Help
Inloggen / registreren

REISRICHTLIJNEN

Belangrijke informatie over internationale reizen in coronatijd, zodat je goed voorbereid op reis gaat. 

Het is erg druk in ons contact centre. Bel ons alleen als je een dringende vraag hebt. Wordt je vraag over reisregels hieronder niet beantwoord, kijk dan bij de recentste informatie op de sites van de overheid. Alle andere informatie vind je online in ons Help Centre.

COVID-19 en Eurostar - bijgewerkt 23 mei 2022

Je moet alle reisregels volgen en alle verplichte formulieren invullen voor het vertrek. Onze medewerkers kunnen je niet laten instappen als je niet de juiste ingevulde formulieren hebt. De regelgeving kan op korte termijn veranderen, dus raadpleeg voor vertrek de recentste officiële overheidsinformatie, van zowel het land van vertrek als van aankomst. Lees ook de informatie bij “Reizen naar” hieronder. 

BELANGRIJK: let erop dat je reist om een reden die is toegestaan door het land waar je naartoe reist, want de regels kunnen verschillend zijn per land.

Reisvoorwaarden per land

Reizen naar het Verenigd Koninkrijk

BELANGRIJK: Heb je een retourreis geboekt? Vergeet dan niet om ook de regels voor de terugreis te checken. 

ALLE REIZIGERS ONGEACHT HUN VACCINATIESTATUS

Je hoeft geen COVID-19-test te doen, geen enkel formulier in te vullen en niet in quarantaine te gaan bij aankomst in het VK. Dit geldt voor alle reizigers, wat ook hun vaccinatiestatus is. Meer info op de Britse overheidssite.

Reizen naar België

BELANGRIJK: Heb je een retourreis geboekt? Vergeet dan niet om ook de regels voor de terugreis te checken. 

VOOR ALLE REIZIGERS ONGEACHT HUN VACCINATIESTATUS

Je hoeft geen COVID-19-test te doen, geen enkel formulier in te vullen en niet in quarantaine te gaan bij aankomst in België. Dit geldt voor alle reizigers, wat ook hun vaccinatiestatus is. Meer info op de Belgische overheidssite.

 

Reizen naar Nederland

Als je van België naar Nederland reist, lees dan de laatste officiële overheidsinformatie; controleer of je een negatieve COVID-19-test nodig hebt en vul alle verplichte formulieren in voordat je op reis vertrekt. Je moet alle reisregels volgen die in Nederland gelden, ook al ben je volledig gevaccineerd. Meer info op de site van de rijksoverheid

Reis je van het VK naar Nederland, lees dan 'Reizen naar Nederland' op deze pagina.

Reizen door meerdere landen

Welke reisregels gelden voor mij, als mijn trein door andere landen rijdt vóór hij mijn bestemming bereikt?

  • Als je met een rechtstreekse Eurostar-trein rijdt, moet je alleen voldoen aan de toegangseisen van je Eurostar-bestemming, niet van de landen waar de trein doorheen rijdt. 
  • Reis je maar deel van je reis met Eurostar, dan moet je voldoen aan de toegangseisen van je Eurostar-bestemming en ook nagaan welke regels voor de rest van je reis gelden.

Boek een COVID-19 test

Kies uit diverse tests voor COVID-19 tegen een voordelige prijs.

Meer weten

Coronavirus en Eurostar

Alles over richtlijnen voor internationale reizen, flexibele tickets, COVID-tests en meer.
Meer weten

Flexibel boeken

Met onze nieuwe, nog flexibelere tickets kun je veilig plannen en boeken.

Meer weten


Klaar om te boeken?

Stad of Station
Stad of Station

Foto's: © Getty Images