FIETS AAN BOORD

Een ticket voor je fiets in de Eurostar

Om een fiets mee te nemen in de trein, moet je een apart ticket boeken. Wil je zeker zijn, dat de fiets in dezelfde trein reist als jijzelf, boek dan vooraf een ticket voor £ 30.

E-mail naar EuroDespatch@eurostar.com om te informeren of er plaats beschikbaar is en om te boeken.

Boek ook een ticket voor jezelf.

Options

Verschillende mogelijkheden

Een fiets kan mee in de Eurostar op drie verschillende manieren. Heb je een meer specifieke vraag of wil je informeren of er plaats beschikbaar is, stuur dan een e-mail naar EuroDespatch@eurostar.com.

In een beschermende fietskist van Eurostar

Onze fietskisten zijn gemakkelijk en betrouwbaar om een fiets veilig mee op reis te nemen. Het zijn stevige koffers, binnenin gewatteerd en handig te gebruiken, zelfs als je dat nog nooit hebt gedaan.

In het station lever je de fiets af in het kantoor voor geregistreerde bagage en je pikt 'm na de reis ook weer op in het kantoor voor geregistreerde bagage in het station van bestemming.

Om de fiets in de fietskist op te bergen, moet je de wielen eraf halen. Misschien moeten ook de pedalen eraf, het zadel naar beneden en het stuurwiel gedraaid.

Een set werktuigen en een werkplaats zijn in het station. Onze medewerkers blijven altijd in de buurt voor advies. We raden aan om ten minste 90 minuten voor het vertrek van de trein in het station te zijn, zodat er voldoende tijd is om de fiets in de fietskist op te bergen.

Volledig gemonteerd

Een fiets kan volledig gemonteerd mee in de Eurostar. In het station lever je de fiets af in het kantoor voor geregistreerde bagage . Onze medewerkers geven informatie over de hele procedure. We raden aan om ten minste 90 minuten voor het vertrek van de trein in het station te zijn, zodat er voldoende tijd is om alles te regelen.

Ga in het station van bestemming naar het kantoor voor geregistreerde bagage om de fiets op te pikken.

Volledig gemonteerde fietsen nemen meer plaats in beslag, er kunnen er dan ook niet zoveel mee. Hou daar rekening mee bij het boeken. Wil je zeker zijn dat de fiets in dezelfde trein reist als jijzelf, boek dan zeker vooraf.

Onderdeel van de individuele bagage

Een fiets die opgevouwen kleiner is dan 85 cm kan mee als bagage. Hij moet wel in een hoes die de hele fiets bedekt. De hoes is een bescherming voor de fiets, voor andere mensen en hun bagage, zowel in het station, doorheen de veiligheidscontrole als in de trein zelf. 

Ook een kinderfiets moet kleiner zijn dan 85 cm en in een beschermhoes om mee te kunnen als bagage. Anders moet hij via onze service voor geregistreerde bagage.

Fiets gaat last minute mee?

Breng de fiets mee op de dag van de reis. Voor £ 25 of het overeenstemmende bedrag in euro’s sturen wij 'm mee met de eerstvolgende beschikbare trein. Misschien reist hij niet in dezelfde trein als jijzelf, maar hij komt wel binnen 24 uur ter bestemming.

We raden aan om ten minste 90 minuten voor het vertrek van de trein in het station te zijn, zodat er voldoende tijd is om alles te regelen.

Bestemmingen