Nog niet zo lang geleden was een cocktail in Londen niet meer dan een eenvoudige gin-tonic. Deze klassieker blijft populair, maar de cocktailscene kende de afgelopen jaren een echte boom en nieuwe, trendy cocktailbars openden overal in de stad hun deuren.

Voor fans van happy hour betekent dit dat de prijs van een premium Manhattan of Clover Club inmiddels best te verteren is. Hieronder een overzicht van onze favoriete stekjes, met de lekkerste cocktails voor minder dan £ 10.

De beste cocktailbars in Londen – voor een zacht prijsje

 • Peckham Springs

  22A Blenheim Grove, SE15 4QN

  Een spoorwegbrug in Peckham mag dan geen traditionele locatie voor een cocktailbar zijn, maar de cocktails zelf zijn absolute klassiekers en verrassend betaalbaar. Voor een voortreffelijke whiskey sour of een negroni ben je niet meer dan £ 10 kwijt.

 • Super Lyan

  155 Hoxton Street, N1 6PJ

  De bekroonde barman Ryan Chetiyawardana schuilt achter dit bescheiden adres in het oosten van Londen. De cocktails zijn een buitenkansje: probeer een Dog’s Nose Clover Club met citrussmaak voor nog geen £ 10.

 • Bar Termini Centrale

  31 Duke Street, W1U 1LG

  Deze bar in Marylebone is de grote broer van de originele piepkleine bar in Soho, dus met een beetje geluk scoor je een tafel. De cocktails kosten er net iets meer dan £ 10 maar de uitstekende op fles gerijpte negroni’s zijn een goedkoper alternatief.

 • Three Sheets

  510B Kingsland Road, E8 4AB

  Dalston telt heel wat intieme cocktailbars maar dit is een van de beste. Er zijn negen huiscocktails voor minder dan £ 10. Probeer de Shiso Miso, een slimme twist op een smakelijke Manhattan.

 • Swift

  12 Old Compton Street, W1D 4TQ

  Rep je snel naar de bovenverdieping van Swift in Soho voor een stijlvolle pitstop. Met de schuimige Sgroppino met prosecco en citroensorbet geef je je energieniveau een boost zonder diep in de buidel te hoeven tasten.

 • London Grind

  2 London Bridge, SE1 9RA

  Deze espressobar/brunchrestaurant dicht bij Borough Market serveert vijf cocktails voor nog geen £ 10. Hun espresso martini wordt gemaakt met hun eigen koffie die wordt geroosterd in Shoreditch. De ideale opkikker.

Trein + hotel boeken


Ook interessant

Budgetvriendelijk Londen

Klein budget? Ontdek de beste budgetvriendelijke tips voor je bezoek aan Londen.

Budgetvriendelijk Londen

Vijf keer gratis muziek in Londen

Pik gratis optredens in de stad mee, van live jazz tot deejaysets

Gratis live muziek in Londen

10 gerechten voor minder dan £ 10

Onze selectie van de leukste en betaalbaarste restaurants in de stad.

Goedkope restaurants in Londen

Foto's: © Grind; © Grind; © Peckham Springs; © Super Lyan; © Bar Termini Centrale; © Three Sheets; © Upstairs at Swift; © Grind; © Getty; © Spiritland; © Barrafina