Error

Staking in Frankrijk en het VK. Meer info

Londen telt heel wat wereldberoemde stadions. Denk maar aan Wembley, Twickenham, Lord’s, Wimbledon en het vroegere Olympic Park. Er is dus altijd wel een groot sportevent waar je topspelers aan het werk kunt zien, zoals voetballers van de Premier League of internationale tenniskampioenen. Als je vooral op zoek bent naar sfeer, kun je ook met enthousiaste fans de lokale voetbal- of rugbyclub gaan aanmoedigen, zonder het dure prijskaartje. Of ga vanaf de zijlijn kijken naar grote internationale events die door de hele stad trekken, zoals de London Marathon, Ride London of de Oxford vs Cambridge Boat Race.

 

Sport kijken in Londen

  • Voetbal

   Londen telt 6 Premier League-clubs, maar tenzij je een vriend met een seizoenskaart hebt, zul je een lening moeten afsluiten als je Chelsea of Arsenal wilt zien spelen. Een goed alternatief is Craven Cottage in Fulham, waar je de oudste tribunes in het professionele voetbal vindt. Als je graag het Emirates Stadium wilt zien, kun je al vanaf £ 6 een ticket voor Arsenal Women kopen.

  • Speciale evenementen

   Een aantal van de beste sportevenementen vinden midden in de stad plaats. Op 4 oktober trekt de marathon door het centrum en op 29 maart bemachtigen de Londenaren een goed plekje op een brug over de Theems om de Boat Race te zien voorbijsnellen. Op 16 augustus nemen wielrenners St James’s Park over tijdens Ride London en banen ze zich een weg richting Surrey.

  • Rugby: Twickenham

   Twickenham Stadium is de thuisbasis van het Engelse rugby en er vinden heel wat internationale toernooien zoals Six Nations (januari-maart) en World Rugby Sevens (25-26 mei) en nationale toernooien plaats. Voor lokale maar even gepassioneerde supporters steek je de straat over richting The Stoop waar de Harlequins, een van de beste rugbyteams van de stad, speelt.

  • Cricket: Lord’s

   Een match bij Lord’s is een prachtig dagje uit. Toeschouwers nemen extravagante picknickmanden (champagne is een must) mee en zijn op hun paasbest gekleed voor de Marylebone Cricket Club. Lord’s ademt geschiedenis (er is ook een museum) maar omarmt ook de hedendaagse architectuur met zijn futuristische mediacentrum.

  • Tennis: Wimbledon All England Lawn Tennis Club

   Het bekendste tennistoernooi op gras gaat dit jaar van start op 29 juni 2020 en duurt tot 12 juli. De meeste tickets worden maanden van tevoren via een loting verkocht maar er zijn ook een aantal tickets voor de dag zelf. Ga wel vroeg in de rij staan. Of ga dezelfde sterren bewonderen tijdens de minder prestigieuze kampioenschappen van de Queen’s Club (15-21 juni).

Sportevenementen in Londen

10
May 2019
-
12
May 2019

Balance Festival

Als wellness jouw ding is, dan is dit jou op het gezonde lijf geschreven. Mediteer, doe een work-out, proef de nieuwste superfood en luister naar gezondheidsgoeroes.

Meer weten

29
Jun 2020
-
12
Jul 2020

Wimbledon

Deze grande dame van het tennis op gras is dé ster van de Britse sportzomer. De atmosfeer kent zijn gelijke niet, of je nu rond Murray Mound zit of aardbeien eet langs het veld. Vergeet je paraplu niet, je weet nooit.

Meer weten

30
May 2019
-
14
Jul 2019

ICC Cricket World Cup

Cricket is op en top Engels en de World Cup is de absolute hoogmis van deze sport. De finale gaat door in Lord’s, de beste plek om het in Londen te zien.

Meer weten


Ook interessant

Betaalbare uitjes met vrienden in Londen

Hippe brunchplekken, legendarische avondjes uit: Londen is nog leuker als je met vrienden op stap bent.

Betaalbare uitjes in Londen

Uit eten in Londen

Geen idee waar je in Londen lekker en betaalbaar kunt eten? Ga met ons mee op culinair avontuur.

Lees meer

Vriendenweekend in Londen

Ga je met je vrienden naar Londen en wil je wel eens wat anders dan naar Buckingham Palace of Big Ben? Hier zijn onze tips voor originele groepsactiviteiten. 

Vriendenweekend in Londen

Foto's: © Virgin Money London Marathon; © Virgin Money London Marathon; © Getty; © Alamy; © Alamy; © Getty; © Getty; © Balance Festival; © Alamy; © Getty Images; © Flight Club; © Kerb; © Getty