je betaalbare prints kunt kopen. De eigenzinnige handtassen met Britse thema’s van het nabijgelegen Vendula zijn dan weer leuke geschenken om mee naar huis te nemen.

    

Ontdek meer hotels rond de South Bank


Boek flexibel ticket


Ook interessant

Van Westminster tot de South Bank

Strijk neer langs de Theems en geniet van het uitzicht op de iconische skyline van Londen. 

Westminster en Southbank

 

Bezoek de London Eye

Londen zoals je het nooit eerder zag: vanaf de London Eye.

London Eye

De City en Tower Bridge

Verleden en heden ontmoeten elkaar in dit intrigerende stukje Londen.

Tower Bridge en The City

 

Algemene voorwaarden Trein + Hotel

Voor alle boekingen gelden de desbetreffende voorwaarden. Bij het boeken wordt meegedeeld welke voorwaarden van toepassing zijn. Je vindt hier de meest recente voorwaarden voor respectievelijk hotels en pakketreizen met trein + hotel. Mocht je verder nog vragen hebben, ga dan naar onze hulppagina’s.

Wij zijn aangesloten bij de Britse organisatie van reisbureaus, de ABTA, zodat je recht hebt op ondersteuning door de ABTA. Ook is de gedragscode van de ABTA van toepassing. Voor alle losse hotelreserveringen en pakketreizen met trein- en hotelboekingen geldt een garantieregeling voor het geval dat de uitvoerder in gebreke blijft. Niet alle andere diensten vallen onder deze regeling. Informeer bij ons welke dekking van toepassing is.

Belangrijke reisinformatie: Voor reisadvies en algemene gezondheidsadviezen voor op reis ga je naar respectievelijk diplomatie.belgium.be en www.itg.be/N/reisgeneeskunde.

Eurostar Holidays Limited is in Engeland en Wales in het handelsregister ingeschreven onder nummer 11005481. BTW-nummer 286 2413 93. Vestigingsadres: Kings Place 90 York Way, London, N1 9AG. Eurostar Holidays Limited is een volledige dochteronderneming van Eurostar International Limited.

Foto's: © Mike Stezycki; © Mike Stezycki; © Park Plaza London Waterloo; © Flat Iron Square; © Getty; © Alamy; © Getty; © London Eye; © Getty