Error

Staking in Frankrijk  Meer info

Ook als je de Warner Bros Studio Tour overslaat, kom je als Harry Potterfan in Londen aan je trekken. De stad vormde het decor voor verschillende scenes in de films, dus wat is er spannender voor de hardcore fan dan een tocht langs al deze hoogtepunten? Treed in de voetsporen van Harry, Ron en Hermelien en ga langs bij Perron 9 ¾, de ‘echte’ Wegisweg en andere magische locaties uit de films.


Boek flexibel ticket

Ontdek het Londen van Harry Potter

In Londen loop je soms helemaal toevallig tegen plekken of bezienswaardigheden aan die je bekend zullen voorkomen, zeker als je een echte Potterhead bent. 

  • St Pancras Station

   Het feest van herkenning begint al als je met de Eurostar in St Pancras aankomt. Het prachtige station is namelijk even te zien in de tweede film, Harry Potter and the Chamber of Secrets, als Harry en de familie Weasley ('Wemel' in het Nederlands) voor het station landen in een vliegende Ford Anglia.

   Euston Rd, Kings Cross, London N1C 4QP

    
  • Perron 9 ¾ in King’s Cross

   Laat je vereeuwigen bij de bakstenen muur die leidt naar Platform 9 ¾ (Perron 9 ¾), waar Harry, Ron and Hermelien de Zweinsteinexpres nemen. Met een sjaal van een Zweinsteinafdeling naar keuze (Griffoendor, Zwadderich, Ravenklauw of Huffelpuf) om je nek en een toverstaf in de hand mag je op de foto terwijl je een bagagekarretje door de muur duwt. De rij kan hier lang zijn, vooral in het weekend en tijdens schoolvakanties, dus neem je favoriete Harry Potterboek mee om de tijd te verdrijven. Je vindt hier ook een Harry Potter Shop, waar je souvenirs kunt inslaan.

   Euston Rd, Kings Cross, London N1 9AL

    
  • Leadenhall Market

   De vrolijk gekleurde bogen van deze overdekte Victoriaanse markt vormden het decor voor de gezellige drukte van de Wegisweg. Loop richting de Bull’s Head Passage en ontdek de deur van de Leaky Cauldron (Lekke Ketel), waar de gewone Dreuzelwereld overgaat in de magische wereld van tovenaars en heksen.

   Gracechurch St, London EC3V 1LT

    
  • Millennium Bridge

   De hypermoderne Millennium Bridge verbindt de Tate Modern met St Paul’s Cathedral. De brug speelt een kleine rol in de eerste paar minuten van de zesde film, als de Death Eaters (Dooddoeners) hem verwoesten en honderden Dreuzels daarbij het slachtoffer worden.

   Thames Embankment, London SE1 9JE

  • Borough Market

   Aan het begin van The Prisoner of Azkaban (de derde film) loopt Harry weg van huis en neemt de bus naar de Leaky Cauldron. Die werd voor deze gelegenheid gefilmd in Borough Market. De precieze filmlocatie vind je op 7 Stoney Street. Maak van de gelegenheid gebruik om iets lekkers te eten te halen bij een van de vele kraampjes op deze gezellige markt.

   8 Southwark St, London SE1 1TL

  • Great Scotland Yard

   In The Order of the Phoenix (de vijfde film) gaan Harry and Arthur Wemel naar het Ministerie van Magie via een typisch Britse rode telefooncel. De telefooncel werd speciaal gemaakt voor de film en is dus niet te zien, maar je herkent misschien wel het gebouw van het ministerie op de hoek van Great Scotland Yard en Scotland Place.

  • De geometrische trap in St Paul’s Cathedral

   Misschien weet je uit de films nog dat een geheimzinnige stenen wenteltrap leidt naar het lokaal waar professor Trelawney (Zwamdrift) lesgeeft in waarzeggerij. Je kunt de trap beklimmen in de zuidelijke toren van St Paul’s Cathedral. Of je nu een Potterfan bent of niet, een bezoek is de moeite waard al was het maar vanwege de indrukwekkende architectuur. Toegang tot de kathedraal kost £18 voor volwassenen en £8 voor kinderen.

   St. Paul's Churchyard, London EC4M 8AD

  • Het reptielenhuis in London Zoo

   Als je toch al van plan was om naar deze prachtige dierentuin te gaan, loop dan ook even binnen bij het reptielenhuis. De scene uit de eerste film waarin Harry erachter komt dat hij met slangen kan praten, werd er opgenomen.

   London NW1 4RY

 • House of MinaLima

  157 Wardour Street, London, W1F 8WQ

  Kun je maar geen genoeg krijgen van alles wat met Harry Potter te maken heeft, ga dan naar House of MinaLima in Soho. Je vindt er vier verdiepingen met filmposters, boekomslagen, schilderijen en een reusachtige Sluipwegwijzer. Ook wordt er artwork uit de film Fantastic Beasts tentoongesteld. De toegang is gratis. De echte hardcore fans kunnen er ook boeken, posters en kantoorartikelen kopen voor hun collectie.

 • Warner Bros Studio Tour: The Making of Harry Potter

  Studio Tour Dr, Leavesden WD25 7LR

  Op nog geen uur van Londen vind je de Harry Potter Studios in Leavesden, een walhalla voor Potterfans. Neem een kijkje achter de schermen en bekijk de sets, kostuums en rekwisieten uit de films. Lees meer over de Harry Potter Studio Tour.

 • Harry Potter and the Cursed Child

  Shaftesbury Ave, Soho, London W1D 5AY

  Je hebt alle boeken al zeker twee keer gelezen en je kunt de films woord voor woord citeren? Geen nood, er is altijd nog het toneelstuk. Boek een kaartje voor Harry Potter and the Cursed Child in het Palace Theatre. Doe dat wel ruim op tijd, want de voorstellingen zijn vaak al lang van tevoren uitverkocht.

   


Ook interessant

Naar Londen met het hele gezin

Dolle pret voor gezinnen, dus neem je kinderen eens mee naar Londen.

Londen met kinderen

Bezoek de Harry Potter Studio

Neem een kijkje achter de schermen van de Harry Potterfilms in de Warner Bros Studios, op nog geen uur van Londen. 

Harry Potter Studio

Harry Potter-reis naar het Verenigd Koninkrijk

Reistips voor Harry Potter-fans: ontdek de filmlocaties in het Verenigd Koninkrijk, in Londen en daarbuiten. 

Harry Potter-reis naar het VK

Foto's: © Sergio Neves; © Sergio Neves; © Millie Powell; © Elise Morel; © Sergio Neves; © Shutterstock; © Sergio Neves; © Sergio Neves; © Sergio Neves; © Elise Morel; © Warner Bros; © Sergio Neves; © Shutterstock; © Warner Bros; © Warner Bros