Inloggen / registreren

REISINFORMATIE EUROSTAR

Verkeersinformatie en wijzigingen in de dienstregeling

Wanneer stopt de trein in Ashford International tot 31 augustus 2019

Tot 31 augustus geldt een aangepaste dienstregeling voor Ashford International.

De nieuwe dienstregeling  staat hieronder.

Aangepaste Dienstregeling Ashford 26 mei tot 31 augustus 2019

De treinen en terug die tijdelijk niet stoppen in Ashford International zullen nu stoppen in Ebbsfleet International.

Heb je een ticket naar of vanaf Ashford, maar stopt je Eurostar daar niet, dan kun je in- of uitstappen in Ebbsfleet International of London St Pancras International en kosteloos met een Southeastern-trein naar Ashford reizen.

Een Eurostar-medewerker moet wel een stempel op je ticket zetten, voor je in de Southeastern-trein stapt.  

Let op:

De treinen van London St Pancras International naar Disneyland® Paris, Lyon, Avignon en Marseille of terug stoppen zoals gewoonlijk in Ashford.

Deze dienstregeling kan op korte termijn worden gewijzigd. Als dat gebeurt, zullen we je contacteren. 

Als je reist naar Ashford en je Eurostar-trein stopt daar niet

Met je Eurostar-ticket kun je op een Southeastern-trein tussen Ashford International, Ebbsfleet International en London St Pancras International. Dat is gratis, maar een Eurostar-medewerker moet wel een stempel op je ticket zetten, voor je in de trein stapt. Of je kunt ook een ticket kopen en terugbetaling vragen. 

De reis tussen Ashford International en Ebbsfleet International duurt 20 minuten. Zorg voor voldoende tijd om naar het juiste spoor te gaan. De reis tussen Ashford International en London St Pancras International duurt 37 minuten. Zorg ook hier voor voldoende tijd om naar het juiste spoor te gaan. 

Naar dienstregeling Southeastern

Hou er rekening mee dat je alleen een stempel krijgt als je Eurostar-trein een van de treinen is waarvoor de gewijzigde dienstregeling geldt.

Je kunt het ticket kosteloos omboeken naar een nieuwe datum of nieuw tijdstip, volgens beschikbaarheid. U kunt dit doen op onze stations of door contact op te nemen met uw oorspronkelijke verkooppunt. Raadpleeg het bovenstaande tijdschema om alternatieve Eurostar-diensten van en naar Ashford te bekijken.

Of u kunt uw reis annuleren en een volledige terugbetaling ontvangen van uw oorspronkelijke verkooppunt

Parking

Heb je een parkeerplaats geboekt in Ashford International die niet meer nodig is, dan kun je daarvoor een terugbetaling vragen. Stuur een e-mail naar hs1parkinghelp@empark.com met je gegevens en waarom je de parking annuleert. 
Voor een parkeerplaats in Ebbsfleet International ga je naar www.ebbsfleetintl.co.uk/parking. 

Heen- en terugreis

Maak je een heen- en terugreis, kijk dan op de aangepaste dienstregeling of je trein op de terugreis stopt in Ebbsfleet International. Je Eurostar-ticket wordt hier ook aanvaard. 

Ashford International is gesloten op 24 november 2019

Op dinsdag 24 november 2019 zijn er onderhoudswerken in Ashford International.

De Eurostar-treinen 9032 van Londen naar Parijs, 9074 van Londen naar Rijsel en Disneyland, 9152 van Londen naar Rijsel en Brussel, 9025 en 9067 van Parijs naar Londen, 9149 van Brussel en Rijsel naar Londen en 9057 van Disneyland naar Londen stoppen NIET in Ashford.

Geplande werkzaamheden in Nederland

In de komende paar maanden zullen sommige diensten worden aangepast aan onze nieuwe route van en naar Amsterdam:


zaterdag 29 tot zondag 30 juni 2019

Er geldt een beperkte dienstregeling van en naar Amsterdam.

  • Op zaterdag rijdt de trein 9126 van 11:04 uit Londen niet verder dan Rotterdam. De trein 9119 rijdt vanuit Rotterdam naar Brussel en vertrekt niet uit Amsterdam.
  • Op zondag rijdt de trein 9150 van 17:19 uit Londen niet verder dan Rotterdam. De trein 9181 rijdt vanuit Rotterdam naar Brussels en vertrekt niet uit Amsterdam.


zaterdag 21 tot zondag 22 september, zaterdag 5 tot zondag 6 oktober en zaterdag 14 december 2019

We verkopen geen tickets tussen Brussel, Rotterdam en Amsterdam totdat de dienstregeling voor deze dagen is bevestigd.

Reizen binnen Nederland

Klik op de onderstaande link om te zien of er wijzigingen zijn in treintijden of geplande werkzaamheden die van invloed kunnen zijn op de reis:

https://www.ns.nl/reisinformatie/actuele-situatie-op-het-spoor

Er rijden geen treinen van Ebbsfleet naar België en Frankrijk op 18 en 19 oktober, 25 en 26 oktober en 2 en 3 november 2019.

De Franse grenscontroleautoriteiten zijn niet aanwezig in Ebbsfleet International op:

• Vrijdag 18 oktober 2019
• Zaterdag 19 oktober 2019
• Vrijdag 25 oktober 2019
• Zaterdag 26 oktober 2019
• Zaterdag 2 november 2019
• Zondag 3 november 2019

Daarom zullen onze treinen van het VK naar België en Frankrijk niet stoppen in Ebbsfleet.

Klik hier https://content-static.eurostar.com/documents/Ebbsfleet%20Partial%20Closures%20document%20Oct%20to%20Nov%202019%20NL.pdf voor de lijst van de betrokken treinen op de vermelde dagen.

De treinen met vertrek uit Brussel, Parijs en Marne la Vallée (Disneyland® Paris) en met bestemming VK stoppen in Ebbsfleet volgens de normale dienstregeling.

We nemen contact op met de reizigers die al tickets hebben met vertrek uit Ebbsfleet op de betrokken data, om te helpen met alternatieve reisplannen.

Heb je nog niet geboekt, kies dan tickets met vertrek vanuit London St Pancras International of Ashford International.

Werkzaamheden in Brussel op 1 tot 3 november en 9 tot 11 november 2019

Wegens geplande re-signaleringswerkzaamheden in Brussel Midi verkopen we op deze data nog geen tickets voor of vanuit België of Nederland.

Zodra onze dienstregelingen voor deze werken zijn bevestigd en tickets beschikbaar zijn om te boeken, dan zullen we de details hier en ook op onze Twitter pagina aankondigen.

Dienstregelingen voor het verbinden van diensten met Nederland en Duitsland via Thalys en Inter City Express (ICE) op deze data zullen waarschijnlijk ook veranderen.

Neem rechtstreeks contact op met deze operatoren voor meer informatie.

Eurotunnel Werkzaamheden op 15 tot 18 november 2019

In dit weekend, zijn wij op dit moment gestopt met het verkopen van treintickets voor onze diensten tussen vrijdag avond vanaf 18:00 uur tot maandagmorgen om 7:00 uur.

Dit komt door geplande kabellegwerken in de Channel Tunnel te vervangen. Dit betekent dat we alleen treinen door een van de twee tunnels kunnen gebruiken die we normaal gesproken gebruiken.

Zodra onze dienstregelingen voor deze dagen zijn gewijzigd en tickets opnieuw beschikbaar zijn om te boeken, dan zullen we de details hier en ook op onze Twitter pagina aankondigen.

Wat betekent Brexit voor Eurostar?

Zullen er na Brexit wijzigingen zijn in de dienstverlening van Eurostar?
We verwachten dat onze treinen na Brexit volgens de gebruikelijke dienstregeling zullen rijden. We werken nauw samen met onze partners, regeringen en grensautoriteiten aan weerszijden van het Kanaal om ervoor te zorgen dat we onze diensten gewoon kunnen voortzetten, of er nu een akkoord komt tussen de EU en het VK of niet. 


Heb ik een visum nodig om na Brexit tussen het VK en de EU te reizen?
Voor een kort bezoek aan het VK heb je geen visum nodig. Britse burgers mogen zonder visum naar EU-lidstaten reizen, zelfs in een ‘no-deal’ scenario, voor reizen van maximaal 90 dagen.
 

Kan ik nog steeds reizen met mijn identiteitskaart na Brexit?
EU-identiteitskaarten blijven voorlopig geldig voor reizen naar het VK. Het is nog niet bekend of dit ook nog het geval zal zijn na de introductie van een nieuw immigratiesysteem op 1 januari 2021.
 

Zijn er wijzigingen in de reisdocumenten die ik nodig heb na Brexit?
Mocht het VK de EU verlaten zonder een deal, dan moeten paspoorten en identiteitskaarten zes maanden geldig zijn vanaf de datum van aankomst op de bestemming. Het volledige advies van de Britse overheid over reizen na de Brexit is hier te vinden.