Naar de inhoud
Eurostar
Help
Boek

Advance Passenger Information (API)

Voor reizen van en naar het VK moet je aanvullende passagiersinformatie verstrekken.

Vul het formulier in voor je vertrekt

Als onderdeel van grenscontrolemaatregelen is het verplicht om aanvullende passagiersgegevens (API) te verstrekken voor reizen van en naar het Verenigd Koninkrijk.

Je krijgt je tickets pas nadat je deze info hebt opgegeven. Je kunt het API-formulier invullen bij het boeken van je tickets of achteraf, door naar Beheer je boeking te gaan.

Ga naar mijn boekingen

Wat is Advance Passenger Information (API)?

Voor reizen van en naar het Verenigd Koninkrijk is het verplicht om Advance Passenger Information (API) op te geven als onderdeel van de grenscontrolemaatregelen.

Jij en iedereen op je boeking moeten de volgende informatie verstrekken zoals die op je reisdocument (in de meeste gevallen je paspoort) staat:

  • Volledige naam
  • Geboortedatum
  • Geslacht
  • Nationaliteit
  • Type reisdocument
  • Nummer reisdocument
  • Land van uitgave van reisdocument
  • Vervaldatum van reisdocument

Belangrijk: nationale identiteitskaarten kunnen niet altijd gebruikt worden. Gebruik voor de zekerheid je paspoort of check of je je nationale identiteitskaart kunt gebruiken.

Wie moet een API-formulier invullen?

Iedereen die een Eurostar-ticket boekt voor een reis naar of vanuit Londen moet zijn of haar aanvullende gegevens invullen. API is niet nodig voor kinderen jonger dan 4 die op de schoot van hun ouders reizen zonder ticket. Maar als je een ticket voor een kind jonger dan 4 geboekt hebt, moet je hun API opgeven.

Hoe kan ik mijn API opgeven?

Je kunt het API-formulier invullen bij Beheer je boeking. Voer je boekingsreferentie en achternaam in voor toegang tot je reisgegevens, en volg dan de instructies.

Wanneer moet ik mijn API opgeven?

Je moet je API zo snel mogelijk opgeven voordat je vertrekt. Pas daarna krijg je je tickets.

Moet ik nog steeds mijn paspoort en/of reisdocumenten bij me hebben als ik op reis ga?

Ja. Je paspoort (of ander geldig reisdocument) wordt voordat je vertrekt gecheckt bij de identiteitscontrole in het station. Ga op de aanbevolen aankomsttijd naar het station zodat je genoeg tijd hebt voor de ticket-, veiligheids- en grenscontroles.

Belangrijk: De grensregels veranderen. Als je geen visum nodig hebt om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen, heb je misschien toch een Electronic Travel Authorisation (ETA) nodig.

Kan ik mijn ingediende gegevens nog aanpassen?

Als je onjuiste informatie hebt verstrekt of je paspoort hebt gewijzigd, kun je vóór vertrek een nieuw API-formulier indienen. Een bestaand formulier kan niet meer worden aangepast, maar je kunt een nieuw formulier invullen dat het vorige vervangt.

Ik reis in gezelschap maar heb niet van alle medereizigers hun paspoortgegevens. Wat kan ik doen?

Je hoeft niet meteen alle paspoortgegevens van medereizigers door te geven. Geef eerst je eigen API op en voeg de gegevens van anderen later toe. Zij kunnen ook zelf hun API invullen bij Beheer je boeking. Doe dit ruim op tijd om zeker te zijn van alle tickets voor vertrek.

Ik heb een heen- en terugreis geboekt. Moet ik voor elk traject apart een API-formulier invullen?

Nee, dat hoeft niet. Vul gewoon één keer per passagier de API in op je boeking, en je ontvangt tickets voor zowel de heen- als terugreis.

Ik reis regelmatig. Moet ik voor elke boeking een apart API-formulier invullen?

Ja, het invullen van de API is vereist voor elke boeking. Voor een retourreis hoef je slechts één keer je API op te geven, niet per traject.

Ik kan mijn API niet opgeven door een technisch probleem. Wat moet ik doen?

Als Beheer je boeking of het API-formulier tijdelijk niet beschikbaar zijn, wacht dan even en probeer het later opnieuw. Technische problemen zijn zeldzaam en worden meestal snel opgelost.

Als de technische problemen niet op tijd opgelost zijn, en je vertrek nadert, neem dan contact met ons op.

Zijn mijn gegevens veilig?

Ja, je gegevens zijn veilig. Zodra je API is verzonden, wordt deze versleuteld en is niet meer toegankelijk. Je gegevens worden tot vertrek opgeslagen en vervolgens verwijderd. Ze worden uitsluitend gebruikt voor grensbeveiliging en veilig overgedragen aan de relevante autoriteiten via een speciaal systeem.

Bekijk ook

French passport and travel documents.

Reisdocumenten

Welke documenten heb je nodig om te reizen met Eurostar?

Lees meer - Reisdocumenten
A pile of suitcases in a variety of colours.

Bagage

Alles over hoeveel bagage je mag meenemen, wat niet mee mag, en hoe je je fiets meeneemt in de trein.

Lees meer - Bagage
Delta - illustrations - Antwerpen - station

Hoe laat moet ik in het station zijn?

Hoe lang van tevoren je op het station moet zijn, hangt af van waar je reis naartoe gaat.

Lees meer - Hoe laat moet ik in het station zijn?