Alert

Algemene staking in Frankrijk: aangepaste dienstregeling op 31 januari. Meer info

Travel with Eurostar using your Interrail pass

Boek een zitplaats in de Eurostar met je Interrail Pass

Betaal reserveringskosten om je zitplaats en reisdatum vast te leggen
Wil je zeker zijn van een plaats?Boek dan ruim van tevoren
Met de trein door EuropaOntdek nieuwe bestemmingen

Om een Eurail of Interrail Pas te gebruiken voor Eurostar, moet je vooraf reserveren om de reisdatums te garanderen

 

Wat is interrailing?

Interrailing is een unieke manier om per trein door Europa te reizen met een internationale spoorwegkaart. Met de Eurail en Interrail Pas kun je naar meer dan 40.000 bestemmingen in 33 landen. Spring op zoveel treinen als je maar wilt en op het tijdstip dat jou het beste past. Dit is een superflexibele en betaalbare manier om Europa te ontdekken.

Geldt de Eurail en Interrail Pas ook op de Eurostar?

Ja, gebruik gerust de Eurail en Interrail Pas op de Eurostar. Je moet wel goed op tijd een zitplaats reserveren en reserveringskosten betalen. We raden aan om zo vroeg mogelijk te reserveren, om te vermijden dat alle plaatsen al uitverkocht zijn op jouw favoriete datums. 

Hoe werkt interrailing precies?

De Eurail Pas wordt verkocht aan klanten buiten Europa. De Interrail Pas wordt verkocht aan Europese klanten. Met een pas kun je zoveel en zo vaak reizen als je wilt op het Europese spoorwegnet binnen een bepaalde periode, die kan lopen van 4 dagen tot maximaal 3 maanden. Ben je jonger dan 27 of ouder dan 60 jaar, dan krijg je er nog een korting bovenop.

Moet je de trein vooraf reserveren?

Voor de meeste treinen kun je gewoon instappen en je Eurail of Interrail Pas tonen op je gsm. Voor hogesnelheidstreinen, zoals Eurostar, moet je eerst een zitplaats reserveren. Je reist in Standard of Standard Premier volgens de reisklasse op je pas.

Reserveren

Om een pass te gebruiken voor Eurostar, moet je vooraf boeken en reserveringskosten betalen. Je reist in Standard of Standard Premier volgens de reisklasse op je rail pass.

Geldig tussen België en het Verenigd Koninkrijk

  • Eurail en Interrail Global Pas 
     

Geldig tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk

  • Eurail en Interrail Global Pas 
     

Geldig tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk

  • Eurail en Interrail Global Pas


Waar ga jij het eerst naartoe?

Londen is een heerlijke stad voor liefhebbers van geschiedenis, kunst, shopping en gastronomie. Waar wacht je nog op?

Op pad met Eurostar

Zorg dat je minstens 45 minuten voor het vertrek in het station bent, zodat onze medewerkers je pass en reservering kunnen controleren. Daarna kun je in onze vertrekhal nog even rustig de benen strekken of een kleinigheid kopen.

Geniet van de reis. Heerlijke maaltijden, drankjes en snacks zijn verkrijgbaar in Café Métropole, ons barrijtuig. In Standard Premier wordt een lichte maaltijd opgediend aan je zitplaats.

Onze nieuwe treinen bieden gratis wifi en een entertainmentkanaal, dus onderweg kun je rustig e-mails checken, het laatste nieuws volgen of een film of serie kijken.

Zoveel te zien in Londen

Kies het perfecte hotel

Zoek in onze selectie van hotels in de interesssantste wijken van Londen.

Lees meer

* Zonder reservering kun je mogelijk niet op de gewenste reisdag reizen. Een pass van Eurail of Interrail is op naam, alleen die persoon kan de pass gebruiken om met Eurostar te reizen. Met een pass voor tweede klasse kun je reizen in Standard, met een pass voor eerste klasse in Standard Premier.

Foto's: © eurostar; © eurostar