Standard Premier - Eurostar train - onboard service - people - Travel classes

Standard Premier

Ruime rijtuigen, comfortabele zitplaatsen, en een lichte maaltijd aan je zitplaats

Reizen in Standard Premier

Leun lekker achterover en geniet van een stijlvolle reis. Hier heb je extra ruime en comfortabele zitplaatsen. We serveren een lichte maaltijd met drankjes aan je zitplaats. Reizen in Standard Premier biedt heel wat voordelen.

 1. Een lichte maaltijd of snack en drankjes opgediend aan je zitplaats

  Ons team serveert tussen Brussel en Londen een heerlijke, lichte maaltijd aan je zitplaats, aangepast aan het tijdstip van de dag.

  Als ontbijt krijg je een croissantje of gebakje, yoghurt en sap, met thee of koffie. En voor de lunch en het diner serveren we twee gerechtjes en een dessert, met frisdrank, wijn of bier, en thee of koffie.

  Tussen Brussel en Rotterdam/Amsterdam serveren we een snack en een drankje.

  Bekijk het Standard Premier menu.

 2. Gereserveerde rijtuigen met ruime zitplaatsen en stopcontacten

  In onze ruime Standard Premier-rijtuigen kun je makkelijk werken, of in alle rust wat nadenken of uitblazen. Een stopcontact en USB-poort aan je zitplaats is handig om bij te tanken terwijl je relaxt of een tijdschrift leest uit het aanbod.

 3. Er mag flink wat bagage mee

  Een pyjama en een tandenborstel? Er kan heel wat meer mee op reis met Eurostar. Een volwassene mag twee koffers (maximaal 85 cm op de langste zijde) en een stuk handbagage meenemen. Er is geen beperking op vloeistoffen, dus je kunt zonder zorgen je toiletartikelen meenemen. Plus een fles bubbels voor onderweg. Meer info over bagage.

 4. Flexibel boeken

  Met onze nieuwe, nog flexibelere tickets kun je veilig plannen en boeken. Je kunt de tickets namelijk omboeken zo vaak als je maar wilt. Tickets omboeken zonder omboekingskosten kan tot 7 volle dagen voor het vertrek.*

 5. Kies zelf - gratis - je zitplaats

  Wil je onderweg spelletjes spelen met de kids? Of liever een rustig plekje om wat te dutten? Nadat je hebt geboekt, kun je online zelf je zitplaats veranderen. Gratis. Op ons zitplan kun je makkelijk zien waar er tafeltjes zijn voor gezinnen en vrienden, een voorziening voor babyverzorging of extra bagageruimte. Kies maar.

 6. Gratis wifi, altijd en overal

  Tijdens de reis is er gratis wifi in de hele trein. Handig om een mail te versturen of berichtjes te posten. Werkt zelfs in de Kanaaltunnel (afhankelijk van internetconnectiviteit).

 7. Reizen met het hele gezin

  Met de Eurostar naar Londen is het perfecte familietripje.

  In tegenstelling tot bij een vliegreis kun je bij ons zelf kiezen waar je wilt zitten. In de buurt van de ruimte voor babyverzorging, of rond een tafeltje? Kies op de zitplaatsindeling de beste zitplaatsen voor jouw gezin. Gratis.

  Kinderen tot en met drie jaar reizen gratis met ons, als ze tijdens de reis op de schoot zitten van een volwassene. Kindvriendelijke snacks, maaltijden en drankjes zijn beschikbaar in Café Métropole, ons barrijtuig. Lees meer over reizen met kinderen.

 8. Op de groenere weg

  De ecologische voetafdruk van één vlucht naar Londen is even zwaar als 13 reizen met Eurostar. Je doet dus niet alleen jezelf, maar ook het milieu een plezier als je voor Eurostar kiest.

  Tegen 2030 willen we in het Verenigd Koninkrijk, België en Frankrijk volledig overgeschakeld zijn op hernieuwbare energie. In Nederland rijden onze treinen nu al op 100% windenergie.

De Eurostar-app

Je onmisbare reisgezel. Tickets altijd bij de hand. Live updates direct op je telefoon. Plus: tips en inspiratie.

Boek je trein

Standard

De makkelijke en slimme manier om te reizen van stadscentrum naar stadscentrum.

Ontdek meer
Business Premier

Volledige vrijheid en flexibiliteit, een driegangenmenu en nog meer exclusieve voordelen.

Ontdek meer
Maaltijd aan je zitplaats

Wat kun je verwachten van maaltijden in de Eurostar?

Ontdek meer

*Klanten kunnen tickets voor Standard en Standard Premier reisklasse omboeken zo vaak als ze willen zonder omboekingskosten, op voorwaarde dat dit gebeurt minstens 7 dagen voor de vertrekdatum van de heenreis. Tickets zijn niet terugbetaalbaar. Als tickets worden omgeboekt naar duurdere tickets, dan moet het prijsverschil worden betaald. Als de nieuwe tickets goedkoper zijn, dan wordt het prijsverschil niet terugbetaald. Tickets in Standard en Standard Premier kunnen worden omgeboekt binnen 7 volle dagen van de reisdatum mits een toeslag van € 40 per volwassene en per traject (€ 20 voor een kind) in Standard reisklasse en een toeslag van € 50 in Standard Premier (€ 20 voor een kind).

*De analyse van Eurostar in vergelijking met een vliegtuig steunt op een onafhankelijk rapport van Paul Watkiss Associates Ltd uit 2020, op basis van de CO2e-uitstoot in 2019. De vergelijking tussen Eurostar en de luchtvaart wordt gemaakt op basis van kilo broeikasgasemissies [CO2(e)] per reiziger tijdens eenzelfde enkele reis. De berekening is gebaseerd op de CO2e-emissies in de luchtvaart van de ICAO-calculator (International Civil Aviation Organization) en de CO2e-emissies van de trein berekend met Defra-methodologie voor het VK, en de IEA (International Energy Agency) voor België, Nederland en Frankrijk. Meer info.