Error

Staking in Frankrijk  Meer info

Het is geen verrassing dat de jonge leden van de koninklijke familie hier wonen. Deze exclusieve buurt in West-Londen, van Sloane Square tot Fulham Road, heeft de duurste postcodes van de stad. King’s Road was ooit het alternatieve epicentrum van Londen, maar vandaag tref je er enkel chique etablissementen aan. De vastgoedprijzen zijn exorbitant, maar toch voelt de wijk nog als een dorp aan. Enkel hier heet de winkel om de hoek Harrods, het moederschip van shopaholics. De 18de-eeuwse en Victoriaanse huizen zijn charmant, de cafécultuur voornaam en de musea iconisch.

De Royal Borough is met zijn vele stukjes groen een oase in de stad. Ga picknicken in Hyde Park, waterfietsen op het Serpentine Lake en maak een tussenstop in de Serpentine Galleries. Kinderen kunnen piraatje spelen in de speeltuin die ter herdenking van Diana werd aangelegd, of helemaal uit hun bol gaan op het speelterrein van Holland Park. Ook het V&A, Science Museum en Natural History Museum organiseren vaak activiteiten voor de kleintjes. Trek ’s avonds je mooiste kleren aan voor een elegante cocktail bij Goat, een tequilashot bij Tonteria of een BBQ in de tuin van Jam Tree.

 • HARRODS

  87–135 Brompton Road, SW1X 7XL

  Een must voor mensen met een verbindingsstreepje in hun naam. Harrods is al even schaamteloos overdreven als zijn beroemde Egyptische roltrappen. Je vindt er designermerken, cosmeticaproducten en een voedselafdeling, maar je kunt er ook je horloge laten repareren of een vakantie boeken. Kleine bengels kunnen hun hart ophalen in de speelgoedafdeling. Al kun je er geen tijger of kameel meer op de kop tikken, de decadente sfeer van weleer hangt er nog altijd.

 • HARRY’S DOLCE VITA

  27–31 Basil Street, SW3 1BB

  Als je honger hebt gekregen van al het shoppen, kun je bij het chique Harry’s terecht, op slechts een paar minuten lopen van Harrods, zelfs op je Manolo’s. Het is geïnspireerd op de Harry’s Bar in Venetië en was vroeger een ledenclub. Het menu is een ongecompliceerd feest van zelfgemaakte pasta, pizza’s en andere mediterrane toppers. Het interieur (stoffen van Fortuny, Murano-glas, vintage koper) is een ander verhaal. Dress to impress ... en laat de bellini aanrukken.

 • SAATCHI GALLERY

  King's Road, SW3 4RY

  De tempel voor hedendaagse kunst van Charles Saatchi bevond zich al in verschillende Londense wijken maar voelt zich nog het meest thuis in Chelsea, waar ook de Hertog van York woont. Saatchi maakte de Young British Artists over de hele wereld en heeft een neus voor het spotten van nieuw artistiek talent. De galerie is controversieel dus bereid je voor op passionele politieke statements en gewaagde kunst. De toegang is gratis.

 • BLUEBIRD CHELSEA

  350 King's Road, SW3 5UU

  Dit glamoureuze art-decocafé was vroeger geen volière maar een garage van de Bluebird Motor Company van de legendarische snelheidsduivel Sir Malcolm Campbell. Vandaag tref je er lunchende dames aan die gek zijn op het Franse eten met een Engelse twist. Het is een kleurrijke plek met planten, geschilderde balken en prints van Celia Birtwell: een Instagram-waardig decor voor je volgende date.

 • HOLLAND PARK

  Ilchester Place, W8 6LU

  Dit is het lommerrijke hart van de chicste wijk van Londen (zowel Richard Branson als de Beckhams hebben hier optrekjes gekocht). Het is altijd al een plek voor blauw bloed geweest, met Cope Castle en het huis van Lady Rich (ja, echt). Maar de indrukwekkende Adventure Playground, een speeltuin met schommels, een klimmuur, een zipline en nog meer adrenalinekicks, is voor iedereen toegankelijk. Wie op zoek is naar rust, kan mediteren in de adembenemende Kyoto Garden.

 • NATURAL HISTORY MUSEUM

  Cromwell Road, SW7 5BD

  Dippy de Diplodocus (momenteel op toer) zal worden gemist in de centrale hal maar dit geweldige museum heeft genoeg gigantische hagedissen en monsterachtige creaturen in huis. Bovendien vind je er de meest uitnodigende mineralencollectie ooit ... Naast botten van een tyrannosaurus zijn er ook interactieve tentoonstellingen over aardbevingen, de evolutie en enge beestjes: genoeg om de nieuwsgierigheid van jong en oud te wekken.

 • HYDE PARK

  W2 2UH

  Vroeger ging Henry VIII hier jagen. Gelukkig kan vandaag iedereen van dit mooie stukje natuur genieten. Kensington Palace en de Kensington Gardens liggen in het westen, Hyde Park zelf in het oosten en het Serpentine Lake in het midden. In de zomer opent de altijd boeiende Serpentine Sackler Gallery er een door kunstenaars ontworpen paviljoen, kun je er waterfietsen en een ijsje bij een van de kiosken halen.

Ik hou van Holland Park. Het ene moment bekijk je een reuzenschaakspel, het volgende zie je een pauw of ontdek je de Japanse tuin.


Ook interessant

De leukste wijken van Londen

Van keurig Kensington tot ondeugend Soho, dit zijn de leukste buurten van Londen.

De wijken van Londen

Marylebone, Baker Street en Regent Street

Luxe winkels, trendy restaurants - ontdek deze chique wijk op loopafstand van Oxford Street.

Marylebone

West End, Soho en Covent Garden

Ontdek de West End, van de neonverlichting van Piccadilly tot Chinatown en het theaterdistrict.

West End en Covent Garden

Hotels in deze wijk


Boek flexibel ticket

 

Algemene voorwaarden Trein + Hotel

Voor alle boekingen gelden de desbetreffende voorwaarden. Bij het boeken wordt meegedeeld welke voorwaarden van toepassing zijn. Je vindt hier de meest recente voorwaarden voor respectievelijk hotels en pakketreizen met trein + hotel. Mocht je verder nog vragen hebben, ga dan naar onze hulppagina’s.

Wij zijn aangesloten bij de Britse organisatie van reisbureaus, de ABTA, zodat je recht hebt op ondersteuning door de ABTA. Ook is de gedragscode van de ABTA van toepassing. Voor alle losse hotelreserveringen en pakketreizen met trein- en hotelboekingen geldt een garantieregeling voor het geval dat de uitvoerder in gebreke blijft. Niet alle andere diensten vallen onder deze regeling. Informeer bij ons welke dekking van toepassing is.

Belangrijke reisinformatie: Voor reisadvies en algemene gezondheidsadviezen voor op reis ga je naar respectievelijk diplomatie.belgium.be en www.itg.be/N/reisgeneeskunde.

Eurostar Holidays Limited is in Engeland en Wales in het handelsregister ingeschreven onder nummer 11005481. BTW-nummer 286 2413 93. Vestigingsadres: Kings Place 90 York Way, London, N1 9AG. Eurostar Holidays Limited is een volledige dochteronderneming van Eurostar International Limited.

Foto's: © Getty; © Getty; © Getty; © John Carey; © Matthew Booth 2009; © Justine Trickett; © Getty; © Trustees of NHM; © Getty; © Getty; © Willy Barton / Shutterstock.com; © Alamy