Inloggen / registreren

Coronavirus en Eurostar - bijgewerkt 10 juli 2020

Als je ons gemaild hebt of een e-voucher hebt aangevraagd en een automatisch antwoord hebt ontvangen, dan wordt je e-voucher binnenkort naar je toegestuurd. Onze teams werken onvermoeibaar door en doen hun best om zo snel mogelijk op duizenden telefoontjes en e-mails te reageren. Ze streven ernaar om elke klant te helpen — wees gerust, ze nemen contact met je op. Je hoeft je geen zorgen te maken als je reisdatum al verstreken is. Wij zullen je nog steeds van een e-voucher voorzien.

Bedankt voor je geduld en voor het tonen van respect aan onze collega's in een moeilijke tijd voor iedereen. 

 Een nieuw bericht van Mike Cooper

Onze allereerste prioriteit is de gezondheid en het welzijn van onze reizigers en onze collega's. We volgen nauwgezet de adviezen over het coronavirus (COVID-19) van de overheden en gezondheidsinstanties in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Nederland. We luisteren aandachtig naar de feedback van onze klanten en collega's en begrijpen dat dit een zorgwekkende tijd is, omdat de situatie voortdurend verandert.


We hebben de volgende maatregelen getroffen:

Belangrijke informatie voor je reis

BELANGRIJK: Maatregelen om iedereen in de trein te beschermen

Draag een mondkapje als je met ons reist

Reizigers moeten in onze stations en in de trein een mondkapje dragen, in overeenstemming met de richtlijnen van de Franse, Belgische en Britse regeringen. Zorg ervoor dat je gezichtsbescherming bij je hebt als je met Eurostar reist. Elk soort mondkapje is geschikt, zolang het je neus en mond volledig bedekt. Als je geen mondkapje draagt, kunnen we je mogelijk niet laten reizen. Let op: in Frankrijk en België kun je een boete krijgen als je geen gezichtsbescherming draagt.

Nieuwe zitplaatsverdeling in de trein 

We hebben enkele wijzigingen aangebracht aan onze zitplaatsverdeling, zodat iedereen voldoende ruimte in de trein heeft. Om ervoor te zorgen dat er een evenwichtige verdeling is, kun je een andere zitplaats toegewezen krijgen dan op je ticket staat. Je krijgt dan een geel papiertje met daarop het nieuwe rijtuig- en zitplaatsnummer als je door de ticketpoortjes op het station gaat. Hou dit papiertje bij je en ga zitten op je nieuwe zitplaats. Zo heeft iedereen de ruimte.

Houd je waterniveau op peil deze zomer

De zomer is begonnen, en omdat onze lounges en catering in de trein momenteel gesloten zijn, raden we je aan om voldoende te drinken mee te nemen wanneer je met Eurostar reist. Je mag gewoon door de veiligheidschecks met gesloten flesjes of blikjes. De beperkingen van 100 ml zijn in onze treinen niet van toepassing.

Belangrijke informatie als je naar Frankrijk reist

De recentste informatie over reizen in en door Frankrijk vind je hier https://www.gouvernement.fr/en/coronavirus-covid-19.

Als je niet kunt reizen, bieden we een e-voucher aan voor een reis op een latere datum.

 

Belangrijke informatie als je naar het Verenigd Koninkrijk reist

De Britse overheid is begonnen met de beperkingen i.v.m. het coronavirus (COVID-19) te versoepelen als je naar het VK reist. Vanaf 10 juli hoeven reizigers die vanuit België, Nederland of Frankrijk naar het VK reizen niet langer in quarantaine bij aankomst in het VK.   

•    Maar reizigers vanaf 18 jaar die naar het VK reizen, zijn nog wel wettelijk verplicht om het Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Dit formulier moet online worden ingevuld binnen 48 uur voor vertrek. 
 
•    Je moet het ingevulde formulier aan de Britse autoriteiten kunnen tonen op je telefoon, of als print. Controles kunnen plaatsvinden bij vertrek of aankomst op weg naar het VK.

•    Sommige mensen hoeven dit formulier niet in te vullen. De lijst van uitzonderingen vind je hier.  

•    Als je voor andere mensen hebt geboekt of ingecheckt, ben je ervoor verantwoordelijk dat alle leden van je gezelschap op de hoogte zijn van deze vereisten en het formulier hebben ingevuld. 

•    Wie niet aan deze voorwaarden voldoet, loopt het risico op een boete van £ 100 door de Britse overheid.  

De recentste informatie vind je op https://www.gov.uk/uk-border-control


Reizigers wordt gevraagd het advies over volksgezondheid op het gebied van handhygiëne, mondkapje en social distancing op te volgen. Meer informatie vind je hier.

Het advies van de Britse overheid moet steeds worden gevolgd.

Als je niet kunt reizen, bieden we een e-voucher aan voor een reis op een latere datum.

Belangrijke informatie over naar België reizen

Voor reizen in en uit België vind je meer informatie hier

Als je niet kunt reizen, bieden we een e-voucher aan voor een reis op een latere datum.

Belangrijke informatie over naar Nederland reizen

Voor reizen in en uit Nederland vind je meer informatie hier

Als je niet kunt reizen, bieden we een e-voucher aan voor een reis op een latere datum.

Assistentie in de Britse, Franse en Belgische stations

Vanwege beperkingen die zijn opgelegd door de Britse, Franse en Belgische regeringen, zijn er enkele wijzigingen voor reizigers die gebruik maken van reisassistentie:

• Vooraf geboekte reisassistentie is beschikbaar in Londen, Parijs en Brussel vanaf woensdag 13 mei 2020. Hou er rekening mee dat we op het moment een beperktere service aanbieden dan gebruikelijk.

• Reizigers die niet van tevoren assistentie hebben geboekt, kunnen we helaas niet helpen. Neem tenminste 48 uur voor vertrek contact met ons op om te boeken. Bel ons op +44 (0) 3442 186 186 vanuit het VK, 01 70 70 60 88 vanuit Frankrijk, 02 400 67 31 vanuit België  of 020 7 16 83 25 vanuit Nederland en kies optie 4. Of mail ons op contactus@eurostar.com met 'reisassistentie' als onderwerp. We zijn open van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uur GMT.

• Onze medewerkers kunnen momenteel niet helpen met bagage. Breng alleen bagage mee die je zelf kunt dragen.

• In Parijs en Brussel moeten reizigers te allen tijde een mondkapje dragen op last van de Franse en Belgische overheid. In Londen moet iedereen na de paspoortcontrole een mondkapje dragen.

• We proberen zoveel mogelijk de richtlijnen voor sociale afstand te volgen, wat kan betekenen dat onze assistentie iets anders verloopt dan normaal. We houden rekening met de specifieke behoeften van elke reiziger — volg de instructies van onze medewerkers.

• Als je al een boeking voor reisassistentie hebt gemaakt, neemt een van onze medewerkers contact met je op om de service te bespreken.
 

 

Wijzigingen in onze gebruikelijke service

De gezondheid van onze klanten en medewerkers blijft onze prioriteit. Om veiligheidsredenen hebben we enkele aanpassingen moeten maken in onze service. 

  

Catering in het station en in de trein  

Door nieuwe hygiënemaatregelen kunnen we helaas geen eten of drankjes aanbieden in de trein of op de stations. Onze Business Premier lounges zijn tijdelijk gesloten. Ook ons barrijtuig Café Métropole blijft tot nader order dicht.

Wij raden je aan om zelf iets te eten en drinken mee te nemen. Geen zorgen, je mag met vloeistoffen door de beveiliging gaan.    

 

Wi-fi in de trein  

Wi-fi is beschikbaar in Standard Premier en Business Premier.  

  

Fast-track ticketpoortjes voor Business Premier en Carte Blanche 

Momenteel kunnen we niet garanderen dat reizigers met een ticket voor Business Premier of een Carte Blanche door de fast-track ticketpoortjes kunnen.

Het spijt ons dat we momenteel niet in staat zijn om de service te bieden die je van ons gewend bent.

Bagage en fietsen

De gebruikelijke bagagebeperkingen blijven gelden:

  • In de Standard en Standard Premier reisklassen mag je twee stuks bagage (tot 85 cm lang) meenemen, bijvoorbeeld koffers, rugzakken en tassen, en één stuk handbagage, bijvoorbeeld een handtas, laptoptas of aktetas.
  • In Business Premier mag je drie stuks bagage en één stuk handbagage meenemen. (tot 85 cm lang) meenemen, bijvoorbeeld koffers, rugzakken en tassen, en één stuk handbagage, bijvoorbeeld een handtas, laptoptas of aktetas.
  • Er is geen gewichtsbeperking, maar je moet zelf je bagage in de rekken kunnen tillen. Lees meer over bagage

Gezien de huidige reisbeperkingen kunnen we onze EuroDespatch-bagageservice en onze 'fiets in de trein'-service niet leveren.

Je kunt wel nog steeds een vouwfiets of kinderfiets meenemen, zolang deze niet langer is dan 85 cm en wordt vervoerd in een beschermende tas die de hele fiets bedekt. Dit is om je fiets, andere mensen en hun bagage te beschermen als je door de beveiliging gaat en in de trein.