Error

Staking in Frankrijk  Meer info

Van The Ritz tot dubbeldekker:
hier vind je de beste high tea in Londen

Kleine sandwiches, zachte scones, boterachtige room en eindeloze kopjes perfect gezette thee: wat is er verrukkelijker dan een Engelse afternoon tea? We hebben deze beschaafde maaltijd te danken aan de victoriaanse hertogin van Bedford, Anna Russell. En wat voor een maaltijd: een heerlijk vieruurtje met torenhoge zoete en hartige lekkernijen om dat moeilijke moment tussen lunch en avondeten te overbruggen.

Net zoals bij de meeste typisch Britse dingen, komt er bij het theeritueel een hele etiquette kijken. Devon en Cornwall zijn het nog altijd niet eens over wat je eerst smeert – room of jam. Ons advies? Zolang de scones warm en luchtig zijn, doe je gewoon wat jij het lekkerst vindt. We heffen het kopje (maar nooit met de pink omhoog) op de beste afternoon tea van Londen, van weelderige hotels tot kunstminnende salons en dubbeldekkers.

 • Best voor… glamour ten top: THE RITZ

  150 Piccadilly, W1J 9BR

  De definitie van afternoon tea wordt hier losjes geïnterpreteerd, want de thee wordt van 11.30 uur tot 19.30 uur geserveerd. Voor de rest neemt The Ritz deze traditie heel erg serieus. In het prachtige Palm Court moet je een jasje en das dragen, maar de ervaring loont de moeite.

  Kies uit 21 brouwsels van de theemeesters, van de Royal English-blend van het huis tot heerlijk geurende witte pioenen, en neem voorzichtig een hapje van de scones die de luchtigheid van een wolkje hebben.

 • Best voor… seizoensgebonden lekkers: CLARIDGE’S

  Brook Street, W1K 4HR

  Een afternoon tea onder de spectaculaire kroonluchter van de Amerikaanse glaskunstenaar Dale Chihuly moet je vooraf plannen. Gepocheerde Schotse zalm, truffelmayonaise en uienbrood fleuren de traditionele sandwiches op. Het gebak wordt geserveerd op gestreepte bordjes in jade en wit.

  Kijk uit naar de seizoensgebonden heerlijkheden: tijdens Wimbledon word je getrakteerd op Eton mess (meringue met room en aardbeien) en met kerst op feestelijk gebak, inclusief kerstzangers.

 • Best voor… Gekke Hoedenmakers: THE CORINTHIA

  Whitehall Place, SW1A 2BD

  The Corinthia geeft een eigenzinnige twist aan zijn afternoon tea, die wordt geserveerd in de verheven Crystal Moon Lounge. De tafels worden gedekt met Baccarat-champagneglazen en servies dat met de hand werd beschilderd. De taartjes – canelés, mousses en andere cakes met passievruchten – worden op een antieke trolley binnengerold.

  De scones zitten in een houten doos zodat ze lekker warm blijven en smaken onweerstaanbaar met een riante kwak huisgemaakte rabarberjam.

 • Best voor… kunstliefhebbers: SKETCH

  9 Conduit Street, W1S 2XG

  Dit 18de-eeuwse burgerhuis met zijn neonkunst, werken van de Britse kunstenaar David Shrigley en roze lounge van de Franse designer India Mahdavi is de Londense Instagramlieveling. Supersterrenchef Pierre Gagnaire bedacht het menu: passend luxueuze sandwiches met kaviaar, foie gras of eitjes met truffel.

  De kunst en het creatieve avondprogramma (iemand zin om een hond te leren modeltekenen?) staan garant voor de nodige trendy street cred.

 • Best voor… sightseeing: B BAKERY’S TEA BUS

  8 Northumberland Ave, WC2N 5BY

  Het klinkt misschien een beetje als een gimmick, maar deze felrode dubbeldekker is helemaal jouw ding als je maar één middag in Londen bent. Alles, van de vernuftige champagneglazenhouders tot de afsluitbare theemokken, werd ontworpen voor een ritje zonder morsen terwijl je langs Big Ben, Westminster Abbey en de Royal Albert Hall zoeft.

  Neem de meest iconische bezienswaardigheden van de stad in je op terwijl je geniet van de heerlijke hapjes van B Bakery. Eén waarschuwing: de rit kan hobbelig zijn.

 • Best voor… de kleintjes: THE AMPERSAND HOTEL

  10 Harrington Road, SW7 3ER

  Dit adresje in South Kensington deed de inspiratie voor zijn kindvriendelijke afternoon tea op bij het nabijgelegen Science Museum. De citroenkwark zit in een knijptube, het gebak wordt geserveerd op een petrischaaltje of in de vorm van een fossiel op een bedje van chocolade. Maar dat betekent niet dat de volwassenen worden vergeten.

  Duik in het zachte velours van de zitstoelen en geef je over aan scones met truffelboter en cocktails die worden geserveerd in theepotten.


Boek flexibel ticket


Ook interessant

Uit eten in Londen

Geen idee waar je in Londen lekker en betaalbaar kunt eten? Ga met ons mee op culinair avontuur.

Lees meer

De beste fish-and-chips in Londen

Britser kan het haast niet. Probeer onze favoriete adresjes voor fish-and-chips.

Fish & Chips in Londen

De beste pubs voor foodies

Weet jij het verschil tussen bangers and mash en Sunday Roast? Alles over klassieke Britse pubgerechten, en de beste plekken om ze uit te proberen.

Pubs voor foodies

Foto's: © The Ritz; © The Ritz; © The Ritz; © Claridge’s; © The Corinthia; © SKETCH; © B Bakery; © Amy Murrell; © Kerb; © JAMIE LAU; © Birdcage