Inloggen / registreren
Jacques Damas - CEO of Eurostar

Jacques Damas, CEO

Jacques werd in oktober 2020 CEO van Eurostar. Hij startte in 1982 bij de SNCF-groep en bekleedde er verschillende leidinggevende functies, waaronder die van Chief Operational Officer voor Eurostar tussen 2000 en 2005, tijdens de lancering van de eerste hogesnelheidslijn in het Verenigd Koninkrijk. Hij werd in 2006 benoemd tot lid van het directiecomité van SNCF en werd vervolgens in 2012 adjunct-algemeen directeur. Hij begon in 2014 bij de Keolis-groep als Executive Director verantwoordelijk voor veiligheid, exploitatie en onderhoud, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hij was ook vertegenwoordiger van de Europese Spoorweggemeenschap (CER) van 2009 tot 2013 en is sinds 2012 lid van de Raad van Bestuur van Thalys.

James Cheesewright, Chief Financial Officer

James Cheesewright, Chief Financial Officer

James Cheesewright startte in augustus 2010 bij Eurostar, op het moment dat Eurostar net een eengemaakt bedrijf was geworden. Hij kwam van Misys Plc, een softwareprovider voor banken en gezondheidszorg. Daar nam hij verschillende functies waar in algemeen management en financiën en werd Group Vice President, Corporate Finance waarbij hij de leiding had over de software-afdelingen van Banking and Risk Management. Vóór Misys werkte James twaalf jaar voor Cable & Wireless Plc, een internationale provider voor telecommunicatie, in managementfuncties voor zowel algemeen bestuur als voor de financiële afdeling.

Mary Walsh, Director of Communications

Mary Walsh, directeur communicatie

Mary kwam in oktober 2009 bij Eurostar. Zij is verantwoordelijk voor het beheer van de communicatie met de media, de stakeholders en de werknemers. Mary stapte vanuit de Lloyds TSB Group over naar Eurostar, waar zij 10 jaar doorbracht, aanvankelijk als hoofd mediarelaties en daarna als directeur bedrijfsrelaties. Zij startte haar carrière in PR-consultancy bij Ogilvy and Mather, waar zij campagnes leidde voor diverse B2B- en B2C-bedrijven. Vóór Lloyds TSB was zij directeur public relations bij PKF, de firma voor professionele diensten.

Chief Operating Officer

Philippe Mouly, Chief Operating Officer

Philippe Mouly is sinds 2016 Chief Operating Officer (COO) bij Eurostar. Voordien bekleedde Philippe een aantal leidinggevende functies binnen de SNCF, de Franse nationale spoorwegmaatschappij, o.a. directeur des trains, directeur d’établissement en directeur TGV voor SNCF Voyages, en directeur TGV Atlantique.

Marc Noaro, Chief Customer Officer

Marc Noaro, Chief Customer Officer

Marc kwam bij Eurostar vlak voor de start in 1994 en bekleedde een aantal operationele functies, alvorens in 2003 hoofd klantenservice te worden. Hij was vervolgens gedurende twee jaar HR-directeur en keerde daarna als directeur in 2006 terug naar de klantenservice. Zijn verantwoordelijkheden omvatten nu HR, Station Operations, On Board Services, Catering, Security en Traveller Care (human resources, stationsoperaties, diensten op de treinen, catering, veiligheid en reizigerszorg).

Gareth Williams, Strategy Director and Company Secretary

Gareth Williams, Strategy Director and Company Secretary

Gareth kwam in dienst bij Eurostar in juni 2011. Voordien werkte hij bij het Britse ministerie van Transport (DfT) en hij brengt dus twintig jaar ervaring met de Britse overheid met zich mee en een grondige kennis van de spoorwegindustrie. Gareth leidt de ontwikkeling en beoordeling van de strategische keuzes van Eurostar en de nieuwe bedrijfsplannen. Ook regelgevingskwesties waarvoor hij samenwerkt met andere diensten om te adviseren over zaken als wetgeving of bedrijfsvoorschriften vallen onder zijn bevoegdheid. Daarnaast voert hij ook de juridische dienst aan en is company secretary voor de raad van bestuur van Eurostar.

Laurent Bellan, Chief Information Officer

Laurent Bellan, Chief Information Officer

Laurent Bellan startte in 2012 bij Eurostar als Head of Customer Systems en werd na drie jaar benoemd tot Chief Information Officer (CIO). Voorafgaand aan Eurostar werkte Laurent tien jaar bij het internationale farmaceutische bedrijf Bristol Myers Squibb, waar hij IT-director was voor Frankrijk en daarna Director for Enterprise Web in de Verenigde Staten.

François Le Doze

François Le Doze, Business Optimisation Director

François trad in april 2011 in dienst bij Eurostar en bekleedde een aantal analytische en leidinggevende functies voordat hij in 2015 Head of Business Performance werd. Vanaf 2019 zal hij de rol van Business Optimisation Director innemen. Zijn verantwoordelijkheden omvatten omzetplanning, optimalisatie van de dienstregeling, opbrengstbeheer en pricing.

Richard Sherwood

Richard Sherwood, Customer Engagement Director

Richard begon in januari 2019 bij Eurostar als Customer Engagement Director. In zijn nieuwe rol zal hij de sales, marketing, digital en loyalty teams leiden, waarbij onze klanten centraal staan ​​in alles wat we doen.

Voordat hij in dienst trad bij Eurostar, was Richard Customer & Marketing Director bij B&Q. Daarvoor bekleedde hij een aantal senior en directeursposities bij Vodafone, zowel in het Verenigd Koninkrijk als daarbuiten. Hij was onder meer Global Multi-channel Distribution Director, Consumer Business Unit Director (Commercial, Sales & Marketing) en Global Head of Marketing (internetdiensten).

Amber Kirby

Amber Kirby, Customer Experience Director

Amber ging in 2019 aan de slag bij Eurostar als Customer Experience Director en is verantwoordelijk voor de merkstrategie en de algehele klantervaring, inclusief de ontwikkeling van producten en diensten, data en klanteninzicht en aanvullende reisdiensten en -producten. Ze hecht veel belang aan het centraal stellen van de klant in alles wat we doen. Voorheen was Amber Marketing en Customer Experience Director bij Virgin Holidays, Global Brand Director bij de Britse winkelketen Boots, en daarvoor werkte zij 12 jaar bij Proctor & Gamble (P&G).

Foto's: © eurostar; © eurostar; © eurostar; © eurostar; © eurostar; © eurostar; © Eurostar