Inloggen / registreren

REISINFORMATIE EUROSTAR

Verkeersinformatie en wijzigingen in de dienstregeling

Nieuwe richtlijnen voor vertrek uit Engeland - sinds 8 maart

Reisbeperkingen: je mag alleen reizen om essentiële redenen.

Internationaal reizen vanuit Engeland mag alleen om wettelijk toegestane redenen. Vakantie is geen geldige reden.

Je moet een reisaangifteformulier invullen en dit bij je hebben, samen met een eventueel bewijs voor de reden van je reis.

Mogelijk moet je dit tonen bij het vertrek. Als je internationaal reist, is het een overtreding als je geen correct ingevuld formulier op zak hebt. Er zijn enkele functiegerelateerde vrijstellingen van toepassing. Als je geen geldige reden hebt om te reizen, kun je een boete opgelegd krijgen en verplicht worden om naar huis terug te keren.

 

Het coronavirus en Eurostar

De allergrootste prioriteit voor Eurostar is de gezondheid, veiligheid en het welzijn van onze reizigers en onze collega's. We houden de informatie over het coronavirus (COVID-19) nauwlettend in de gaten.

We geven de grootste aandacht aan en volgen het officiële advies van de diverse ministeries van de landen waar we doorreizen.

Meer informatie

Wat betekent de brexit voor Eurostar?

Onze treinen blijven na 1 januari 2021 gewoon rijden, en je kunt nog steeds met Eurostar rechtstreeks naar Londen. Lees de actuele informatie over reizen na de brexit.

Geen catering tussen Amsterdam en Brussel

Er is tijdelijk geen catering op het traject van Nederland naar Brussel. Maaltijden worden wel gewoon geserveerd aan reizigers in Business Premier en Standard Premier tussen Brussel en Londen. Café Métropole blijft gedurende de hele reis geopend.

Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Nieuwe vertrek - en aankomsttijden voor reizen vanuit Nederland, Brussel en Rijsel tot 18 juli 2021

Wegens onderhoud werken en om de autoriteiten in Brussel voldoende tijd te geven om veiligheidscontroles uit te voeren voor vertrek, moesten we de tijden van trein 9145 van Amsterdam naar Londen aanpassen.

Bekijk hier onze gewijzigde dienstregeling. 

Wijziging van regels om naar Frankrijk te reizen

De Franse regering heeft een wijziging aangekondigd in de vereisten voor toegang tot Frankrijk. Vanaf maandag 18 januari moeten alle klanten die naar Frankrijk reizen een geldige PCR-test overleggen dat binnen 72 uur voor vertrek is afgenomen.
Antigeentests worden vanaf deze datum niet meer geaccepteerd.
Klanten zullen zichzelf op aankomst ook 7 dagen lang moeten isoleren.
Meer informatie kan je hier terugvinden. 
Als je het ticket moet wijzigen vanwege deze regelwijzigingen, kan je hier een eVoucher aanvragen om je reis om te boeken voor een latere datum.
Als je het ticket wilt omruilen, neem dan rechtstreeks contact met ons op en we kunnen het zonder extra kosten wijzigen, afhankelijk van beschikbaarheid. 
Je kan ons bereiken van maandag tot vrijdag van 09:00 tot 18:00 uur op het nummer 02 400 67 31 vanuit België of 0207 16 83 25 als je vanuit Nederland belt.
 

19-20 juni 2021: aangepaste vertrek- en aankomsttijd.

Door werkzaamheden in de Eurotunnel wordt de dienstregeling voor 19 en 20 juni aangepast. De reistijden zijn daardoor langer.

Check de aangepaste dienstregeling zodat je de trein niet mist.

Onze excuses voor het ongemak. Dank voor het begrip.