Help
Inloggen / registreren
Eurostar CEO, Gwendoline Cazenave

Gwendoline Cazenave, CEO

Gwendoline Cazenave heeft een uitgebreide expertise op het gebied van mobiliteit en spoorwegvervoer. Na 20 jaar ervaring in de SNCF-groep, waarin ze zakelijke, operationele, strategische en financiële verantwoordelijkheden had als directeur van de TGV Atlantique, was ze tussen 2020 en 2022 partner bij Olivier Wyman, een strategisch adviesbureau. 
Ze heeft talrijke ervaring in bestuursfuncties door haar mandaten als onafhankelijk bestuurder bij Union Financière de France en Tallano Technologies. Daarnaast heeft Gwendoline talloze initiatieven geleid op het gebied van gendergelijkheid en maatschappelijke en milieuverantwoordelijkheid. 

Bertrand Gosselin

Bertrand Gosselin, Deputy CEO, Chief Operations & Travel Experience Officer

Bertrand is in 1992 bij de SNCF-groep in dienst getreden bij Rail Europe España, waar hij heeft bijgedragen aan de oprichting van deze dochteronderneming voor de distributie van de SNCF in Madrid. Hij heeft afwisselend operationele en algemene directiefuncties bekleed en heeft met name de TGV-dienst Brussel-Provincie geleid (1997-1999), aan het hoofd gestaan van het bureau van de directeur van de tak Openbaar Vervoer (2001-2005) en was van 2006 tot 2010 directeur van de spoorvervoersactiviteiten in de Parijse regio Saint-Lazare. Met een uitgebreide ervaring op het gebied van openbaar vervoer heeft Bertrand Gosselin vervolgens het aanbod van de SNCF in de regio Ile-de-France geherdefinieerd als directeur marketing van SNCF Transilien van 2010 tot 2012, waarna hij van 2012 tot 2018 het beheer van de RER C op zich heeft genomen en alle passagiersactiviteiten van SNCF Mobilités in de regio Paris Rive Gauche heeft gecoördineerd. In december 2018 werd hij benoemd tot CEO van Thalys. 

Laurent Bellan

Laurent Bellan, Chief Technology & Process Optimisation Officer

Laurent Bellan startte in 2012 bij Eurostar als Head of Customer Systems en werd na drie jaar benoemd tot Chief Information Officer (CIO). Voorafgaand aan Eurostar werkte Laurent tien jaar bij het internationale farmaceutische bedrijf Bristol Myers Squibb, waar hij IT-director was voor Frankrijk en daarna Director for Enterprise Web in de Verenigde Staten.

Nele De Brabandere

Nele De Brabandere, Chief People Officer

Nele heeft een ruime juridische en HR-ervaring in de spoorwegsector. Ze werkte van 1998 tot 2007 als advocaat alvorens in 2007 aan de slag te gaan als Legal Counsel bij de NMBS. Nele trad in 2014 in dienst bij Thalys als lead voor de HR-werkstroom van het project om de spoorwegmaatschappij THI Factory op te richten. Sinds 2016 is ze Directeur Human Resources van Thalys.

Francois Le Doze

François Le Doze, Chief Commercial Officer

François startte in april 2011 bij Eurostar en bekleedde een aantal senior functies binnen het commerciële departement voordat hij in 2015 Head of Business Performance werd en vervolgens Business Optimisation Director in 2019. Hij werd in december 2020 benoemd tot Chief Commercial Officer en is verantwoordelijk voor revenue management, business optimalisatie, sales en marketing, digital, customer experience en brand management.

Simon Lejeune

Simon Lejeune, Chief Health & Safety Officer

Simon werd Chief Operating Officer bij Eurostar in maart 2021. Hij startte in 2015 bij Eurostar als Programma Manager e320 Operations en was verantwoordelijk voor de operationele voorbereiding van de lancering van de nieuwe e320 vloot. Hij werd vervolgens Deputy Head of Safety en daarna Head of Operations. Vóór Eurostar bekleedde Simon belangrijke functies bij Network Rail en Eurotunnel.

Mathieu Quyollet

Mathieu Quyollet, Chief Business Development & Integration Officer

Matthieu stuurt de integratie van Thalys en Eurostar aan en tekent de bedrijfsstrategie uit. Hij staat aan het hoofd van de nieuwe klantenervaring, het merkplatform en de producten in een geïntegreerd aanbod voor het Verenigd Koninkrijk en continentaal Europa. Matthieu vervoegt Eurostar vanuit Thalys waar hij gedurende meer dan drie jaar adjunct-CEO was. Hij heeft 15 jaar ervaring in strategie en transformatie in de private en publieke sector, zowel in Frankrijk als internationaal.

David Sitruk

David Sitruk, Chief Financial Officer

David begon zijn carrière bij het accountantskantoor Arthur Andersen en vervolgens bij Deloitte. In 2008 stapte hij over naar het Agence des Participations de l'Etat, bij het Franse ministerie van Financiën, om zijn expertise in te brengen in het toezicht op ondernemingen waarin de Franse Staat aandeelhouder is. In 2012 trad hij in dienst bij de SNCF-groep als directeur Consolidatie en standaarden. Na verschillende functies te hebben bekleed binnen de afdeling Financiën, werd hij in 2018 benoemd tot Chief Financial Officer van SNCF Mobilités en vervolgens tot Chief Financial Officer van SNCF-groep in 2020. Sinds 2020 is hij ook bestuurder van SNCF Voyageurs.

Gareth Williams

Gareth Williams, General Secretary & Chief Strategic Partnerships Officer

Gareth kwam in dienst bij Eurostar in juni 2011. Voordien werkte hij bij het Britse ministerie van Transport (DfT) en hij brengt dus twintig jaar ervaring met de Britse overheid met zich mee en een grondige kennis van de spoorwegindustrie. Gareth leidt de ontwikkeling en beoordeling van de strategische keuzes van Eurostar en de nieuwe bedrijfsplannen. Ook regelgevingskwesties waarvoor hij samenwerkt met andere diensten om te adviseren over zaken als wetgeving of bedrijfsvoorschriften vallen onder zijn bevoegdheid. Daarnaast voert hij ook de juridische dienst aan en is company secretary voor de raad van bestuur van Eurostar.