Ooit was dit een nogal verlopen buurt van Londen, maar met zijn twee vernieuwde stations is King’s Cross de laatste jaren helemaal opgeknapt. Vergeet die trieste sandwich van de stationskiosk: je kunt hier terecht voor op houtskool gegrild vlees, ambachtelijke bieren en zelfs een theesalon van Fortnum & Mason. Het nabijgelegen Camden Town blijft ruiger, maar zelfs deze hotspot om bands te horen spelen en mensen te kijken ziet er tegenwoordig een stuk netter uit.

Trek in de zomer naar het Camley Street Natural Park of de Skip Garden, twee minder bekende groene zones rond King’s Cross. De markten Kerb en Canopy bieden leuke picknickmogelijkheden; er zijn genoeg zonovergoten plekjes om neer te strijken bij het kanaal. Fiets, vaar, wandel of ga in een drijvende jacuzzi zitten en bekijk de veelkleurige woonboten langs Regent’s Canal. Ga snuisteren op de bekende markt van Camden en doe inspiratie op met elk mogelijk muziekgenre dat je er aantreft. ’s Avonds kun je naar de eclectische podia van Camden of uit je dak in de legendarische Scala-club.

 • THE BLUES KITCHEN

  111–113 Camden High Street, NW1 7JN

  Dé plek voor zwoele soul als je helemaal uitgedanst bent. Solo-optredens, Winehouse wannabe’s en bekende muzikanten zoals Seasick Steve en Pete Doherty hebben hun tunes getest op het kleine podium. Behalve blues en rock-‘n-roll vind je hier ook spareribs om je vingers bij af te likken en een stevige dosis ‘Southern comfort’: de lijst bourbon uit Kentucky en whisky uit Tennessee is indrukwekkend lang.

 • MAIZE BLAZE

  215–216, Camden Lock Market, Chalk Farm Road, NW1 8AF

  Deze Colombiaanse streetfoodkraam vult dozen met kleurrijke, authentieke, glutenvrije gerechten met krachtige smaken. Hij staat midden in de Stables dus je zult in de rij moeten aansluiten. Het menu is het wachten waard: pandebono-broodjes met chorizo, mayo en halloumi, een salade van bakbanaan met chili, en rijst met knoflook en vlees, met kool gedrenkt in balsamico.

 • THE HAWLEY ARMS

  2 Castlehaven Road, NW1 8QU

  Alle indiesterren van Noord-Londen (Liam Gallagher, Kate Moss, Doherty) hebben in deze populaire pub het glas geheven. De grootste attractie voor klanten en paparazzi was Amy Winehouse die dikwijls achter de bar ging staan om te tappen. De schade door een grote brand op de markt in 2017 is inmiddels hersteld en het is nog steeds dé plek voor nieuwe acts, pretentieloze pubfood en een goede pint.

 • ST CYR VINTAGE

  Arch 56, Saddle Row, Camden Market, Chalk Farm Road, NW1 8AH

  St Cyr (genoemd naar de revue-ster uit de jaren 40, Lili St Cyr) is een gigantische, betaalbare vintagewinkel. Deze schatkamer van Camden is ingericht met duidelijk ingedeelde rekken tjokvol kleren uit de vorige eeuw. Maak een reis door te tijd en ontdek retrojeans, designerstukken of sieraden. Ga snuffelen naar dat ene zeldzame ontwerp van Mary Quant of Biba en doe stijltips op in de grote modebibliotheek.

 • KERB KING’S CROSS

  Granary Square, N1C 4AA

  Deze trendy markt voor foodies haalde onlangs de kranten met het nieuws dat de Singaporese sterrenkok Hawker Chan er een pop-up had geopend. Dat feest was na drie dagen alweer voorbij, maar hongerige Londenaren staan hier nog steeds in de rij om de steeds wisselende restaurateurs te ontdekken. Van woensdag tot vrijdag (12 uur tot 14 uur) kun je er budgetbewust picknicken met luxe kaastosti’s, gerechten met truffel, Caliburgers en nog veel meer lekkers.

 • THE BRITISH LIBRARY

  96 Euston Road, NW1 2DB

  Dit prestigieuze instituut heeft een kopie van elk boek dat in het VK en Ierland wordt gedrukt. Elk jaar komt er 12 km aan extra boekenplanken bij. Je vindt er ook geluidsopnames, partituren en historische stukken -  van de Magna Carta tot kladjes van de Beatles. De inspirerende tentoonstellingen zijn een must voor geschiedenisfans van alle leeftijden. En met je Eurostar-ticket krijg je 2 tickets voor de prijs van 1.

 • CAMDEN MARKET

  Camden Lock Place, NW1 8AF

  Het is druk, het is heerlijk smakeloos (kijk uit naar het standbeeld van Winehouse met drommen toeristen) maar de handelaars van Camden Market creëren een ongeëvenaarde shop-ervaring in de hoofdstad. Vroeger was het een kleine ambachtsmarkt, nu is het de op drie na best bezochte attractie in Londen. Voor elke goedkope sleutelhangerwinkel is er ook een kraampje met eigenzinnige kleren, kunst of vintage te vinden. En het aanbod aan streetfood is onweerstaanbaar.

 • The Lighterman

  3 Granary Square, N1C 4BH

  Scoor een topplekje op het terras langs het kanaal in dit coole adres in King’s Cross en geniet van een lui ontbijt. Het terras met planten kijkt uit over het water: houd de voorbij drijvende zwanen en hun pluizige jongen in het oog. Begin gezond met een fruitsalade met geroosterde zaadjes en ga dan voor de tweede ronde. Het volledige veggie ontbijt is een aanrader maar de absolute must have is het heerlijke zuurdesembrood met geplette avocado en bieslook en twee perfect gepocheerde eitjes erbovenop.

 • Pophams Bakery

  19 Prebend Street, N1 8FP

  Een geweldige plek om te ontbijten met lekkere croissantjes en heerlijke koffie. Het is heel klein dus als er geen plaats meer is, kun je ook bestellen om mee te nemen (de kaascroissant met Marmite is een van onze favorieten) en naar het kanaal gaan voor een spontane picknick.

 • Regent's Canal

  City Road Basin, N1

  Het kanaal is een coole, groene zone om te ontsnappen aan de drukte van East Londen. Je vindt er ook interessante, moeilijk te weerstane locaties om een hapje te eten, zoals Towpath Café in Haggerston en Broadway Market in Hackney.

Mijn favoriete plek in Camden? Primrose Hill om een dutje te doen in de zon, honden te kijken en te genieten van het beste uitzicht in de stad.


Ook interessant

De leukste wijken van Londen

Van keurig Kensington tot ondeugend Soho, dit zijn de leukste buurten van Londen.

De wijken van Londen

Marylebone, Baker Street en Regent Street

Luxe winkels, trendy restaurants - ontdek deze chique wijk op loopafstand van Oxford Street.

Marylebone

Uitgaan in Camden

Eigenzinnige punks, alternatieve tieners, aspirerende muzikanten: Camden is perfect voor een avondje stappen. Hier zijn alvast onze vijf aanraders.

Lees meer

Citytrip Londen

Ontdek al onze tips voor een geslaagde trip naar de Britse hoofdstad.

Citytrip Londen

3 dagen in Londen

Ga goed voorbereid op pad met onze dagplanning en insider tips.

3 dagen in Londen

De leukste wijken van Londen

Van keurig Kensington tot ondeugend Soho, dit zijn de leukste buurten van Londen.

De wijken van Londen

Hotels in deze wijk

Trein + hotel boeken

 

Algemene voorwaarden Trein + Hotel

Voor alle boekingen gelden de desbetreffende voorwaarden. Bij het boeken wordt meegedeeld welke voorwaarden van toepassing zijn. Je vindt hier de meest recente voorwaarden voor respectievelijk hotels en pakketreizen met trein + hotel. Mocht je verder nog vragen hebben, ga dan naar onze hulppagina’s.

Wij zijn aangesloten bij de Britse organisatie van reisbureaus, de ABTA, zodat je recht hebt op ondersteuning door de ABTA. Ook is de gedragscode van de ABTA van toepassing. Voor alle losse hotelreserveringen en pakketreizen met trein- en hotelboekingen geldt een garantieregeling voor het geval dat de uitvoerder in gebreke blijft. Niet alle andere diensten vallen onder deze regeling. Informeer bij ons welke dekking van toepassing is.

Belangrijke reisinformatie: Voor reisadvies en algemene gezondheidsadviezen voor op reis ga je naar respectievelijk diplomatie.belgium.be en www.itg.be/N/reisgeneeskunde.

Eurostar Holidays Limited is in Engeland en Wales in het handelsregister ingeschreven onder nummer 11005481. BTW-nummer 286 2413 93. Vestigingsadres: Kings Place 90 York Way, London, N1 9AG. Eurostar Holidays Limited is een volledige dochteronderneming van Eurostar International Limited.

Foto's: © Getty; © Getty; © Blues Kitchen; © Maize Blaze; © St Cyr Vintage; © Kerb; © The British Library; © Jamie McPherson; © The Lighterman; © Pophams; © Getty; © Getty; © Willy Barton / Shutterstock.com; © Jamie Lau; © Getty; © Alamy