Inloggen / registreren
Dominique Reiniche

Dominique Reiniche, voorzitter

Dominique Reiniche werd benoemd als voorzitter van Eurostar in juli 2019. Daarnaast is zij is ook voorzitter van het wereldwijde bio-sciencesbedrijf Chr. Hansen en non-executive director van Mondi, Paypal en Severn Trent. Alvorens zij verschillende non-executive director posities in de raden van bestuur van internationale beursgenoteerde bedrijven bekleedde, was Dominique CEO van achtereenvolgens de Europe Group van The Coca Cola Company en Coca Cola Enterprises. Ze begon haar carrière bij verschillende spraakmakende consumentgerichte merken waaronder Procter and Gamble en Kraft Jacobs Suchard, waar ze directeur marketing en strategie was.

Mike Cooper, Chief Executive Officer

Mike Cooper, CEO

Mike Cooper is sinds maart 2018 de CEO van Eurostar. Voordien was hij CEO bij de bezorgdienst Yodel en directeur voor het Europese vasteland bij Arriva, waar hij de leiding had over de Europese transportsector met verantwoordelijkheid voor spoor, bus en tram in 13 landen. Voor Arriva was Mike commercieel directeur bij EasyJet, vanaf zijn beursgang in 2000 tot 2005. Voor EasyJet was hij directeur bij Portland Travel, onderdeel van de Thomson Travel Group.

James Cheesewright, Chief Financial Officer

James Cheesewright, Chief Financial Officer

James Cheesewright startte in augustus 2010 bij Eurostar, op het moment dat Eurostar net een eengemaakt bedrijf was geworden. Hij kwam van Misys Plc, een softwareprovider voor banken en gezondheidszorg. Daar nam hij verschillende functies waar in algemeen management en financiën en werd Group Vice President, Corporate Finance waarbij hij de leiding had over de software-afdelingen van Banking and Risk Management. Vóór Misys werkte James twaalf jaar voor Cable & Wireless Plc, een internationale provider voor telecommunicatie, in managementfuncties voor zowel algemeen bestuur als voor de financiële afdeling.

Gareth Williams, Strategy Director and Company Secretary

Gareth Williams, Strategy Director and Company Secretary

Gareth kwam in dienst bij Eurostar in juni 2011. Voordien werkte hij bij het Britse ministerie van Transport (DfT) en hij brengt dus twintig jaar ervaring met de Britse overheid met zich mee en een grondige kennis van de spoorwegindustrie. Gareth leidt de ontwikkeling en beoordeling van de strategische keuzes van Eurostar en de nieuwe bedrijfsplannen. Ook regelgevingskwesties waarvoor hij samenwerkt met andere diensten om te adviseren over zaken als wetgeving of bedrijfsvoorschriften vallen onder zijn bevoegdheid. Daarnaast voert hij ook de juridische dienst aan en is company secretary voor de raad van bestuur van Eurostar.

Denis Coderre

Denis Coderre

Denis Coderre heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van overheid en in de publieke sector. Hij was tot voor kort de 44e burgemeester van Montreal (2013-2017). Van 1997 tot 2013 was hij een Canadees parlementslid. In die periode vervulde hij verschillende portefeuilles: minister van burgerschap en immigratie Canada, minister verantwoordelijk voor La Francophonie, president van de Raad van de Koningin voor Canada en speciaal adviseur van de premier van Canada voor Haïti. Aan de kant van de oppositie, onder andere, was hij criticus voor de minister van Nationale Defensie van Canada en criticus voor de Canadese minister van Transport. Hij is momenteel Special Advisor, Strategy and International Development voor Stingray Group Inc. en ambassadeur van de Jewish General Hospital Foundation van Montreal.

Jean-Baptiste Guenot

Jean-Baptiste Guenot

Jean-Baptiste Guenot kwam bij de raad van bestuur van Eurostar in 2015. Jean-Batiste is hoofd van de afdeling Ontwikkeling voor de SNCF-groep. Hij startte zijn carrière als investeringsbankier in Parijs en Hongkong. Vóór zijn huidige functie was hij directeur fusies en overnames bij de SNCF. Jean-Baptiste is ook non-exective director in andere beheerraden, en ook in investeringscomités van aandelenfondsen.

Denis Hennequin

Denis Hennequin

Denis Hennequin kwam bij de Eurostar raad van bestuur in 2012. Denis is voorzitter en CEO van Accor, de wereldwijde hotelgroep met meer dan 3500 hotels in 92 landen. Denis begon zijn carrière bij McDonald’s en voor hij naar Accor ging, was hij president van McDonald's Europe, verantwoordelijk voor 6600 restaurants in 40 landen.

Renaud Lorand

Renaud Lorand

Renaud Lorand werd lid van de raad van bestuur van Eurostar in 2018 en is momenteel Director Strategy, Legal & IT bij NMBS. Renaud startte zijn carrière in de financiële sector en werkte vervolgens als stafchef van verschillende Belgische ministers. Hij heeft een diepgaande ervaring in de publieke sector alsook in public finance, en in de mobiliteits- en transportsector dankzij zijn positie in verschillende raden van bestuur, voornamelijk in de spoorweg- en luchtvaartsector. Renaud is ook de huidige voorzitter van de Belgische luchtvaartnavigatie serviceprovider Belgocontrol. 

 

Patrick Bastien

Patrick Bastien

Patrick Bastien kwam bij de raad van bestuur van Eurostar in 2017. Hij is directeur bij CDPQ Paris, een filiaal van de Caisse de Dépôt et Placement du Québec. Hij zetelt ook in de raad van commissarissen van Keolis, een wereldleider in het openbaar vervoer. Patrick begon zijn carrière in de waterwereld bij Suez in de vroege jaren 90. Sindsdien bekleedde hij zowel topfuncties bij verschillende strategische investeerders als bij een aantal financiële investeerders in Europa en Noord-Amerika.

Antoine de Rocquigny, Director Finances Strategy Legal Affairs

Antoine de Rocquigny

Antoine de Rocquigny trad in februari 2018 toe tot de raad van bestuur van Eurostar. Antoine is momenteel directeur Financiën, Strategie en Juridische Zaken bij Voyages SNCF. Tussen 2013 en september 2016 was hij verantwoordelijk voor Operations en Klantenservice. Voordien werkte hij voor de Franse minister van Begroting als adjunct-stafchef.

Alain Krakovitch, board member at Eurostar

Alain Krakovitch

Alain Krakovitch trad in maart 2020 toe tot de raad van bestuur van Eurostar. Hij is CEO van Voyages SNCF, dat een vloot heeft van 475 treinen en 129 miljoen passagiers per jaar vervoert. Zijn activiteitenportfolio omvat ook verschillende SNCF-dochterondernemingen, zoals TGV INOUI, OUIGO en Intercités. Hij begon zijn carrière 25 jaar geleden bij SNCF en is een expert in Mass Transit (hij was de CEO van Transilien - 3,5 miljoen passagiers per dag) en creëerde samen met KEOLIS de Mass Transit Academy. Bij Voyages SNCF wil hij de omzet en het verkeer verhogen, prestaties behalen in een competitieve markt en zich richten op klantenservice.

Luke Bugeja, board member at Eurostar

Luke Bugeja

Luke is in 2020 toegetreden tot de raad van bestuur van Eurostar. Hij is momenteel een Operating Partner bij Hermes Infrastructure. Hij bekleedde de afgelopen 31 jaar zowel investerings- als operationele functies in zowel investeringsbeheer als luchtvaart. Luke begon in januari 2020 bij Hermes Infrastructure en werkt samen met het Head of Asset Management aan het verder ontwikkelen van de aanpak van Hermes Infrastructure in portfoliomanagement. Hij fungeert als bestuurder van geïnvesteerde bedrijven en subcomités om toezicht en bestuur te bieden en het uitvoerend management te ondersteunen. Luke is gevestigd in Singapore en is ook verantwoordelijk voor het vinden en identificeren van investeringsmogelijkheden in Azië-Pacific. In de afgelopen 15 jaar heeft Luke verschillende vermogensbeheerrollen bekleed in beleggingsbeheer bij Macquarie Bank, Ontario Teachers' Pension Plan en OMERS Infrastructure. Luke heeft een MBA van de Deakin University in Melbourne, Australië.

Foto's: © eurostar; © eurostar; © eurostar; © Eurostar; © eurostar; © eurostar; © Jean-Michel Byl; © eurostar; © Alain Krakovitch; © Luke Bugeja