Met zijn snel groeiende en steeds veranderende gastronomische scene is Londen een van de meest ‘foodie’ hoofdsteden ter wereld. Van eigenzinnige pop-ups en hippe brunch-tentjes tot chic junkfood en Scandinavische menu’s – het is haast onmogelijk om de laatste foodietrends bij te houden.

Om het je gemakkelijk te maken is hier een lijstje van negen pas geopende restaurants die een bezoek meer dan waard zijn.

 • Bala Baya

  229 Union St, London SE1

  De Midden-Oosterse keuken heeft de afgelopen jaren een hoge vlucht genomen, en Bala Baya richt zich op de fantastische, geurige Israëlische kookkunst.

  Haast je naar dit restaurant in Southwark voor authentieke gerechten die redelijk geprijsd zijn en waarin ingrediënten zoals schouderbiefstuk, gemarineerde zalm, tahin en freekeh centraal staan.

 • Lyle’s

  56 Shoreditch High Street, E1

  In dit restaurant in Shoreditch staat chef-kok James Lowe aan het fornuis. Het is een voormalige theefabriek met een eenvoudige inrichting met witte tegels. De proefmenu’s brengen de beste seizoensproducten, van de eerste wilde knoflook in de lente tot wild en korhoenders in de herfst. De vegetarische menu’s zijn al even creatief en voor de ‘guest series’ werkt Lowe samen met internationaal culinair toptalent.

   

 • Apres Food Co

  72 St John St, London EC1

  Als je hunkert naar comfortfood maar niet wilt zondigen tegen je voornemens om gezonder te eten, is dit restaurant in Clerkenwell echt een aanrader.

  De gerechten zijn suiker- en glutenvrij, en toch vullend genoeg om je lekkere trek te stillen.

 • Timmy Green

  29 Bressenden Pl, London SW1E

  Dit brunchcafé in Victoria is de laatste aanwinst in de 'Green' keten, opgezet door een Australische ondernemer die de eetcultuur van zijn thuisland naar Londen wilde brengen.

  Je vindt er alles wat je nodig hebt voor een uitgebreide brunchsessie: avocado en eieren klaargemaakt op alle denkbare manieren, smoothies en – niet onbelangrijk - heerlijke, sterke koffie.

 • Kricket

  12 Denman St, Soho, London W1

  Na Brixton heeft nu ook Soho een vestiging van dit moderne Indiase etablissement, dat traditionele gerechten met een eigentijdse twist serveert - onmisbaar voor curryfans die iets nieuws willen proberen.

  Sla vooral de drankenlijst niet over: de op India geïnspireerde cocktails zijn erg bijzonder.


Boek flexibel ticket


Ook interessant

Uit eten in Londen

Geen idee waar je in Londen lekker en betaalbaar kunt eten? Ga met ons mee op culinair avontuur.

Lees meer

100% plantaardig, 100% lekker: vegan junk food in Londen

'Gebakken kip’, vleesloze pie and mash ... dit is de lekkerste vegan junkfood van Londen.

Vegan junkfood

5 voedselkraampjes die uitgroeiden tot restaurant

Enkele van de populairste Londense restaurants begonnen op straat.

Van kraampje tot restaurant

Foto's: © courtesy of kricket; © courtesy of kricket; © courtesy of bala baya; © Per Anders Jorgensen; © courtesy of apres food co; © Leyla Kazim; © courtesy of kricket; © Kerb; © Ming Tang Evans; © ola o smit