Help
Inloggen / registreren
Alert

Britse spoorwegstakingen op 1 en 5 oktober. Meer info

Helaas kunnen we onze fietsservice deze zomer niet opnieuw opstarten. Dit komt door problemen bij de security en douane, buiten onze wil om. We doen er alles aan om deze dienst weer op te starten en hopen dat we beter nieuws kunnen brengen in september.

 

 

Sport- en kampeeruitrusting

Golfclubs

Een golftas tot 120 x 35 x 35 cm kan mee in de Eurostar als één van de toegelaten stukken bagage.

Voor grotere golftassen moet je zelf een koeriersdienst inschakelen.

Ski's en snowboards

In onze rechtstreekse treinen van Londen naar Bourg-St-Maurice, Lyon, Avignon en Marseille voorzien we extra ruimte zodat je een paar ski's of een snowboard kunt meenemen, bovenop je standaard toegelaten bagage voor volwassenen. Voor de veiligheid moeten ski's en snowboarden volledig ingepakt zijn in een beschermende hoes.

In alle andere treinen tellen ze als één van de twee toegelaten stuks bagage per persoon.

Watersportmateriaal

Als je materiaal om te surfen en windsurfen mee op reis wilt nemen, moet je zelf een koeriersdienst inschakelen.

Kampeeruitrusting

Tenten en andere beschuttingen kun je meenemen als een deel van je toegelaten bagage. Verpak ze dan wel in tassen of koffers die niet langer zijn dan 85 cm.

Flessen met campinggas of butagas mogen niet meereizen in de trein.

Kampeerbestek en gereedschap zoals een zakmes of een Zwitsers mes mag je meenemen op voorwaarde dat het lemmet niet langer is dan 75 mm. Elk vouwmes met een lemmet dat vastgezet kan worden is ten strengste verboden, ongeacht de grootte ervan.

Sportsticks, biljartkeus en pijltjes

Sportsticks, biljartkeus en darts of pijltjes kun je meenemen als onderdeel van je toegelaten bagage, als ze tenminste in een beschermende hoes zitten.

Gevaarlijke sportuitrusting

Neem contact op met een koeriersdienst als je een van volgende voorwerpen wilt meenemen: harpoenen, kruisbogen en kruisboogpijlen, handbogen en bijbehorende pijlen, startpistolen en zwaarden. Hou er rekening mee dat al deze voorwerpen eerst goedgekeurd moeten worden.