De West End is een buurt die resoluut de show steelt. Je vindt er de belangrijkste winkelstraten van Londen, de neonverlichting van Piccadilly, Chinatown en het theaterdistrict. Boek hier je hotel (misschien het legendarische Savoy?) en je zit op de eerste rang om te gaan sightseeën. Fashionista’s kunnen terecht in het shoppingwalhalla van Regent en Oxford Street en de luxe boetieks van Bond Street. Ooit was de loggia van Covent Garden een fruit- en groentemarkt, nu vind je er ambachtelijke winkels, cultmerken en terrasjes.

Soho barst van de hippe eettenten, clubs en LGBT-bars. In de zomer wissel je shoppingtrips af met een koffie of cocktail op een terras, of wandel je de Strand af voor een glaasje bij Gordon’s Wine Bar. Ga sterren spotten op de rode lopers van Leicester Square, meezingen met een musical, een filmpje pakken bij de Prince Charles Cinema, en wat eten bij The Ivy of bij Balthazar.

 

 

0

 • NEAL’S YARD SQUARE

  Neal’s Yard, WC2H 9PJ

  Neal’s Yard, een oase van rust in de drukte van Covent Garden, verwelkomt je met gevels in regenboogkleuren en geveltuinen. Activist Nicholas Saunders blies deze plek nieuw leven in met zijn populaire Whole Food Warehouse in de jaren ’70 en ook nu ademt de straat nog een bohosfeertje. Veganistische en Noord-Afrikaanse restaurants en verantwoorde koffieshops omringen Neal’s Yard Remedies, de bekende winkel met biologische schoonheidsproducten.

 • RADIO ROOFTOP BAR

  336–337 Strand, WC2R 1HA

  Voor een panoramische foto van de bezienswaardigheden in Londen trek je naar de tiende verdieping van het ME London Hotel. Het dakterras van de bar biedt niet alleen prachtige panorama’s van 360 graden: de welgestelde feestvierders genieten er ook van mediterraanse tapas en een rijkelijke lijst cocktails, champagnes en sterke dranken. Liefhebbers van G&T kunnen wel 18 verschillende soorten proberen.

  Dit is het vaste adres van jonge, mooie stedelingen dus of je nu gaat voor de brunch, afternoon tea of om een glas te drinken, zorg ervoor dat je er op en top uitziet.

 • SOMERSET HOUSE

  Strand, WC2R 1LA

  Dit neoklassieke gebouw op de Strand was ooit een paleis, een belastingkantoor en de ster in twee James Bond-films. Maar het komt vooral als kunstgalerij tot zijn recht. Ga op een zwoele avond naar het binnenplein en pik een film mee tijdens het Film4 Summer Screen of ga naar de optredens van wereldniveau van de Summer Series. Je kan ook gewoon genieten van de kunst en theatervoorstellingen. Overdag kan het er best warm zijn: kinderen zijn dol op de fontein met 55 stralen.

 • THEATRELAND

  8 Argyll St, Soho, London W1F 7TE

  Pik een topvoorstelling mee in een van de historische theaters: het Coliseum, Apollo Victoria, London Palladium, Lyceum, Noël Coward, Theatre Royal Drury Lane ... Of je hart nu sneller gaat kloppen van de musicals van Rodgers en Hammerstein of of je eerder fan bent van de controversiële stukken van Martin Mcdonagh, je vindt altijd een stuk dat je op het lijf is geschreven. Voor goedkopere tickets bezoek je het TKTS-standje op Leicester Square of volg je de dagelijkse loterijen.

 • Another space

  4–10 Tower Street, WC2H 9NP

  Trek naar deze superstrakke fitness voor HIIT-, fiets- en yogalessen. Iedereen mag er binnen maar met de goodies van Cowshed, de stijltangen, zachte handdoeken en smoothiebar voelt het meer aan als een chique club voor leden.

Het is de place to be, overdag om lekkere dim sum te eten en ’s nachts voor zijn zinderende bars.

Hotels in deze wijk


Ook interessant

De leukste wijken van Londen

Van keurig Kensington tot ondeugend Soho, dit zijn de leukste buurten van Londen.

De wijken van Londen

Van Westminster tot de South Bank

Strijk neer langs de Theems en geniet van het uitzicht op de iconische skyline van Londen. 

Westminster en Southbank

 

Kensington en Chelsea

Shoppen in Harrods, wandelen in Hyde Park, slenteren over King’s Road. De exclusieve wijken Kensington en Chelsea zijn zeker een bezoek waard.

Kensington en Chelsea

 

Algemene voorwaarden Trein + Hotel

Voor alle boekingen gelden de desbetreffende voorwaarden. Bij het boeken wordt meegedeeld welke voorwaarden van toepassing zijn. Je vindt hier de meest recente voorwaarden voor respectievelijk hotels en pakketreizen met trein + hotel. Mocht je verder nog vragen hebben, ga dan naar onze hulppagina’s.

Wij zijn aangesloten bij de Britse organisatie van reisbureaus, de ABTA, zodat je recht hebt op ondersteuning door de ABTA. Ook is de gedragscode van de ABTA van toepassing. Voor alle losse hotelreserveringen en pakketreizen met trein- en hotelboekingen geldt een garantieregeling voor het geval dat de uitvoerder in gebreke blijft. Niet alle andere diensten vallen onder deze regeling. Informeer bij ons welke dekking van toepassing is.

Belangrijke reisinformatie: Voor reisadvies en algemene gezondheidsadviezen voor op reis ga je naar respectievelijk diplomatie.belgium.be en www.itg.be/N/reisgeneeskunde.

Eurostar Holidays Limited is in Engeland en Wales in het handelsregister ingeschreven onder nummer 11005481. BTW-nummer 286 2413 93. Vestigingsadres: Kings Place 90 York Way, London, N1 9AG. Eurostar Holidays Limited is een volledige dochteronderneming van Eurostar International Limited.

Foto's: © Alamy; © Alamy; © Alamy; © RADIO ROOFTOP BAR; © Somerset House; © Image Source; © Another Space; © Getty; © Getty; © Getty