Bij Eurostar voelen we ons altijd al sterk betrokken bij de plaatselijke gemeenschappen waarbinnen we werken. Daarom ook engageren we ons om iets terug te doen: van bijles geven aan de zesdejaars studenten tot het ondersteunen van liefdadigheidsinstellingen in de buurt.

Studenten ondersteunen

  • We zijn bestuurslid van Urban Partners (UP), een vrijwillige, zakelijke samenwerking tussen organisaties om de buurten King's Cross, Euston en St Pancras te verbeteren voor de bewoners, de werknemers en de bezoekers. Eén van de acties is het ondersteunen van leerlingen uit plaatselijke scholen. 

    Onze medewerkers geven als vrijwilligers bijles in onder andere Franse conversatie en Franse grammatica aan studenten op een hoger niveau. Ze geven ook advies bij het schrijven van persoonlijke meningen, cv's en essays. Deze ondersteuning werpt jaar na jaar vruchten af en doet de resultaten van de leerlingen opmerkelijk verbeteren.

Schenken aan goede doelen

Maandelijkse trekking voor het goede doel

Van bij onze start in 1994 houden we maandelijks liefdadigheidstrekkingen. We geven dan Eurostar-tickets weg die verloot kunnen worden. 

Interesse? Stuur een e-mail naar charity@eurostar.com zodat je sociale organisatie kan meedoen met de trekking. Er is een trekking elke laatste vrijdag van de maand.

Strijd tegen honger en dakloosheid

We werken samen met de deel-app Olio om de overgebleven gerechten van ons barbuffet in de trein te doneren aan lokale gemeenschappen.

We steunen ook de winteroproepen van lokale liefdadigheidsinstellingen voor donaties aan daklozen, zoals de Homelessness Alliance.

Lief voor dieren

We doneerden de dekens van onze nachtelijke skitreinen aan dierenopvangcentra in het VK, waaronder Last Chance Animal Rescue.

Wist je dat?

  • In 2015 hielp Eurostar bij de lancering van de Wellbeing Walk tussen het station St Pancras International en het station Euston. Deze wandelroute vermijdt drukke wegen wat onderweg minstens 50% minder vervuiling betekent.


Ook interessant

De ecologische voetafdruk van je Eurostar-reis

Wil je meer weten over de milieuvoordelen van reizen met de trein?

Lees meer