Nu hij wordt gerenoveerd, luidt Big Ben even niet meer, maar het parlement blijft een bron van Britse nationale trots. Bezoek het Lagerhuis en Hogerhuis in het Palace of Westminster, loop op je tenen door Westminster Abbey of maak een fris tochtje over de rivier in een van de Thames Clippers. Een wandeling langs de zuidelijke oever is een van de mooiste in Londen, met een prachtig uitzicht over de belangrijkste bezienswaardigheden. St Paul’s overtreft ze allemaal, vooral ’s avonds als de koepel is verlicht.

Voor entertainment kun je op elk moment van de dag (of nacht) ten zuiden van de rivier terecht. Waterloo is zoveel meer dan alleen maar een station: je vindt er ook het Old Vic- en het New Vic-theater en immersieve avantgardeshows bij The Vaults. Het Southbank Centre biedt voor elk wat wils. Het BFI toont arthousefilms, Tate Modern verbluft en verbaast iedereen. Ga haaien spotten in het London Aquarium, picknicken in Green Park en zie de wissel van de wacht bij het bescheiden optrekje van de Queen. Of doe net als de locals en breng een zwoele dag door met het kijken naar de straatperformers en skaters langs de Theems - helemaal gratis en voor niets.

 • Southbank Centre

  Belvedere Road, SE1 8XX

  In Southbank Centre langs de Theems vind je wat voor alle smaken, van muzikanten in alle genres in de Royal Festival Hall tot intrigerende kunsttentoonstellingen in de Hayward Gallery. Grasduin in antieke exemplaren op de boekenmarkt en rust uit op het terras met een geweldig uitzicht. Van vrijdag tot zondag kan je op de markt terecht voor gekonfijte eend, racletteburgers, Ethiopische slaatjes en ander lekkers voor het hele gezin.

 • Queen Elizabeth Hall Roof Garden

  Southbank Centre, Belvedere Road, SE1 8XX

  Je zou niet verwachten dat de betonnen buitenkant van de Queen Elizabeth Hall een van de mooiste geheime tuinen van de stad verbergt waar fruitbomen groeien, moestuintjes bloeien en wilde bloemen welig tieren. Het uitzicht over de skyline van Londen is weergaloos. De opbrengst van de drankjes die je hier proeft gaat deels naar een therapieproject in de tuinbouw. Als je hier iets gaat eten en drinken, steun je dus ook nog eens het goede doel.

 • The London Eye

  Lambeth, SE1 7PB

  Toen de London Eye voor het eerst op de South Bank verscheen was het net alsof het ding van de kermis was getild en midden in het stadscentrum was gedropt. Maar nu is het reuzenrad niet meer weg te denken uit de Londense skyline. Bovenin (op 135 meter hoogte) zie je Londen als een kaart voor je uitgestrekt liggen. Als dat nog niet spannend genoeg voor je is, kan je champagne laten aanrukken, een privécabine huren of een huwelijksaanzoek doen.

 • Tate Modern

  Bankside, SE1 9TG

  Het prachtig omgebouwde Bankside Power Station, waarin Tate Modern is gevestigd, is het perfecte decor voor hedendaagse kunst. Voor sommige tentoonstellingen in moet je entree betelen, maar de toegang tot de meeste galerieën is gratis. De Turbine Hall kreeg al eens een kunstmatige zon en speelse schommels en ontving ook de spinnen van Louise Bourgeois. De thema’s zijn wisselend, maar de vaste collectie omvat dadaïsten, YBA’s, Turner-winnaars en Pop-provocateurs. Trek naar de Terrace Bar voor het panoramische uitzicht.

 • Jones Family Kitchen

  7-8 Eccleston Yards, SW1W 9NF

  Het Londense hoofdkwartier van de grootste musicals krijgt eindelijk de foodievenue die het verdient: Market Halls, specialist in chic streetfood, opent er binnenkort een nieuwe hal. In de tussentijd kun je voor een hapje eten voor de voorstelling naar het nieuwe restaurant van het Jones Family Project in Belgravia, met zijn budgetvriendelijke menu’s en zijn traditionele zondagse lunch. Het terras is een fantastisch toevluchtsoord als je zin hebt om de cocktailkaart beter te leren kennen.

 • The Garden Café

  5 Lambeth Palace Road, SE1 7LB

  Het café van het Garden Museum kijkt uit op een binnentuin met zicht op de stroom. In een decor van hout, koper en groen geniet je er van een menu dat de twee jonge chef-koks samenstellen op basis van de verse producten van de dag. Garnalen van Cornouaille en harissa van het huis, beef Wellington, baba met kersenbloem … Eindelijk een museumrestaurant dat de echte Londense, culinaire spirit op je bord brengt!

 • Newport Street Gallery

  1 Newport Street, SE11 6AJ

  Deze kunstgalerij stelt werken uit de privécollecties van Damien Hirst tentoon. De grote, omgebouwde ruimten van het Victoriaanse pand bieden onderdak aan solo- en groepstentoonstellingen: van Picasso, Bacon, Banksy en Tracey Emin tot jong, opkomend talent. Geef je ogen de kost en maak terloops de jeugd warm voor hedendaagse kunst. Gratis toegang.

 • De brutalistische architectuur van Southbank

  Belvedere Road, SE1 8XX

  Liefhebbers van architectuur en betonnen structuren kunnen hun hart ophalen aan de brute oppervlakken van het National Theatre en het Southbank Centre. Deze theaterzalen dateren van de jaren 50 tot 70, maar schitteren vandaag in al hun glorie dankzij recente restauratiewerken. Niet te missen: de Hayward Gallery met haar opmerkelijke tentoonstellingen en het dakterras van de Queen Elizabeth Hall, waar je een adembenemend uitzicht over de Thames hebt.

 • House of Vans

  Arches 228-232, Station Approach Road, SE1 8SW

  Fans van skate of street culture voelen zich helemaal thuis in het huis van het beroemde merk met het dambordpatroon. Het House of Vans is meer dan een winkel. Je vindt er ook een galerij, een concertzaal, een restaurant en uiteraard skatebanen. Reserveer dus een les om eindelijk die back-flip onder de knie te krijgen. Of kom gewoon het talent van de Londense skaters bewonderen.

De wandeling langs de zuidelijke oever is een van de meest romantische in Londen. Om het nog hemelser te maken, kan je voor een habbekrats zoete donuts kopen in een kraampje bij de rivier.

Hotels in deze wijk


Boek flexibel ticket


Ook interessant

De leukste wijken van Londen

Van keurig Kensington tot ondeugend Soho, dit zijn de leukste buurten van Londen.

De wijken van Londen

Citytrip Londen

Ontdek al onze tips voor een geslaagde trip naar de Britse hoofdstad.

Citytrip Londen

De City en Tower Bridge

Verleden en heden ontmoeten elkaar in dit intrigerende stukje Londen.

Tower Bridge en The City

 

Algemene voorwaarden Trein + Hotel

Voor alle boekingen gelden de desbetreffende voorwaarden. Bij het boeken wordt meegedeeld welke voorwaarden van toepassing zijn. Je vindt hier de meest recente voorwaarden voor respectievelijk hotels en pakketreizen met trein + hotel. Mocht je verder nog vragen hebben, ga dan naar onze hulppagina’s.

Wij zijn aangesloten bij de Britse organisatie van reisbureaus, de ABTA, zodat je recht hebt op ondersteuning door de ABTA. Ook is de gedragscode van de ABTA van toepassing. Voor alle losse hotelreserveringen en pakketreizen met trein- en hotelboekingen geldt een garantieregeling voor het geval dat de uitvoerder in gebreke blijft. Niet alle andere diensten vallen onder deze regeling. Informeer bij ons welke dekking van toepassing is.

Belangrijke reisinformatie: Voor reisadvies en algemene gezondheidsadviezen voor op reis ga je naar respectievelijk diplomatie.belgium.be en www.itg.be/N/reisgeneeskunde.

Eurostar Holidays Limited is in Engeland en Wales in het handelsregister ingeschreven onder nummer 11005481. BTW-nummer 286 2413 93. Vestigingsadres: Kings Place 90 York Way, London, N1 9AG. Eurostar Holidays Limited is een volledige dochteronderneming van Eurostar International Limited.

Foto's: © Getty; © Getty; © Belinda Lawley; © Queen Elizabeth Hall Roof Garden; © London Eye; © Tate Modern; © JONES FAMILY KITCHEN; © Sam Harris; © Sam Harris; © Sam Harris; © Sam Harris; © Getty; © Getty; © Getty