London - Sunset Tower bridge

VAKANTIE IN ENGELAND

Vakantie in Engeland

Een vakantie in het Verenigd Koninkrijk is altijd verrassend en stelt nooit teleur. Van de bezienswaardigheden van Londen tot de bergen van Wales, de historische kastelen in Schotland en het overdonderend mooie landschap van het Lake District, er is voor ieder wat wils.

Behalve musea, galeries en trendy winkels heeft Londen vele toprestaurants en theaters. En het is natuurlijk ook dé plek om een swingende musical mee te pikken.

Voor een koninklijk bezoek is Windsor Castle niet ver weg, terwijl met een bootje varen in Cambridge wel ongeveer het meest romantische is wat er bestaat. Muziekliefhebbers kunnen op pelgrimstocht naar Birmingham, de thuisstad van Black Sabbath en Judas Priest, of naar Liverpool om in de voetsporen van The Beatles te stappen.

Liefhebbers van standup kunnen niet om het Edinburgh Fringe Festival heen, ‘s werelds grootste evenement in zijn soort. En daarna wat historische sfeer opsnuiven in het prachtige kasteel.

Voor sportievelingen is het veroveren van de Snowdon in Wales een must, of een wandeltocht in het Lake District om te genieten van het ruige landschap dat de poëzie van Wordsworth inspireerde.

Een reis met de trein naar Londen gaat sneller dan je denkt, dus korte vakanties en weekendtrips in Engeland en de rest van het VK waren nog nooit zo eenvoudig.

Citytrip Londen

Ontdek al onze tips voor een geslaagde trip naar de Britse hoofdstad.

Citytrip Londen
Weekend in Londen

De Britse hoofdstad ligt om de hoek met Eurostar: in amper twee uur zoef je er vanuit Brussel naartoe. Perfect voor een weekendje weg.

Weekend in Londen
3 dagen in Londen

Ga goed voorbereid op pad met onze dagplanning en insider tips.

3 dagen in Londen