Skip to main content

MANAGEMENTTEAM

Dit zijn de mensen die elke dag uitzoeken hoe ze je reis nog aangenamer kunnen maken.

Nicolas Petrovic, Chief Executive Officer

Nicolas Petrovic, directeur-generaal

Nicolas werd in april 2010 directeur-generaal van Eurostar. Hij ging bij Eurostar aan de slag als directeur klantenservices, Londen, in augustus 2003, alvorens bijna vier jaar als Chief Operating Officer te werken. Voor zijn overstap naar Eurostar werkte Nicolas bij de SNCF als secretaris-generaal van de Direction Grandes Lignes en als operationele directeur-generaal van de regio Paris Saint-Lazare. Naast zijn ruime ervaring in de transportsector in zowel het VK als Frankrijk beschikt Nicolas tevens sinds 2003 over een MBA van de INSEAD.

James Cheesewright, Chief Financial Officer

James Cheesewright, Chief Financial Officer

James Cheesewright startte in augustus 2010 bij Eurostar, op het moment dat Eurostar net een eengemaakt bedrijf was geworden. Hij kwam van Misys Plc, een softwareprovider voor banken en gezondheidszorg. Daar nam hij verschillende functies waar in algemeen management en financiën en werd Group Vice President, Corporate Finance waarbij hij de leiding had over de software-afdelingen van Banking and Risk Management. Vóór Misys werkte James twaalf jaar voor Cable & Wireless Plc, een internationale provider voor telecommunicatie, in managementfuncties voor zowel algemeen bestuur als voor de financiële afdeling.

Mary Walsh, Director of Communications

Mary Walsh, directeur communicatie

Mary kwam in oktober 2009 bij Eurostar. Zij is verantwoordelijk voor het beheer van de communicatie met de media, de stakeholders en de werknemers. Mary stapte vanuit de Lloyds TSB Group over naar Eurostar, waar zij 10 jaar doorbracht, aanvankelijk als hoofd mediarelaties en daarna als directeur bedrijfsrelaties. Zij startte haar carrière in PR-consultancy bij Ogilvy and Mather, waar zij campagnes leidde voor diverse B2B- en B2C-bedrijven. Vóór Lloyds TSB was zij directeur public relations bij PKF, de firma voor professionele diensten.

Chief Operating Officer

Philippe Mouly, Chief Operating Officer

Philippe Mouly is sinds 2016 Chief Operating Officer (COO) bij Eurostar. Voordien bekleedde Philippe een aantal leidinggevende functies binnen de SNCF, de Franse nationale spoorwegmaatschappij, o.a. directeur des trains, directeur d’établissement en directeur TGV voor SNCF Voyages, en directeur TGV Atlantique.

Nicholas Mercer Commercial Director

Nicholas Mercer, commercieel directeur

Als commercieel directeur is Nick Mercer algemeen verantwoordelijk voor sales en marketing. Nicks belangrijkste verantwoordelijkheid zijn de inkomstengenererende activiteiten in het hele bedrijf. Vóór hij bij Eurostar kwam, was hij Sales & Marketing Director bij Air Miles, First Direct en Open, het interactieve platform van Sky TV.

Marc Noaro, Chief Customer Officer

Marc Noaro, Chief Customer Officer

Marc kwam bij Eurostar vlak voor de start in 1994 en bekleedde een aantal operationele functies, alvorens in 2003 hoofd klantenservice te worden. Hij was vervolgens gedurende twee jaar HR-directeur en keerde daarna als directeur in 2006 terug naar de klantenservice. Zijn verantwoordelijkheden omvatten nu HR, Station Operations, On Board Services, Catering, Security en Traveller Care (human resources, stationsoperaties, diensten op de treinen, catering, veiligheid en reizigerszorg).

Gareth Williams, Strategy Director and Company Secretary

Gareth Williams, Strategy Director and Company Secretary

Gareth kwam in dienst bij Eurostar in juni 2011. Voordien werkte hij bij het Britse ministerie van Transport (DfT) en hij brengt dus twintig jaar ervaring met de Britse overheid met zich mee en een grondige kennis van de spoorwegindustrie. Gareth leidt de ontwikkeling en beoordeling van de strategische keuzes van Eurostar en de nieuwe bedrijfsplannen. Ook regelgevingskwesties waarvoor hij samenwerkt met andere diensten om te adviseren over zaken als wetgeving of bedrijfsvoorschriften vallen onder zijn bevoegdheid. Daarnaast voert hij ook de juridische dienst aan en is company secretary voor de raad van bestuur van Eurostar.

Laurent Bellan, Chief Information Officer

Laurent Bellan, Chief Information Officer

Laurent Bellan startte in 2012 bij Eurostar als Head of Customer Systems en werd na drie jaar benoemd tot Chief Information Officer (CIO). Voorafgaand aan Eurostar werkte Laurent tien jaar bij het internationale farmaceutische bedrijf Bristol Myers Squibb, waar hij IT-director was voor Frankrijk en daarna Director for Enterprise Web in de Verenigde Staten.

Roberto Abbondio

Roberto Abbondio

Roberto Abbondio kwam in 2017 bij Eurostar. Als managing director New Digital Business is hij verantwoordelijk voor de strategische projecten, gericht om klanten te betrekken bij vernieuwende diensten. Roberto komt van Cathay Pacific waar hij managing director was van Cathay Pacific Holidays in Hong Kong. Daar leidde hij de omschakeling naar een moderne, digitale one-stop shop voor de luchtvaartmaatschappij. Daarvoor werkte hij aan de start-up van Hostelbookers.com en werkte voor Expedia als business development director voor hun b2b-afdeling in Parijs. Na zijn studies politieke economie aan Bocconi in Milaan, werkte hij in verschillende functies bij British Airways, o.a. als commercieel manager in Argentinië en in andere functies voor revenue management.