Error

Staking in Frankrijk en het VK. Meer info

Winter is meer dan hartelijk eten en elandentruien. Wanneer de temperatuur een duik neemt, kijken Britten volop uit naar het begin van de wintersolden op tweede kerstdag. Je vindt in de UK het hele jaar door goede deals maar dankzij de kortingen na kerst tik je de grootste en beste koopjes op de kop.

De koopjesperiode gaat echt van start op 26 december, wat de Britten Boxing Day noemen. Wees er snel bij voor afgeprijsde klassiekers: eind januari lopen de kortingen wel op tot 75% maar dan doe je misschien enkel impulsaankopen die daarna liefdeloos naar de bodem van een kast worden verwezen.

 

Hoe haal je het beste uit de wintersolden in Londen?

  • Ga op jacht

   Stel je verlanglijstje op met dingen die vooraan in de winkel liggen. Daar worden vaak spullen gelegd die snel daarna met korting worden verkocht. Schrijf ook de openingsuren op want die veranderen soms tijdens de koopjes. Moedig genoeg om de koopjesgekte op 26 december het hoofd te bieden? Koopjesjagers gaan al midden in de nacht voor de deur staan zodat ze als eerste naar binnen kunnen. Vergeet dus je very British thermos met thee niet en ga mee in de rij staan.

  • Maak goede investeringen

   Sla luxe-items en tijdloze klassiekers in: pakken, avondkleding of zachte truien zoals de populaire kasjmieren truien van het Londense Bella Freud. Om dubbele korting te krijgen, trek je naar de Burberry Outlet voor een iconische regenjas. Check ook getrouwheidsacties: de mobiele app van Harvey Nicks geeft leden previews en exclusieve koopjes.

  • Plan je shoppingtrip

   De Londense winkels zijn heel eclectisch dus plan je winkelbezoeken goed in. Trek naar Bond Street voor luxewinkels en naar Coal Drops Yard voor trendy adresjes. In Oxford Street vind je alles, van afgeprijsde elektronica tot iconische warenhuizen. Marylebone High Street is rustiger. Probeer Skandium voor verleidelijke Scandinavische interieurspullen.

    

  • Bij zon en regen

   Als je voeten pijn doen, trek dan naar de prachtige warenhuizen van de hoofdstad. Daar vind je onder één dak het beste Britse design: Liberty, Selfridges en Harvey Nichols bieden genereuze kortingen én cafés waar je even op adem kan komen. Als je heldhaftig bent, ga dan met de hordes op kerstdag voor de deur van Harrods kamperen: bij de start van hun legendarische koopjes waren zelfs al echte rendieren te gast.

  • Niet enkel voor kerst

   Sla het hele jaar door je slag in Hackney Walk, het outletdistrict met Britse merken zoals Joseph, Matches Fashion en Aquascutum. Het loont ook de moeite je in te schrijven voor de nieuwsbrief van The Box. Tijdens recente stockverkopen vond je er Sophie Hulme, Chinti & Parker en The Shop at Bluebird. Wie weet heb je wel geluk als je in de stad bent.  

    


Boek flexibel ticket

1, 2, 3 ...!

Je research is klaar, je lijstje ook. Wanneer ga je dan best op stap? Bij de start van de koopjes vind je de beste stukken en op het einde de grootste kortingen. Als je blaakt van zelfvertrouwen, is dit ook het moment om af te pingelen. De winkels willen dan graag van hun laatste stukken af. Kijk uit voor gebreken: koopjes worden normaal gezien niet terugbetaald.


Ook interessant

Winkelen in Londen

Onze tips voor een geslaagde shoppingspree.

Shoppen in Londen

De meest trendy sneakershops in Londen

Onze gids voor de coolste schoenen in Londen, van Soho tot Hackney

Sneakershops in Londen

Leuke boetiekjes in Londen

Ontdek de coolste shops van de wereldstad. Voor elke stijl wat wils.

Boetieks in Londen

Foto's: © ALAMY; © GETTY; © Mir; © The Shop at Bluebird; © Getty; © Getty; © Getty; © Foot Patrol; © Toby Mitchell; © Getty