Help
Inloggen / registreren

REISINFORMATIE EUROSTAR

Verkeersinformatie en wijzigingen in de dienstregeling

Mondkapje niet langer verplicht

Naar aanleiding van de recente aankondigingen van de Belgische en Franse regeringen zijn mondkapjes niet langer verplicht op onze treinen en in de stations. Een mondkapje dragen is nu een persoonlijke keuze. Als sommige van onze reizigers en medewerkers een masker willen blijven dragen, respecteren wij hun beslissing.

Informatie i.v.m. Oekraïense staatsburgers die naar het VK reizen

Om Oekraïense burgers te helpen die naar het VK reizen, kunnen we een gratis Eurostar-ticket aanbieden vanaf elk Eurostar-station naar London St Pancras International.

Heb je een geldig Oekraïens paspoort en visum om het VK binnen te komen, neem dan contact op met Eurostar in ons station in Brussel, Rijsel, Amsterdam, Rotterdam of Parijs en wij kunnen een ticket naar Londen regelen.

Het is belangrijk dat je het benodigde visum hebt, omdat dit tijdens het incheckproces wordt gecontroleerd door de UK Border Force.

In Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal staan ticketpoortjes tussen de stationsingang en de vertrekhal van Eurostar. Als je bij de poortjes komt, druk dan op de assistentieknop of spreek een stationsmedewerker aan. Die zal je door het poortje laten en de weg wijzen naar de Eurostar-vertrekhal. Je zult het Eurostar-ticket naar Londen ontvangen in de Eurostar-vertrekhal.

De Britse regering herziet regelmatig de criteria voor Oekraïense vluchtelingen om het VK binnen te komen, dus we raden ten zeerste aan om contact op te nemen met de Britse ambassade of de website van de Britse regering te raadplegen voor de laatste informatie.

Alle treinmaatschappijen in Engeland, Schotland en Wales bieden gratis verder reizen aan als je eindbestemming buiten Londen ligt. Je moet in dat geval een Oekraïens paspoort en Eurostar-ticket tonen. Je hebt vanaf aankomst in het VK 48 uur om van dit aanbod gebruik te maken. 

Je kunt ook gratis door Londen reizen per bus, tram, metro of de DLR (Docklands Light Railway) om je bestemming te bereiken. Meer informatie op de website van National Rail.

Ter informatie: we kunnen helaas geen huisdieren accepteren op de Eurostar. Reis je met een geleide- of assistentiehond, neem dan contact op met ons team in het station.

Er zijn geen tickets beschikbaar tussen Nederland en Londen op bepaalde dagen

Tot de dienstregeling bevestigd is, zijn er geen tickets te koop tussen Amsterdam Centraal of Rotterdam Centraal en London St Pancras International op de volgende datums:

  • Zaterdag 24 tot en met zondag 25 september 2022
  • Zaterdag 08 tot en met zondag 09 oktober 2022
  • Zaterdag 15 tot en met zondag 16 oktober 2022
  • Zaterdag 22 tot en met zondag 23 oktober 2022
  • Zaterdag 29 tot en met zondag 30 oktober 2022
  • Zaterdag 05 tot en met zondag 06 november 2022
  • Vrijdag 11 tot en met zondag 13 november 2022
  • Zaterdag 19 tot en met zondag 20 november 2022
  • Zaterdag 03 tot en met zondag 04 december 2022
  • Zaterdag 17 tot en met zondag 18 december 2022