Error

Staking in Frankrijk  Meer info

Wellbeing zet de toon in een stad die vroeger de neus optrok voor alles wat te gezond leek. Nieuwe trends komen en gaan (dat vitamineninfuus blijven we vrolijk negeren) maar deze trend heeft wel geleid tot een verregaande verandering in de stad. De coolste nieuwe cafés zijn plantaardig – vegan dus – en sportscholen hebben in wellness-studio’s geduchte concurrenten gevonden. ’s Ochtends zwemmen in de Serpentine? Een feelgoodlunch bij Farmacy? Hier kun je in London terecht voor een stevige dosis feelgood vibes.

 

 • The Franklin

  24 Egerton Gardens, SW3 2DB

  Zodra je incheckt in dit hotel in Knightsbridge, voel je de rust over je heen dalen. Dat heeft Franklin te danken aan het opulente interieur van Anouska Hempel. Een masterclass in monochrome chic, zeg maar. De slaapkamers zijn rustgevend en verwennen je met hemelbedden met Frette-linnen en mooie uitzichten over Egerton Gardens. Je vindt zowat overal rustige hoekjes, van de bibliotheek tot het terras in de tuin. Trek naar de gym, of beter, speel verstoppertje in de met marmer beklede hamam.

 • Goop

  188 Westbourne Grove, W11

  Beleef een van de meest absurde trends uit LA in deze winkel in Notting Hill. Eigenares is Gwyneth Paltrow, de steractrice die nu een wellness-goeroe is. Je vindt er heel wat 'aparte' items, zoals de beruchte yoni-eieren – een feest voor de cynici –, maar ook handgemaakte serviezen en niche beautymerken. Beneden vind je premium ethische mode en sportkleren, van zijden pyjama’s tot kasjmieren joggingbroeken.

   

 • Hyde Park

  Hyde Park, W2

  In Hyde park, het grootste park in het centrum van Londen, kun je voor allerlei sporten terecht, van rustige tai chi tot uitgelaten skeelersessies. Joggers halen hun hart op in de mooi aangelegde tuinen of lopen rond de Serpentine. In de zomer kun je een roeibootje huren of zwemmen in het lido. Dat is van mei tot september open voor het publiek maar clubleden plonsen er het hele jaar door.

 • Farmacy

  74 Westbourne Grove, W2 5SH

  Zin in übergezond eten? Boek dan een tafel in dit chique biologische eetcafé. Het dagmenu is strikt plantaardig, met deugdzame ‘earth bowls’ en glutenvrije desserts (de locals zweren bij de toffeepudding). De chef heeft duidelijk een speels kantje. Dat verklaart de spuiten met superfood en de ondeugende high tea met hennepbrouwsels en truffels met CBD-olie.

 • Cloud Twelve

  2-5 Colville Mews, W11

  Dit chique wellnesscentrum is alleen voor leden toegankelijk maar de spa, de kapsalon en het café openen voor iedereen de deuren. Kom langs voor een latte met kurkuma of boek een behandeling (je kunt kiezen uit Ayurvedische massages of hoogwaardige gezichtsbehandelingen). Het dreamteam van experts biedt ook alternatieve therapieën aan. Ross Barr bijvoorbeeld is een acupuncturist die Meghan Markle al onder handen nam.

Kies uit zorgvuldig geselecteerde hotels


Ook interessant

Notting Hill

Antiek, streetfood, cocktails...Notting Hill heeft meer te bieden dan de blauwe deur uit de gelijknamige film.

Notting Hill

Duurzaam Londen

Van ethisch verantwoord streetfood tot mode met een geweten: Londen geeft duurzaamheid een eigen twist.

Duurzaam Londen

Weekend in Londen

De Britse hoofdstad ligt om de hoek met Eurostar: in amper twee uur zoef je er vanuit Brussel naartoe. Perfect voor een weekendje weg.

Weekend in Londen

Foto's: © Cloud Twelve; © Cloud Twelve; © The Franklin; © Goop; © Alamy; © Farmacy; © Cloud Twelve; © Imagesource; © 69b Boutique; © Getty