De Britse hoofdstad is de ideale bestemming voor een onvergetelijke trip met je vrienden. Tower Bridge en Buckingham Palace al van je lijstje gestreept? Hier zijn 11 originele, anders-dan-anders activiteiten voor een legendarisch vriendenweekend in Londen.

 

 

11 coole activiteiten om met vrienden te doen in Londen

 

 

 

  • Pannenkoeken bij My Old Dutch

   Bij My Old Dutch vind je Nederlandse pannenkoeken, maar met een Britse twist. Dat betekent vooral: meer, groter, en met onverwachte vullingen. Wat dacht je van een pannenkoek met gerookte eend of een full English breakfast? Bestel er een milkshake of smoothie bij. Als je er toevallig op een maandag bent, ga dan voor de Monday Madness-aanbieding.

  • Dansen als een pro bij Frame

   Vind je gewone sportlessen saai? Heb je altijd al willen leren dansen als Beyoncé? Ga met z’n allen naar een dance workshop bij Frame, een fitness-studio met verschillende locaties in Londen. Na 90 minuten zweten blaak je van het zelfvertrouwen en ben je zo goed als klaar om je eigen muziekvideo op te nemen. In elke workshop staat één artiest of band centraal en je leert een geraffineerde dansroutine op je favoriete muziek. De workshops veranderen regelmatig, dus hou in de gaten waar je moet zijn en wanneer. En maak je geen zorgen: de lessen zijn laagdrempelig en toegankelijk voor elk niveau, dus je hoeft niet bang te zijn dat je een modderfiguur slaat.

  • Arcadespelletjes doen bij Four Thieves

   Soms kun je maar niet beslissen wat je wilt doen. Spelletjes doen of wat gaan drinken? Bij Four Thieves hoef je deze lastige keuze niet te maken, want daar kan het gewoon allebei tegelijk. Deze pub is beroemd, en niet voor niets: hij heeft een eigen brouwerij, er zijn 350 soorten gin en tonic te krijgen en er is een uitgebreide selectie arcadespelletjes. Op afstand bestuurbare raceauto’s, midgetgolf en een escaperoom - er is genoeg om jou en je vriendengroep uren zoet te houden.

  • Midgetgolfen bij Swingers

   Swingers is de place to be als je overdekt wilt midgetgolfen. Er zijn twee verschillende banen, The Windmill en The Lighthouse, elk met negen holes. Ook vind je er streetfoodkraampjes en maar liefst vijf cocktailbars: alles wat je nodig hebt voor een geweldige avond uit. De inrichting, die is geïnspireerd op een ouderwetse Britse golfclub, met bomen en wilde bloemen en al, maakt deze ervaring extra bijzonder.

  • Geniet van het uitzicht in Sky Garden

   Voor een weergaloos uitzicht op de stad moet je naar Sky Garden, op de bovenste verdieping van het Walkie Talkie-gebouw middenin de City (adres: 20 Fenchurch Street). De toegang is gratis, maar het is wel een goed idee om vooraf een plaats te boeken. Als je op goed geluk gaat, moet je vaak wel een uur of langer in de rij staan om binnen te komen. Heb je iets te vieren, bijvoorbeeld een verjaardag of vrijgezellenfeest? Dan kun je een Sky Pod Sofa bij een raam of een VIP-gedeelte reserveren. Er wordt dan wel verwacht dat je per person een minimumbedrag uitgeeft in de bar.

  • Word een crime scene investigator

   Voor fans van tv-series zoals Dexter, Mindhunter en CSI is Crime Scene Live in het Natural History Museum een absolute aanrader. Na sluitingstijd, als de schoolkinderen naar huis zijn en het museum uitgestorven is, ga je als groep aan het werk om een moordzaak te ontrafelen. Onder begeleiding van forensische deskundigen onderzoek je onder andere voetsporen, vingerafdrukken en bloedspatten. Je leert zelfs het tijdstip van overlijden vast te stellen. De avond kan bloederig uitpakken, dus teergevoeligen doen op eigen risico mee. Trek ook vooral niet je beste kleding aan (vanwege vlekkengevaar) en draag comfortabele schoenen, want je loopt wat af.

  • Gooi in de roos bij Flight Club

   Denk je bij darten aan smoezelige, rokerige cafés met dito clientèle? Bij Flight Club wordt darten weer cool. Een speciaal system meet nauwkeurig waar je pijltje terechtkomt en houdt de score bij, zodat jij en je vrienden je volledig kunnen concentreren op pizza en cocktails. Die kun je laten aanrukken in je persoonlijke ‘oche’ (spreek uit als ‘okki’), de ruimte waar het allemaal gebeurt. Je kunt de avond zo competitief maken als je wilt, en er zijn zelfs prijzen te winnen. Als je na het darten nog even door wilt feesten, kun je een knus tuinhuisje reserveren in de Magic Gardens.

  • Spring rond in 1 miljoen ballen bij Ballie Ballerson

   Maak het kind in jezelf blij met een bezoek aan deze ballenbak-annex-cocktailbar. Met een miljoen ballen en een bar die retro-cocktails schenkt is dit een perfecte plek voor een verjaardagsfeest of gewoon een dolle avond met vrienden. De cocktails hebben aparte smaken zoals kauwgom en skittles, en de barruimte is versierd met een 70-meter lange fluorescerende muurschildering. Zorg er wel voor dat je je telefoon goed vastmaakt op je lichaam. Het is geen pretje om die tussen al die ballen te moeten terugvinden.

  • Treed in de voetsporen van Jack the Ripper

   De seriemoordenaar Jack the Ripper pleegde in 1888 een reeks gruwelijke, nog altijd onopgeloste moorden in de verpauperde wijk Whitechapel. Een wandeltocht door de straten waar de slachtoffers aan hun einde kwamen, is een spannende (zij het onverkwikkelijke) besteding van je avond, maar je leert wel meteen de buurt kennen, die inmiddels gelukkig minder berucht is. Kies je rondleiding met zorg. Er zijn er verschillende, van wisselende kwaliteit. Sommige gidsen maken gebruik van projecties om het verleden tot leven te brengen, anderen zijn experts die boeken hebben geschreven over de moordzaken. Het loont dus de moeite om goed rond te kijken wat het aanbod is voor je een rondleiding boekt.

  • Ga achter de schermen bij de Harry Potter-films

   De Harry Potter-fans onder je vrienden zullen je eeuwig dankbaar zijn als je een tripje boekt naar de Harry Potter Studios. Ontdek wat er allemaal kwam kijken bij het creëren van de populaire films. Van rekwisieten en kostuums tot de Gouden Snaai, je kunt het allemaal van dichtbij bekijken. Loop door het Verboden Bos naar het nest van de angstaanjagende Aragog, vlieg op een magische bezemsteel en drink een pul boterbier. Zelfs voor wie geen die-hard fan is, is er genoeg te zien en te beleven. Boek je tickets hier.

  • Ga dobberen in een jacuzzi

   Zin in een collectief warm bad? Hot Tug is een drijvende jacuzzi die geschikt is voor groepen tot zeven personen. Voor je de 75 minuten durende reis aanvaardt, wordt je bad met warm water gevuld. Je kan vanuit twee plaatsen in Londen vertrekken. En je mag je eigen drank meebrengen, zolang je maar een kapitein als BOB aanwijst. 

Kies uit zorgvuldig geselecteerde hotels


Boek flexibel ticket


Ook interessant

Weekend in Londen

De Britse hoofdstad ligt om de hoek met Eurostar: in amper twee uur zoef je er vanuit Brussel naartoe. Perfect voor een weekendje weg.

Weekend in Londen

Vriendinnenweekend in Londen

Zin in een ontspannend vriendinnenweekend in Londen? Bekijk de tips en laat je lekker in de watten leggen.

Vriendinnenweekend in Londen

Actief in Londen

Wil je ook in Londen actief bezig zijn? Bekijk onze tips.

Actief in Londen

 

Algemene voorwaarden Trein + Hotel

Voor alle boekingen gelden de desbetreffende voorwaarden. Bij het boeken wordt meegedeeld welke voorwaarden van toepassing zijn. Je vindt hier de meest recente voorwaarden voor respectievelijk hotels en pakketreizen met trein + hotel. Mocht je verder nog vragen hebben, ga dan naar onze hulppagina’s.

Wij zijn aangesloten bij de Britse organisatie van reisbureaus, de ABTA, zodat je recht hebt op ondersteuning door de ABTA. Ook is de gedragscode van de ABTA van toepassing. Voor alle losse hotelreserveringen en pakketreizen met trein- en hotelboekingen geldt een garantieregeling voor het geval dat de uitvoerder in gebreke blijft. Niet alle andere diensten vallen onder deze regeling. Informeer bij ons welke dekking van toepassing is.

Belangrijke reisinformatie: Voor reisadvies en algemene gezondheidsadviezen voor op reis ga je naar respectievelijk diplomatie.belgium.be en www.itg.be/N/reisgeneeskunde.

Eurostar Holidays Limited is in Engeland en Wales in het handelsregister ingeschreven onder nummer 11005481. BTW-nummer 286 2413 93. Vestigingsadres: Kings Place 90 York Way, London, N1 9AG. Eurostar Holidays Limited is een volledige dochteronderneming van Eurostar International Limited.

Foto's: © Getty; © Getty; © An Mai via Flickr; © Shutterstock; © Laine Pub Company via Flickr; © Swingers; © Sky Garden; © © Trustees of the Natural History Museum, London [2018]; © Flight Club; © Ballie Ballerson; © Shutterstock; © Warner Bros; © Hot Tug; © Getty; © Getty; © Shutterstock