Help
Inloggen / registreren
Error

COVID-19: check de reisbeperkingen en vul de verplichte documenten in voor je vertrekt.

Jacques Damas - CEO of Eurostar

Jacques Damas, CEO

Jacques werd in oktober 2020 CEO van Eurostar. Hij startte in 1982 bij de SNCF-groep en bekleedde er verschillende leidinggevende functies, waaronder die van Chief Operational Officer voor Eurostar tussen 2000 en 2005, tijdens de lancering van de eerste hogesnelheidslijn in het Verenigd Koninkrijk. Hij keerde in 2005 terug naar SNCF, waar hij in 2006 werd benoemd tot lid van het directiecomité van SNCF als COO. Vervolgens werd hij in 2012 adjunct-algemeen directeur. Hij begon in 2014 bij de Keolis-groep als Executive Director verantwoordelijk voor veiligheid, exploitatie en onderhoud, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hij was ook vertegenwoordiger van de Europese Spoorweggemeenschap (CER) van 2009 tot 2013 en was lid van de Raad van Bestuur van Thalys van 2012 tot zijn benoeming tot CEO van Eurostar. 

Darren Welsford, Chief Financial Officer

Darren Welsford, Chief Financial Officer

Darren Welsford vervoegde Eurostar in april 2020, nadat hij vier en een half jaar lang Group Financial Controller was bij Vectura, een beursgenoteerd farmaceutisch bedrijf. Daarvoor bekleedde hij verschillende functies op zowel het hoofdkantoor als op business unit niveau bij BAT (British American Tabacco) na een opleiding en kwalificatie als registeraccountant bij Deloitte. Darren werd CFO in december 2020.

Gerard Jacques, Director of People

Gerard Jacques, Directeur Personeelszaken

Gerard joined Eurostar in 2015, having previously held senior HR roles at Southern Railway and Gatwick Airport. He is responsible for Eurostar’s people, including employee relations, resourcing and learning and development. Gerard was appointed to the Eurostar Management Team in January 2021.

Simon Lejeune, Chief Operating Officer

Simon Lejeune, Chief Operating Officer

Simon werd Chief Operating Officer bij Eurostar in maart 2021. Hij startte in 2015 bij Eurostar als Programma Manager e320 Operations en was verantwoordelijk voor de operationele voorbereiding van de lancering van de nieuwe e320 vloot. Hij werd vervolgens Deputy Head of Safety en daarna Head of Operations. Vóór Eurostar bekleedde Simon belangrijke functies bij Network Rail en Eurotunnel.

Gareth Williams, Strategy Director and Company Secretary

Gareth Williams, Strategy Director and Company Secretary

Gareth kwam in dienst bij Eurostar in juni 2011. Voordien werkte hij bij het Britse ministerie van Transport (DfT) en hij brengt dus twintig jaar ervaring met de Britse overheid met zich mee en een grondige kennis van de spoorwegindustrie. Gareth leidt de ontwikkeling en beoordeling van de strategische keuzes van Eurostar en de nieuwe bedrijfsplannen. Ook regelgevingskwesties waarvoor hij samenwerkt met andere diensten om te adviseren over zaken als wetgeving of bedrijfsvoorschriften vallen onder zijn bevoegdheid. Daarnaast voert hij ook de juridische dienst aan en is company secretary voor de raad van bestuur van Eurostar.

Laurent Bellan, Chief Information Officer

Laurent Bellan, Chief Information Officer

Laurent Bellan startte in 2012 bij Eurostar als Head of Customer Systems en werd na drie jaar benoemd tot Chief Information Officer (CIO). Voorafgaand aan Eurostar werkte Laurent tien jaar bij het internationale farmaceutische bedrijf Bristol Myers Squibb, waar hij IT-director was voor Frankrijk en daarna Director for Enterprise Web in de Verenigde Staten.

François Le Doze

François Le Doze, Chief Commercial Officer

François startte in april 2011 bij Eurostar en bekleedde een aantal senior functies binnen het commerciële departement voordat hij in 2015 Head of Business Performance werd en vervolgens Business Optimisation Director in 2019. Hij werd in december 2020 benoemd tot Chief Commercial Officer en is verantwoordelijk voor revenue management, business optimalisatie, sales en marketing, digital, customer experience en brand management.

Foto's: © eurostar; © eurostar