Inloggen / registreren

REISINFORMATIE EUROSTAR

Verkeersinformatie en wijzigingen in de dienstregeling

Het coronavirus en Eurostar

De allergrootste prioriteit voor Eurostar is de gezondheid, veiligheid en het welzijn van onze reizigers en onze collega's. We houden de informatie over het coronavirus (COVID-19) nauwlettend in de gaten.

We geven de grootste aandacht aan en volgen het officiële advies van de diverse ministeries van de landen waar we doorreizen.

Meer informatie

Wat betekent de brexit voor Eurostar?

Zullen er na de brexit wijzigingen zijn in de dienstverlening van Eurostar?
Volgens de terugtrekkingsovereenkomst die is overeengekomen tussen de EU en het VK, zullen de treinen van Eurostar na de brexit op 31 januari volgens de gebruikelijke dienstregeling rijden. We werken nauw samen met onze partners, regeringen en grensautoriteiten aan weerszijden van het Kanaal om ervoor te zorgen dat we onze diensten gewoon kunnen voortzetten, of er nu na de transitieperiode een akkoord komt tussen de EU en het VK of niet.

Heb ik een visum nodig om na de brexit tussen het VK en de EU te reizen?
Voor een kort bezoek aan het VK heb je geen visum nodig. Britse burgers mogen zonder visum naar EU-lidstaten reizen, zelfs in een ‘no-deal’ scenario, voor reizen van maximaal 90 dagen.

Kan ik nog steeds reizen met mijn identiteitskaart na de brexit?
EU-identiteitskaarten blijven voorlopig geldig voor reizen naar het VK. Het is nog niet bekend of dit ook nog het geval zal zijn na de introductie van een nieuw immigratiesysteem op 1 januari 2021.

Zijn er wijzigingen in de reisdocumenten die ik nodig heb na de brexit?
Mocht het VK geen deal sluiten met de EU na de transitieperiode, dan moeten paspoorten en identiteitskaarten mogelijk zes maanden geldig zijn vanaf de datum van aankomst op de bestemming. Meer informatie van de Nederlandse overheid over reizen na de brexit is hier te vinden.

Kan ik nog altijd mijn Europese ziekteverzekeringskaart (EZVK) gebruiken in Engeland na de brexit?
De Europese ziekteverzekeringskaart geldt mogelijk niet meer indien het VK de EU verlaat zonder deal na de transitieperiode. Zorg voor je vertrekt dat je een degelijke reisverzekering hebt die ook ziekte dekt. Lees ook zeker goed de polisvoorwaarden, want sommige verzekeringen dekken niet al bestaande medische aandoeningen.

Alle adviezen van de Nederlandse overheid over reizen na de brexit, en over de benodigde documenten en de douanevoorschriften vind je hier.