Inloggen / registreren
Error

Er zijn nieuwe reisbeperkingen. Kijk na of je een negatieve COVID-19-test moet voorleggen en of je de verplichte formulieren hebt ingevuld. Raadpleeg de overheidswebsites voor updates. Belangrijke reisinformatie vind je hier.

Je bent nog maar nauwelijks uit de trein en je bevindt je al midden in de actie. St. Pancras is een knap staaltje van stedelijke herwaardering. Vandaag is de wijk niet gewoon modern, maar trendy. Galerijen en restaurants floreren rond de Victoriaanse bogen van Coal Drops Yard, omgevormd tot een luxueus winkelcentrum. Proef de tapas uit het vuistje bij Barrafina en mooie taco’s bij Plaza Pastor. De wijk – die zeer druk kan zijn – heeft ook heel wat rustigere plekjes. In de zomer kunnen de kinderen zich uitleven tussen de fonteinen op Granary Square. Stap zeker ook even door naar het kleine amfitheater langs Regent’s Canal. De openluchtfilms en -optredens zijn er gratis.

Fan van Roald Dahl? Bezoek dan zeker het House of Illustration, dat opgericht is door de tekenaar Quentin Blake. Een boekenwurm? De gezellige winkelboot Word on the Water heeft een mooi arsenaal aan tweedehandsboeken. Verder naar het zuiden is het heerlijk kuieren in de straatjes rond het Euston-station. Zo is de Maleisische eettent Roti King een absolute aanrader. De habitués staan er in de wachtrij voor fantastische curry’s met zachte broodjes die op bestelling worden gebakken. Zin in een zoete Frenchy lekkernij? Miel Bakery maakt palmiers met boter, kaneel en kardemom. En er is meer! Ontdek nog 7 leuke adresjes in de buurt van het station St. Pancras.

Rond het station King's Cross St Pancras

 • George's Bar in Gilbert Scott

  Euston Road, NW1 2AR

  Overnacht in het indrukwekkende St Pancras Renaissance Hotel in Victoriaanse stijl. In het restaurant Gilbert Scott legt sterrenchef Marcus Wareing je culinair in de watten. Beschilderde plafonds, prachtige lusters, lederen zitbanken … De bar straalt één en al luxe uit. Bestel een cocktail én een van de heerlijke hartige hapjes. Onze suggestie? De kroketten met gruyèrekaas.

 • Spiritland King’s Cross

  9-10 Stable Street, N1C 4AB

  Overdag bruist het van de bedrijvigheid in dit verborgen café achter Granary Square. De creatieven uit de buurt zitten hier op hun klavier te tokkelen. Of werken er snel een portie gepocheerde eieren, een warm broodje en een mediterraans bordje naar binnen. ‘s Avonds trekt de geavanceerde geluidsinstallatie de beste dj’s van Londen aan. Voor wie houdt van muziek én een originele cocktail.

 • Noble Rot

  51 Lamb's Conduit Street, WC1N 3NB

  In een fraaie straat in Bloomsbury serveert dit restaurant op de kelderverdieping een fijne keuken met Frans-Britse invloeden. De betaalbare middagformule verandert elk seizoen. Niet gereserveerd? Neem plaats aan de bar voor een glas (of twee?) met oesters en zorgvuldig geselecteerde vleeswaren. Thuis nagenieten? Dat kan! Het restaurant heeft namelijk zijn eigen kook- en wijnmagazine.

 • The Wellcome Collection

  183 Euston Road, NW1 2BE

  Dit gratis museum op Euston Road is dé plek om even tot rust te komen. De speels opgezette tentoonstellingen verkennen het verband tussen kunst en geneeskunde. Op het programma? Interventies van kunstenaars en chirurgen, tekenworkshops voor de kleinsten … Droom even weg in de leeszaal. Of geniet van een heerlijke kop thee in de fijne Wellcome Kitchen.

 • The British Library

  96 Euston Road, NW1 2DB

  Een populair adresje bij zowel wetenschappers als toeristen. Het immense gebouw lijkt misschien wat intimiderend, maar niets is minder waar. Stap er vlug binnen en laat je verrassen. Naast de tijdelijke tentoonstellingen ontdek je er ook bijzondere pareltjes: de Gutenbergbijbel, handgeschreven songteksten van The Beatles, het manuscript van Alice in Wonderland ...

 • Wolf & Badger

  Coal Drops Yard, N1C 4DQ

  Duurzaam shoppen? Dat kan bij Wolf & Badger in Coal Drops Yard, vlak bij het kanaal. Deze voormalige opslagplaats is vandaag een levendige plek met allerlei trendy boetieks en restaurants. De conceptstore brengt enkele jonge merken voor het voetlicht: avondjurken van Meem, barokke juwelen van Farra, originele borden van Jimbob Art … Trakteer jezelf op een bio verzorgingscrème of een inspirerend notitieboekje.

 • Scala

  275 Pentonville Road, N1 9NL

  Al 20 jaar domineert de rode neonverlichting ‘Scala’ de wijk. In deze mythische concertzaal passeerden dan ook al heel wat pop- en rocklegendes de revue: van Sonic Youth tot Rihanna. Club- en livemuziek wisselen er elkaar af. Een alternatief gemaskerd bal? House? Rootsrock? Je vindt het er allemaal! In deze intieme ruimte sta je trouwens héél dicht bij de artiesten.

 • House of Illustration

  Alsof de wanden alleen niet inspirerend genoeg zijn, treedt deze illustratiegerichte galerie (opgericht door Quentin Blake) op als gastheer van een reeks inloop-tekensessies, live tekenavonden, late dj-sessies, gezinsworkshops, korte cursussen en eendaagse masterclasses in mode-, botanische en boekillustraties.

 • School of Life

  70 Marchmont Street, WC1N 1AB

  Goed en verstandig leven is de raison d’être van dit centrum van ideeën en inspiratie op loopafstand van het station in King’s Cross.

  Snuffel er rond tussen de boeken, cadeaus en schrijfwaren of doe mee aan een cursus om echte liefde te ontdekken, uw potentieel te verwezenlijken of over de zin van het bestaan.

 • Word on the Water

  Granary Square, N1C 4AA

  Paddingtons verlies was de winst van King’s Cross toen deze prachtige drijvende boekenwinkel door de ontwikkelingen in 2015 verhuisde.

  De winkel ligt nu permanent aangemeerd in het kanaal bij Granary Square en is een sfeervolle plaats om op een zonnige middag rond te neuzen tussen tweedehands en nieuwe boeken en naar jazzmuziek te luisteren.

Leuk om te weten

 

 • Camley Street Natural Park opent zijn deuren opnieuw in 2020. In het park vind je een bos, een vijver en een mooi open veld.
 • Jonge dreuzels, hebben jullie het befaamde perron 9 ¾ in King’s Cross al gevonden?
 • In St Pancras Old Church staat de Hardy Tree, een boom waarvan de wortels met de oude graven verstrengeld zijn.

 

Stad of Station
Stad of Station


Ook interessant

Coal Drops Yard

Volg de coolste kids van Londen naar deze gerenoveerde victoriaanse kolenopslagplaats.

Coal Drops Yard

Harry Potter filmlocaties in Londen

Ga langs bij Perron 9 ¾, de ‘echte’ Wegisweg en andere magische locaties uit de Harry Potterfilms.

Harry Potter-filmlocaties

Citytrip Londen

Ontdek al onze tips voor een geslaagde trip naar de Britse hoofdstad.

Citytrip Londen

Foto's: © Sam Harris; © Sam Harris; © Sam Harris; © Sam Harris; © Sam Harris; © Sam Harris; © Paul Grundy; © Sam Harris; © Sam Harris; © Copyright Philippa Langley; © Copyright Philippa Langley; © Copyright Philippa Langley; © Sive Hugues; © Sergio Neves; © Getty