ONZE NIEUWE TREINEN

Spiksplinternieuwe treinen en een heleboel nieuwe plannen.

Onze huidige treinen

Op dit ogenblik rijden er 27 treinen tussen België, Frankrijk en Engeland en rijden er drie voor het binnenlands verkeer van Frankrijk.

Alle Eurostar-treinen zijn 400 meter lang, met elk 18 rijtuigen en 2 locomotieven.

Elke trein heeft 750 zitplaatsen, dat is zoveel als twee Boeings 747. Er zijn 544 zitplaatsen in Standard en 206 in Business Premier en Standard Premier.

Onze toekomstige treinen

We investeren 700 miljoen pond in nieuwe treinen.

Onze huidige treinen worden grondig vernieuwd tegen 2015. We hebben ook 10 spiksplinternieuwe treinen besteld bij Siemens tegen 2015.

Voor zowel de vernieuwde als de nieuwe treinen werd het design ontworpen door Pininfarina, de beroemde Italiaanse designer die ook Ferrari’s unieke stijl ontwikkelde. Onze nieuwe treinen zullen 20% meer zitplaatsen bieden (in totaal 900) en we maken ons sterk dat ze het neusje van de zalm zijn qua design, comfort en service.

We kunnen zeker al zeggen dat de planning voor onze nieuwe treinen en het aanpassen van onze huidige treinen op schema zit. Met enkele van de nieuwe treinen worden al tests gedaan in het speciale testcentrum in Wildenrath, Duitsland, voor ze echte testritten maken, gecertificeerd worden en uiteindelijk goedgekeurd.

We houden je daarvan hier op de hoogte.

Foto's: © eurostar