EUROSTAR RAAD VAN BESTUUR

Zij bieden de ervaring en expertise om Eurostar verder uit te bouwen.
Clare Hollingsworth, Chairman

Clare Hollingsworth, Voorzitter

Clare Hollingsworth werd niet-uitvoerend voorzitter in juli 2013, nadat ze toetrad tot de Raad van Bestuur van Eurostar in 2010 als niet-uitvoerend directeur. Ze is ook een niet-uitvoerend directeur van Spire Healthcare, Molnlycke AB, een Zweeds technologiebedrijf en Lawn Tennis association . Clare was directeur-generaal van Spire Healthcare en zijn voorganger BUPA Hospitals en directeur van Caledonian Airways voor ze deze niet-uitvoerende functies uitoefende.

Mike Cooper, Chief Executive Officer

Mike Cooper, CEO

Mike Cooper is sinds maart 2018 de CEO van Eurostar. Voordien was hij CEO bij de bezorgdienst Yodel en directeur voor het Europese vasteland bij Arriva, waar hij de leiding had over de Europese transportsector met verantwoordelijkheid voor spoor, bus en tram in 13 landen. Voor Arriva was Mike commercieel directeur bij EasyJet, vanaf zijn beursgang in 2000 tot 2005. Voor EasyJet was hij directeur bij Portland Travel, onderdeel van de Thomson Travel Group.

James Cheesewright, Chief Financial Officer

James Cheesewright, Chief Financial Officer

James Cheesewright startte in augustus 2010 bij Eurostar, op het moment dat Eurostar net een eengemaakt bedrijf was geworden. Hij kwam van Misys Plc, een softwareprovider voor banken en gezondheidszorg. Daar nam hij verschillende functies waar in algemeen management en financiën en werd Group Vice President, Corporate Finance waarbij hij de leiding had over de software-afdelingen van Banking and Risk Management. Vóór Misys werkte James twaalf jaar voor Cable & Wireless Plc, een internationale provider voor telecommunicatie, in managementfuncties voor zowel algemeen bestuur als voor de financiële afdeling.

Nicholas Mercer Commercial Director

Nicholas Mercer, commercieel directeur

Als commercieel directeur is Nick Mercer algemeen verantwoordelijk voor sales en marketing. Nicks belangrijkste verantwoordelijkheid zijn de inkomstengenererende activiteiten in het hele bedrijf. Vóór hij bij Eurostar kwam, was hij Sales & Marketing Director bij Air Miles, First Direct en Open, het interactieve platform van Sky TV.

Gareth Williams, Strategy Director and Company Secretary

Gareth Williams, Strategy Director and Company Secretary

Gareth kwam in dienst bij Eurostar in juni 2011. Voordien werkte hij bij het Britse ministerie van Transport (DfT) en hij brengt dus twintig jaar ervaring met de Britse overheid met zich mee en een grondige kennis van de spoorwegindustrie. Gareth leidt de ontwikkeling en beoordeling van de strategische keuzes van Eurostar en de nieuwe bedrijfsplannen. Ook regelgevingskwesties waarvoor hij samenwerkt met andere diensten om te adviseren over zaken als wetgeving of bedrijfsvoorschriften vallen onder zijn bevoegdheid. Daarnaast voert hij ook de juridische dienst aan en is company secretary voor de raad van bestuur van Eurostar.

Susanne Given

Susanne Given

Susanne werkt met startende en snelgroeiende digital consumentenmerken uit verschillende branches. Onlangs werd ze benoemd tot niet-uitvoerend voorzitter van Push Doctor, Europa's grootste medische site voor online-consultaties, opgericht met durfkapitaal. Ze is ook niet-uitvoerend voorzitter van Made.com. Ze is lid van de beheerraad van Tritax Big Box REIT Plc en werkt samen met de oprichters van Wayra Startup Accelerator. Susanne heeft meer dan 20 jaar ervaring in de consumentensector, recent nog als COO voor SuperGroup Plc, als directeur Fashion & Beauty bij John Lewis en Managing Director van TK Maxx UK/Ireland. Voordien was ze directeur General Merchandise bij Harrods.

Olivier Fortin

Olivier Fortin

Olivier Fortin kwam bij de raad van bestuur van Eurostar in 2015. Hij is directeur van CDPQ Paris, een filiaal van de Caisse de Dépôt et Placement du Québec (CDPQ). Olivier heeft een enorme ervaring met investeringen voor infrastructuur, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in de rest van Europa, met zowel gereguleerde als niet-gereguleerde activa. Hij is lid van de beheerraad van South East Water Limited en Heathrow Airport Holdings Limited (plaatsvervangend).

Jean-Baptiste Guenot

Jean-Baptiste Guenot

Jean-Baptiste Guenot kwam bij de raad van bestuur van Eurostar in 2015. Jean-Batiste is hoofd van de afdeling Ontwikkeling voor de SNCF-groep. Hij startte zijn carrière als investeringsbankier in Parijs en Hongkong. Vóór zijn huidige functie was hij directeur fusies en overnames bij de SNCF. Jean-Baptiste is ook non-exective director in andere beheerraden, en ook in investeringscomités van aandelenfondsen.

Denis Hennequin

Denis Hennequin

Denis Hennequin kwam bij de Eurostar raad van bestuur in 2012. Denis is voorzitter en CEO van Accor, de wereldwijde hotelgroep met meer dan 3500 hotels in 92 landen. Denis begon zijn carrière bij McDonald’s en voor hij naar Accor ging, was hij president van McDonald's Europe, verantwoordelijk voor 6600 restaurants in 40 landen.

Renaud Lorand

Renaud Lorand

Renaud Lorand werd lid van de raad van bestuur van Eurostar in 2018 en is momenteel Director Strategy, Legal & IT bij NMBS. Renaud startte zijn carrière in de financiële sector en werkte vervolgens als stafchef van verschillende Belgische ministers. Hij heeft een diepgaande ervaring in de publieke sector alsook in public finance, en in de mobiliteits- en transportsector dankzij zijn positie in verschillende raden van bestuur, voornamelijk in de spoorweg- en luchtvaartsector. Renaud is ook de huidige voorzitter van de Belgische luchtvaartnavigatie serviceprovider Belgocontrol. 

 

Heidi Mottram

Heidi Mottram

Heidi Mottram kwam bij de raad van bestuur van Eurostar in 2014. Heidi Mottram werd op 1 april 2010 aangesteld als CEO van de Northumbrian Water Group en Northumbrian Water Limited Boards. Heidi’s carrière begon bij British Rail in de jaren 80. Ze vervulde verschillende functies binnen de GNER en werd in 1999 operations director bij Midland Mainline. Vanaf januari 2004 was ze commercieel directeur voor Arriva Trains Northern en werd managing director van Northern Rail Limited, de grootste spoorwegmaatschappij van Groot-Brittannië. Heidi was Rail Business Manager of the Year in 2009 voor haar “inspirerende leiding” is en ze kreeg in 2010 een OBE voor diensten verleend aan de spoorwegindustrie. Op dit ogenblik is ze voorzitter van de CBI North East Regional Council, lid van de CBI Infrastructure Board en lid van de raad van de Newcastle University.

Patrick Bastien

Patrick Bastien

Patrick Bastien kwam bij de raad van bestuur van Eurostar in 2017. Hij is directeur bij CDPQ Paris, een filiaal van de Caisse de Dépôt et Placement du Québec. Hij zetelt ook in de raad van commissarissen van Keolis, een wereldleider in het openbaar vervoer. Patrick begon zijn carrière in de waterwereld bij Suez in de vroege jaren 90. Sindsdien bekleedde hij zowel topfuncties bij verschillende strategische investeerders als bij een aantal financiële investeerders in Europa en Noord-Amerika.

Rachel Picard

Rachel Picard

Rachel Picard kwam bij de raad van bestuur van Eurostar als non-executive director in 2015. Barbara is hoofd van de dienst SNCF Voyages met 475 treinen en 129 miljoen passagiers per jaar. Ze beheert een aantal dochterondernemingen van de SNCF, o.m. OUIGO, iDTGV en iDBUS en ze is voorzitter van de grootste Franse e-commerce site Voyages SNCF.com. Ze maakt gebruikt van haar leiderscapaciteiten om het tgv-project verder te ontwikkelen, gericht op meer inkomsten en verkeer, grotere prestaties te behalen op een competitieve markt en de reisbelevenis van de passagiers te transformeren.

Laurent Trévisani

Laurent Trévisani

Laurent Trevisani kwam bij de raad van bestuur van Eurostar in 2015.Laurent is directeur financiën en ontwikkeling voor SNCF en CEO van SNCF Participations. Voordien was hij directeur strategie bij SNCF en vice-manager strategie en financiën bij de Proximités Branch en CEO van de vrachtafdeling. Laurent startte zijn carrière bij Arthur Andersen en hij werkte ook voor Elf Aquitaine.

Odile Fagot

Odile Fagot

Odile Fagot is in 2017 toegetreden tot de Raad van Bestuur van Eurostar. Gedurende 20 jaar heeft ze bij de SNCF een uitgebreide ervaring opgedaan in zowel operationele als functionele transformatieprojecten. Ze was directeur van de regionale treinen in de regio Nord-Pas-de-Calais in Frankrijk, en vervolgens adjunct-directeur-generaal belast met financiën en inkoop bij SNCF Réseau. Momenteel beheert ze het financieringstransformatieprogramma van de SNCF. Ze begon haar loopbaan bij Arthur Andersen, waar ze Senior Manager was in de industriële en commerciële sector, voor ze bij de SNCF begon.

Antoine de Rocquigny, Director Finances Strategy Legal Affairs

Antoine de Rocquigny

Antoine de Rocquigny trad in februari 2018 toe tot de raad van bestuur van Eurostar. Antoine is momenteel directeur Financiën, Strategie en Juridische Zaken bij Voyages SNCF. Tussen 2013 en september 2016 was hij verantwoordelijk voor Operations en Klantenservice. Voordien werkte hij voor de Franse minister van Begroting als adjunct-stafchef.