Error

Staking in Frankrijk  Meer info

Fonkelende kerstlichtjes op Oxford Street, de enorme kerstboom op Trafalgar Square, kerstmarkten en concerten: de winter in Londen lijkt wel gemaakt voor gezellig samenzijn. Zelfs in deze grote, drukke wereldstad wordt tijd gemaakt voor de feestdagen. De grote musea plannen speciale activiteiten voor kinderen. En heel wat restaurants hebben ook lekkere kindermenu’s. Sommige, zoals Rainforest Café en Benihana, maken er zelfs een hele show van zodat de jonge gasten zich geen moment vervelen.

Een bezoek aan het theater met het hele gezin is een jaarlijkse must, met voor elk wat wils: van traditionele kluchten vol eigenzinnige Britse humor tot spetterende West End-shows zoals Matilda of het magische ballet The Snowman. De Harry Potter-studiotour, die een glimlach op het gezicht van zelfs de meest weerbarstige puber tovert, gaat de feestelijke toer op met een speciaal Hogwarts in the Snow-thema. Elk jaar duiken overal in de stad mooie openluchtschaatsbanen op. Ga rondjes draaien in een prachtige omgeving en trek daarna verder op verkenningstocht.

 

Feest in Londen met het hele gezin

 • Benjamin Pollock's Toyshop

  44 The Market, WC2E 8RF

  Deze vintage speelgoedwinkel tart elke verbeelding. Zeker tijdens de feestdagen. Bewonder er de vele poppenkastpoppen en de miniaturen van Victoriaanse theaters (dé specialiteit van het oorspronkelijke atelier dat Benjamin Pollock in 1856 opende). Of vertrek met een mooi muziekdoosje, een houten notenkraker of nostalgische versieringen voor in je kerstboom.

 • Horniman Museum

  100 London Road, SE23 3PQ

  Dit charmante museum in het zuiden van Londen is een klassieker voor gezinnen met verbeelding die wel ’s zin hebben in iets anders. De topattracties zijn de vlindertuin, het aquarium, de ruimte met muziekinstrumenten waar je zelf aan de slag kunt, de eclectische World Gallery en een beroemde opgezette walrus. Buiten is er een akoestische speeltuin en kun je de boerderijdieren en verbluffende uitzichten op Londen bewonderen.

 • Benihana

  35-45 Carter Lane, EC4V 5AE

  Bereid je voor op theatrale culinaire kunstjes uit Japan. Elke tafel heeft zijn eigen chef die recht voor jou kookt. Het vlees wordt in het vuur gegrild, de groenten worden gejongleerd en de messen vliegen alle kanten op (dit probeer je beter niet zelf). Er is er eentje dicht bij St Paul’s: handig als je de kathedraal of Tate Modern aan de andere kant van de Millennium Bridge hebt bezocht.

 • Science Museum

  Exhibition Road, South Kensington, SW7 2DD

  In het Science Museum kan je eindeloos veel fun beleven, of je nu naar de maan wilt of de uitvinding van het atoom nader wilt bestuderen. Families gaan naar het passend genoemde Wonderlab. Oudere kinderen kunnen er hun innerlijke Marie Curie ontdekken met fantastische experimenten, doe-tentoonstellingen en verbluffende live demo’s. De winkel van het museum is perfect om goedkope cadeautjes, pakjes voor onder de kerstboom en ongewone gadgets op de kop te tikken.


Boek flexibel ticket


Ook interessant

Naar Londen met het hele gezin

Dolle pret voor gezinnen, dus neem je kinderen eens mee naar Londen.

Londen met kinderen

Budgetvriendelijk Londen met kinderen

Entertain je kids met deze gratis activiteiten in Londen.

Gratis activiteiten voor kinderen

Kerst in Londen

De stad omarmt de feeërieke lichtjes, kerstversiering en warme sfeer.

Kerst in Londen

Foto's: © LD Communications; © LD Communications; © Sam Harris; © Andrew Lee; © Benihana; © Plastiques Photography; © Shutterstock; © Belinda Lawley; © Getty Images