Error

Staking in Frankrijk  Meer info

Eigenzinnige punks, alternatieve tieners, aspirerende muzikanten, nieuwsgierige toeristen: Camden is echt uniek. Iedereen van Madness tot Amy Winehouse heeft hier gespeeld (of royaal gedronken). De klassieke adressen doen het uitstekend maar er zijn heel wat nieuwe musts die het ontdekken waard zijn. Hier zijn alvast onze vijf aanraders voor een avondje stappen.

 

5 bars en nachtclubs in Camden

 • The Hawley Arms

  2 Castlehaven Road, NW1

  Les je dorst met een lekkere pint bij the Hawley Arms. De muur met gesigneerde foto’s is een echte hall-of-fame van indiesterren. Maak een praatje met de habitués en misschien vertellen ze je wel een paar anekdotes van toen Amy Winehouse hier tapte.

 • The Cheese Bar

  Unit 93, 94 Camden Stables, NW1

  Steek de straat over naar Camden Stables Market en maak een omweg om het bronzen standbeeld van Amy Winehouse te zien. Trek daarna naar de Cheese Bar. De decadent gegrilde toast met kaas is verrukkelijk lekker.

 • The Jazz Café

  5 Parkway, NW1

  Als je buikje lekker vol zit, ben je klaar voor een optreden in het gerenoveerde Jazz Café. Ondanks de naam wordt hier regelmatig soul, hiphop en funk gespeeld. Als je zin hebt om het laat te maken: de disco op zaterdagavond en de soulclub-avond zijn legendarisch.

 • The Black Heart

  3 Greenland Place, NW1

  Na het optreden drink je een slaapmutsje op punkmuziek bij The Black Heart met zijn in neon verlichte altaar. De luide muziek, het artisanale bier en de whiskycollecties zijn vast wat je nodig hebt om de avond vol energie verder te zetten.

 • KOKO

  1a Camden High Street, NW1

  Nog zin om even door te gaan? Ga tot ‘s morgens vroeg pogoën tijdens een van de clubnachten van het nabijgelegen KOKO. Favorieten zijn onder meer Guilty Pleasures (en de cabaretperformers) en de hiphop van Antics.


Boek flexibel ticket


Ook interessant

King’s Cross en Camden

Snuffelen op de markt, lekker eten en genieten van muziek. Ontdek de onmisbare plekjes van Camden en King's Cross.

Camden en King's Cross

Vijf keer gratis muziek in Londen

Pik gratis optredens in de stad mee, van live jazz tot deejaysets

Gratis live muziek in Londen

East End

Deze voormalige arbeiderswijk is een trendy broeinest van creativiteit, met voor ieder wat wils. 

East End

Foto's: © Jamie Lau; © Jamie Lau; © Jamie Lau; © Jamie Lau; © Jamie Lau; © Jamie Lau; © Alamy; © Getty; © Spiritland; © Jonathan Kho