Error

Staking in Frankrijk  Meer info

Elke winter trekt Londen zijn mooiste kleren aan. Van de spectaculaire verlichting in Regent Street tot de feeërieke etalages in Selfridges … Tijdens de kerstperiode fonkelt de stad als nooit tevoren. Maar Kerstmis is meer dan shoppen alleen. Wat dacht je van een schaatspiste bij Somerset House? Een betoverende wandeling in Kew Gardens? Of een thematische rooftop party in de pub Queen of Hoxton? Ook tijdens de kerstperiode blijft Londen ontzettend hip. Inspiratie nodig? Test onze vijf tips!

Beleef een magische kerst in Londen

Tijdens de kerstperiode fonkelt de stad als nooit tevoren. Bezoek deze adresjes en leer Londen van zijn gezelligste kant kennen.
 • Fabrique Bakery

  385, Geffrye Street, E2 H8Z

  De gezellige geur van de kaneelbroodjes van Fabrique Bakery brengt je meteen in de kerstsfeer. Deze Scandinavische bakkerij heeft vijf vestigingen in Londen. Maar ze maken al hun broden en gebak in de wijk Hoxton, in een omgebouwde bogengang van de spoorwegen. Tijd voor een koffiepauze? Loop binnen voor een lekkernij recht uit de oven. En ondertussen zie je ook de bakkers live aan het werk. Dubbel plezier!

 • Jimmy's Lodge and Igloos

  78 Waterloo Bridge, SE1 9PX

  Elke winter strijkt Jimmy Garcia neer op Southbank, op de oever van de Theems. Zijn concept? Luxueuze, doorzichtige iglo’s voor 6 à 10 personen. Met deze spectaculaire pop-ups brengt de jonge kok de gezellige sfeer van een skioord tot leven. Op het menu staan fondue savoyarde en côte de bœuf om te delen. Reserveren is sterk aanbevolen. Niet gelukt? Het chalet ernaast is ook heel charmant.

 • The Churchill Arms

  119 Kensington Church Street, W8 7LN

  In de zomer is de gevel van deze pub in Notting Hill (een gevestigde naam sinds 1750) één grote bloemenpracht. In de winter is hij versierd met verlichte kerstbomen. Aan het plafond hangen kruiken en lantaarns. Op de kaart? Een real ale en Thaise gerechten. Een nogal aparte combinatie, maar so british. De grootouders van Winston Churchill waren hier vroeger kind aan huis. Vandaar dus de naam.


Ook interessant

Kerst in Londen

De stad omarmt de feeërieke lichtjes, kerstversiering en warme sfeer.

Kerst in Londen

Vijf belevenissen in Londen om cadeau te doen

Een feestelijke afternoon tea, unieke voorstellingen ... Een fijne beleving is het mooiste cadeau.

Belevenissen in Londen cadeau doen

Londen met het hele gezin: jouw wintergids

Kom in de kerstfeer en bezoek Londen met je little ones.

Lees meer

Naar Londen met het hele gezin

Dolle pret voor gezinnen, dus neem je kinderen eens mee naar Londen.

Londen met kinderen

Foto's: © Jeff Eden, RBG Kew; © Jeff Eden, RBG Kew; © Sam Harris; © Jimmy’s Lodge and Igloos; © SAM A HARRIS; © Getty Images; © SAM A HARRIS; © LD Communications; © Shutterstock