Naar hoofdinhoud
Eurostar
Help
Boek

Frequent of Premium Pass

Log in om je abonnementspas te gebruiken.

RegistrerenWachtwoord vergeten?

Bijna klaar. Rond nu je inschrijving af.

We stuurden een beveiligingscode van 6 cijfers naar , voer ze hieronder in zodat we weten dat jij het bent.

Geen code ontvangen?

Check je spamfolder / ongewenste e-mail
  1. Reisinformatie
  2. Reisplanning
  3. Speciale reisbehoeften
  4. Wie we kunnen helpen

Wie kunnen we helpen

Als je reist met een beperking, een niet-zichtbare beperking, of als je bejaard bent met beperkte mobiliteit, zijn we er om je te helpen.

Reizigers die we kunnen helpen met assistentie

Afhankelijk van waar je naartoe reist, kunnen we je op verschillende manieren helpen.

Wie kunnen we helpen met assistentie

Rolstoelgebruikers

Ben je rolstoelgebruiker? Fantastisch dat je met ons reist! Zorg er wel voor dat je minstens 24 uur voor vertrek een rolstoelplaats en hulp met de oprijplaat reserveert. Zo kunnen we ervoor zorgen dat alles perfect geregeld is voor jouw reis.

Wil je gebruikmaken van een speciale rolstoelplaats? Dan moet je rolstoel aan deze voorwaarden voldoen:

  • Niet breder zijn dan 700mm (70cm)
  • Niet langer dan 1200mm (120cm) (inclusief voetplaat) zijn
  • Een maximum gewicht hebben van 300kg* voor een manuele rolstoel (dit is inclusief het gewicht van de klant).

*Let wel: in de Duitse stations Duisburg en Aken geldt een maximaal rolstoelgewicht (inclusief gebruiker) van 250 kg, door beperkingen aan de oprijplaten.

Alle rolstoelplaatsen bevinden zich in Eurostar Premier, waar je geniet van extra ruimte én een heerlijke maaltijd met drankjes, gewoon aan je zitplaats geserveerd. En dat allemaal voor een vast rolstoeltarief. Maar dat is nog niet alles: je kunt ook een begeleider meenemen tegen een voordelig gereduceerd tarief. Bekijk onze tarieven voor rolstoelgebruikers en begeleiders.

Elektrische rolstoelen of scootmobielen

Gebruik je een elektrische rolstoel of mobiliteitsscooter? Zorg er dan voor dat je minstens 24 uur voor vertrek een rolstoelplaats en hulp met de oprijplaat reserveert.

Om van deze plaatsen te kunnen gebruikmaken, moet je elektrische rolstoel of mobiliteitsscooter aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Mag niet breder zijn dan 700mm (70cm)
  • Mag niet langer zijn dan 1200mm (120cm) (inclusief de voetplaat)
  • Mag maximaal 300 kg* wegen (inclusief het gewicht van de klant)
  • Moet antikantelbeveiliging hebben
  • Mag geen brandbare brandstoffen gebruiken
  • Mag niet worden opgeladen aan boord of in onze stations

* Let wel: in de Duitse stations Duisburg en Aken kunnen we door beperkingen aan de oprijplaten alleen rolstoelen accepteren met een maximaal gewicht van 250 kg (inclusief gebruiker).

Om veilig te reizen, vragen we je om je elektrische rolstoel of mobiliteitsscooter thuis volledig op te laden. Je kunt deze namelijk niet opladen aan boord van onze treinen of in onze stations. Zorg dus dat je genoeg batterijcapaciteit hebt voor je hele reis – zo reis je zorgeloos!

Er zijn ook een paar dingen waar je op moet letten bij gemotoriseerde scooters. Sommige modellen zijn ontworpen voor gebruik op de weg en passen helaas niet op onze treinen. Controleer daarom goed of de afmetingen van je scooter binnen de toegestane maten vallen. Scooters die te groot zijn, kunnen we helaas niet meenemen.

En nog een belangrijk punt: mobiliteitsscooters en rolstoelen met een verbrandingsmotor zijn niet toegestaan. Alleen batterij-aangedreven modellen zijn welkom aan boord.

Met deze tips ben je helemaal klaar om comfortabel en zonder zorgen te reizen. We kijken ernaar uit je te verwelkomen!

Reizen met een begeleider

Je kunt een begeleider meenemen tegen ons gereduceerd tarief voor begeleiders. Hij of zij zit bij je in de trein.

Als je met kinderen reist: Neem contact met ons op via dit contactformulier(selecteer Assistentie en vervolgens Reizen met kinderen).

Wie kunnen we helpen met assistentie

Ons Eurostar Assist-team in Londen en externe assistentieteams in alle andere stations staan klaar om je te helpen.

Wie kunnen we helpen

Als je niet in staat bent om 200 meter zonder hulp te lopen
, moet je ten minste 24 uur van tevoren een rolstoelplaats reserveren voor een rolstoelgebruiker en assistentie bij het oprijden van een helling. Als je niet kunt reserveren, doen we ons best om je op de dag van je reis te helpen. En maak je geen zorgen, je rolstoelplaats is in de nabijheid van toegankelijke toiletten.

Om gebruik te kunnen maken van een van deze rolstoelplaatsen mag je rolstoel:

  • Niet breder zijn dan 700 mm (70 cm)
  • Niet langer zijn dan 1200mm (120cm) (inclusief de voetplaat)
  • Maximaal 300 kg* wegen (inclusief het gewicht van de reiziger)

*Let wel: in de Duitse stations Duisburg en Aken geldt een maximaal rolstoelgewicht (inclusief gebruiker) van 250 kg, door beperkingen aan de oprijplaten.

Als je 200m kunt lopen en zonder hulp in en uit de trein kunt stappen, kun je op een zitplaats reizen en je opvouwbare rolstoel of ander mobiliteitshulpmiddel opbergen in de bagagerekken.

Als je een stationsrolstoel en een oprijplaat nodig hebt
, reserveer dan minstens 24 uur voor je reis hulp. Als je dat niet doet, kun je op de dag zelf om hulp vragen, maar dan kan het zijn dat we je gratis moeten verplaatsen naar een latere trein.


Je ticket boeken

Al onze rolstoelplaatsen zijn in Eurostar Plus en Eurostar Premier, je geniet dus van extra ruimte en een maaltijd en drankjes geserveerd tijdens de reis, allemaal voor ons vaste tarief voor rolstoelgebruikers. Je kunt ook een begeleider meenemen tegen een gereduceerd tarief. Bekijk onze tarieven voor rolstoelgebruikers en begeleiders.

Als je op een van onze rechtstreekse routes reist en alleen een rolstoelplaats en oprijplaat nodig hebt, kun je je ticket online boeken. Als je verder wilt reizen dan Parijs, Brussel, Rijsel, Amsterdam of Rotterdam, of als je extra assistentie nodig hebt, stuur ons dan een e-mail via dit contactformulier voor meer informatie over het boeken van een rolstoelplaats (selecteer assistentie en vervolgens rolstoelreizen in het vervolgkeuzemenu).


Reizen met je eigen rolstoel

Als je met je eigen manuele rolstoel reist zonder begeleider en je hebt hulp nodig bij het in- of uitstappen in de trein in Londen, dan moet je ervoor zorgen dat je rolstoel in goede staat verkeert en normaal werkt.

Als je assistentie nodig hebt en de staat van je rolstoel betekent dat er een risico is op letsel voor jezelf of onze medewerkers/partners, behouden we ons het recht voor om assistentie te weigeren of je te vragen om over te stappen op een rolstoel op het station als je daartoe in staat bent.



Wie kunnen we helpen

Je moet ten minste 24 uur voor je reis een plaats voor een rolstoelgebruiker en assistentie op de oprit reserveren. Als je niet kunt reserveren, doen we ons best om assistentie te verlenen op de dag dat je reist.

Om een van deze plaatsen te kunnen gebruiken, mag je elektrische rolstoel of scootmobiel:

  • Niet breder zijn dan 700mm (70cm)
  • Niet langer zijn dan 1200mm (120cm) (inclusief de voetplaat)
  • Maximaal 300 kg wegen (inclusief het gewicht van de klant)
  • Een anti-kantelbeveiliging hebben (verplicht)
  • Geen brandbare brandstoffen gebruiken
  • Niet worden opgeladen aan boord of in onze stations

Om veiligheidsredenen kun je je elektrische rolstoel of scootmobiel niet opladen aan boord van onze treinen of in een van onze stations. Zorg ervoor dat je elektrische mobiliteitshulpmiddel voldoende opgeladen is voor de hele reis voordat je vertrekt.

We hebben ook een aantal beperkingen voor scootmobielen.

Sommige scootmobielen zijn alleen bedoeld voor gebruik op de weg en kunnen niet in onze treinen worden gebruikt, dus vragen we onze klanten om zorgvuldig de afmetingen te controleren om er zeker van te zijn dat hun scootmobiel aan boord past. Als een scootmobiel de bovenstaande afmetingen overschrijdt, kunnen we deze niet aan boord accepteren.

Uit voorzorg en om te voldoen aan de eisen van de Kanaaltunnel zijn scootmobielen met brandbare brandstof niet toegestaan in onze treinen. Alleen scootmobielen met een accu zijn toegestaan aan boord.

Scootmobielen en rolstoelen met verbrandingsmotor zijn niet toegestaan aan boord.

Je ticket boeken

Al onze rolstoelplaatsen zijn in Eurostar Plus en Eurostar Premier, je geniet dus van extra ruimte en een maaltijd en drankjes die tijdens de reis worden geserveerd, allemaal voor ons vaste tarief voor rolstoelgebruikers. Je kunt ook een begeleider meenemen tegen een gereduceerd tarief. Bekijk onze tarieven voor rolstoelgebruikers en begeleiders.

Als je op een van onze rechtstreekse routes reist, kun je je ticket online boeken. Als je verder wilt reizen dan Brussel, Rijsel, Parijs, Amsterdam of Rotterdam, of als je meer informatie wilt over het boeken van een rolstoelplaats, stuur ons dan een e-mail via dit contactformulier (selecteer toegankelijk reizen en vervolgens rolstoelreizen in het vervolgkeuzemenu).

Je kunt een begeleider meenemen tegen ons gereduceerd tarief voor begeleiders. Hij of zij zit bij je in de trein.

Als je met kinderen reist, neem dan contact met ons op via dit contactformulier (selecteer Assistentie en vervolgens Reizen met kinderen) of bel ons op (+32) 2 400 6776 (selecteer je taal en vervolgens optie 6) en we zorgen ervoor dat jullie allemaal bij elkaar zitten.

Als je vragen hebt over reizen met een begeleider, bel ons dan op bovenstaand nummer of gebruik ons contactformulier (selecteer Assistentie in het menu).

Reis je met een geleidehond, assistentiehond of assistentiepoes? Om met Eurostar te reizen, moeten hulpdieren aan bepaalde vereisten voldoen. Lees meer over reizen met geleide- en assistentiedieren.

We begeleiden je door het station, naar de trein en naar de aankomsthal op je bestemming.

Als je liever reist wanneer er minder mensen zijn, raden we je aan te reizen:

  • Maandag tot donderdag na 14:00
  • Zondag voor 14:00

We raden je af om te reizen:

  • Op feestdagen
  • Tijdens schoolvakanties
  • Tijdens speciale evenementen

Als je meer informatie wilt, neem dan ten minste 24 uur voordat je van plan bent om te reizen contact met ons op en stel ons je vragen.

Als je specifieke medische behoeften hebt, overleg dan met je arts, want het kan zijn dat we niet de beste manier voor je zijn om te reizen.

Als je meer informatie wilt, neem dan ten minste 24 uur voordat je van plan bent om te reizen contact met ons op en stel ons je vragen.

  • Zwangere vrouwen
  • Oudere mensen
  • Passagiers met visuele of auditieve beperkingen
  • Slechthorenden
  • Passagiers met communicatiestoornissen
  • Passagiers met leermoeilijkheden
  • Passagiers met zintuiglijke, psychologische of verstandelijke beperkingen
  • Passagiers met tijdelijke of langdurige mobiliteitsbeperkingen

Als je meer informatie wilt, neem dan ten minste 24 uur voordat je van plan bent om te reizen contact met ons op en stel ons je vragen.

Gerelateerde links

Wheelchair user on board Eurostar train illustration

 

Overzicht rond Toegankelijk Reizen

Comfortabel en vlot reizen voor reizigers met een beperking of verminderde mobiliteit.

Lees meer
Illustration of the Eurostar station

 

Hoe en waar we kunnen helpen

Ontdek welke hulp we kunnen bieden en in welke stations.

Ontdek meer
Illustration of Eurostar platform

 

Hoe boek je toegankelijk reizen

Ontdek hoe je toegankelijk reizen boekt voor je trip.

Ontdek meer

Klaar om te boeken?

Frequent of Premium Pass

Log in om je abonnementspas te gebruiken.

RegistrerenWachtwoord vergeten?

Bijna klaar. Rond nu je inschrijving af.

We stuurden een beveiligingscode van 6 cijfers naar , voer ze hieronder in zodat we weten dat jij het bent.

Geen code ontvangen?

Check je spamfolder / ongewenste e-mail

Trein Aanbiedingen

  • Trein van Brussel naar Parijs
  • Trein van Brussel naar Londen
  • Trein van Brussel naar Amsterdam
  • Trein van Brussel naar Keulen
Eurostar nieuwsbrief

Download Onze App

Download in de App StoreOntdek het op Google Play

Feedback

Help ons onze website te verbeteren

Bekijk onze tarieven, toeslagen en voorwaarden.

© 2024 Eurostar International Ltd. Alle rechten voorbehouden.