Inloggen / registreren

Wij, Eurostar Holidays Limited, gebruiken je persoonlijke gegevens om onze reisdiensten aan te bieden. In dit Privacybeleid hebben we beschreven hoe we je gegevens verzamelen, opslaan en gebruiken. We nemen onze verantwoordelijkheid om voor die gegevens te zorgen serieus en we zetten ons in om je privacy te beschermen. Je kunt zelf stappen ondernemen om te bepalen wat we met je gegevens doen; deze stappen worden uitgelegd in dit Privacybeleid.

Als we het hebben over gegevens en persoonlijke gegevens in dit Privacybeleid, bedoelen we persoonlijke gegevens die je identificeren of die kunnen worden gebruikt om je te identificeren, zoals je naam en contactgegevens, je reisarrangementen en boekingsreferentie. Het kan ook informatie bevatten over de manier waarop je onze websites en mobiele applicaties gebruikt.

2 augustus 2019

Wat je moet weten

1. Wie is er verantwoordelijk voor je gegevens?

Eurostar Holidays Limited is verantwoordelijk voor je gegevens. Ons vestigingsadres is: Times House, Bravingtons Walk, Londen N1 9AW. We zijn als bedrijf geregistreerd in Engeland en Wales onder ondernemingsnummer 11005481. We zijn de gegevensbeheerder van de gegevens die we over je verzamelen, en als zodanig controleren we de wijze waarop je persoonsgegevens worden verzameld en de doeleinden waarvoor die persoonsgegevens worden gebruikt.

2. Hoe gebruiken we je persoonlijke gegevens?

We mogen je persoonlijke gegevens alleen gebruiken als we daar een goede reden voor hebben. Volgens de wet mogen we je gegevens alleen gebruiken voor één of meer van de volgende redenen:

  • om een contract na te komen dat we met je hebben, of
  • als we een wettelijke plicht hebben om je gegevens om een bepaalde reden te gebruiken, of
  • wanneer je hiermee instemt, of
  • wanneer het in ons rechtmatige belang is.

Rechtmatige belangen zijn onze zakelijke of commerciële redenen om je gegevens te gebruiken, maar we zullen onze rechtmatige belangen desondanks niet ten onrechte boven jouw belangen plaatsen.

Voorbeelden van rechtmatige belangen die wij kunnen inroepen om jouw gegevens te verwerken zijn onder meer het ontwikkelen van producten en diensten, het uitwerken van manieren om onze dienstverlening aan de klanten te verbeteren en het efficiënt aanpakken van onze bedrijfsactiviteiten en de doeltreffende invulling van onze wettelijke verplichtingen.

Sommige landen hanteren een andere benadering ten aanzien van het gebruik van rechtmatige belangen door bedrijven als reden voor het verwerken van persoonsgegevens. We zijn ons bewust van die verschillende benaderingen in de landen waar we actief zijn en we houden hier rekening mee; we respecteren die verschillen bij de verwerking van je persoonsgegevens.

 

In de tabel hierna geven we een overzicht van de persoonlijke gegevens die wij eventueel van jou verzamelen (afhankelijk van hoe jij onze diensten en onze websites gebruikt), van de manieren waarop wij deze gegevens aanwenden en van de basis waarop wij ons steunen om ze te gebruiken.

Verzamelde gegevens

Wanneer verzamelen wij jouw gegevens

Doel

Wettelijke basis voor het gebruik van jouw gegevens

Jouw persoonlijke gegevens, inclusief jouw e-mailadres, telefoonnummer en, indien van toepassing, jouw adres

Als je een account aanmaakt

Om je aankopen te versnellen en om het beheer van je boekingen te vereenvoudigen

Jouw toestemming

Als je een reis boekt voor jezelf en, indien van toepassing, voor de kinderen die samen met jou reizen

Om jou de bevestiging van je boeking toe te sturen en je de gevraagde diensten te leveren

Uitvoering van onze contractuele verplichtingen

en/of

jouw toestemming

Als je deelneemt aan een wedstrijd

 

Om jouw deelname aan de wedstrijd te verwerken en om, indien van toepassing, jou de mogelijkheid te bieden om je prijs in ontvangst te nemen

Jouw toestemming

 

 

Als je commerciële informatie wilt ontvangen over onze producten en diensten

 

Om onze diensten en producten die voor jou interessant kunnen zijn, te promoten

Jouw toestemming

 

Als je toetreedt tot het Club Eurostar-getrouwheidsprogramma

Zodat je lid kan worden van het programma waarmee je via onze diensten en deze van onze partners punten kunt verdienen en gebruiken

Uitvoering van onze contractuele verplichtingen

 

 

 

 

Als je producten en diensten van onze partners koopt die verband houden met de bij ons geboekte reis (bv. motorverzekering, huren van een auto, tickets voor bezienswaardigheden, enz.)

Om jou de bevestiging van je boeking toe te sturen en je de gevraagde diensten te leveren

Uitvoering van onze contractuele verplichtingen

 

 

Als jouw trein vertraging heeft of is afgeschaft

Om jou informatie over de status van onze dienstverlening te bezorgen en om jou, indien van toepassing, de mogelijkheid te bieden je tickets in te wisselen, ze te laten terugbetalen of bijstand te krijgen

Vervulling van onze wettelijke verplichtingen

 

en

 

uitvoering van onze contractuele verplichtingen

 

 

 

Op speciaal verzoek van de autoriteiten die bevoegd zijn voor immigratie, douanecontrole, wetshandhaving en veiligheid

Om de gevraagde informatie aan de autoriteiten te verstrekken, in overeenkomst met de voorschriften

Vervulling van onze wettelijke verplichtingen

 

Als je betrokken bent bij een ongeval in een trein of een station

 

Om de betrokken personen te kunnen identificeren en indien nodig hulp en bijstand te kunnen verlenen

Vervulling van onze wettelijke verplichtingen

en/of

onze rechtmatige belangen

Meer gevoelige gegevens die betrekking kunnen hebben op je gezondheid

(Voor meer informatie, zie het deel 'Gevoelige persoonlijke gegevens')

Als je bijzondere bijstand vraagt in een station en/of een reis met rolstoel boekt

 

 

Vervulling van onze wettelijke verplichtingen

en/of

uitvoering van onze contractuele verplichtingen

Als je betrokken bent bij een ongeval in een trein of een station

 

Om de betrokken personen te kunnen identificeren en indien nodig hulp en bijstand te kunnen verlenen

Vervulling van onze wettelijke verplichtingen

en/of

onze rechtmatige belangen

Als je bijvoorbeeld een speciale maaltijd reserveert, koosjer of glutenvrij

Om jouw speciale wensen te kunnen vervullen en jou de gevraagde dienst te kunnen leveren

Uitvoering van onze contractuele verplichtingen

Onze contacten met jou

(e-mails, brieven, telefoontjes, berichten verstuurd via onze online berichtendienst, berichten die ons via de sociale media worden toegestuurd en het geven van feedback)

Als je ons contacteert om een klacht in te dienen

 

Om jouw vragen i.v.m. boekingen te kunnen verwerken

Uitvoering van onze contractuele verplichtingen

Als je antwoordt op onze enquêtes

Om jouw mening over onze producten en diensten te kennen, zodat we deze kunnen evalueren en verbeteren

Jouw toestemming

en/of

onze rechtmatige belangen

Informatie over activiteiten in de stations, verkregen via telebewakingscamera's

 

Als je naar een station gaat

Om in onze stations de nodige veiligheidsvoorzieningen te kunnen treffen

Vervulling van onze wettelijke verplichtingen

en/of

onze belangen

Gegevens uit cookies of afkomstig van vergelijkbare technologieën (IP-adres, locatie, bezochte pagina's, gemelde fouten, enz.)

Voor meer informatie, zie het punt hierna 'Hoe wij jouw gegevens gebruiken om de dienst die wij jou aanbieden te personaliseren'

Als je de cookies aanvaardt die wij op jouw toestel plaatsen

Als je jouw accountinformatie bijwerkt

Als je onze nieuwsbrieven opent

Als je op onze advertenties klikt

Als je deelneemt aan enquêtes

Als je ermee instemt om van ons berichten te ontvangen

 

 

Jouw toestemming

De informatie van jouw betaalkaart

 

Als je jouw boeking betaalt

 

 

 

Om de betaling van jouw boekingen te kunnen ontvangen

Uitvoering van onze contractuele verplichtingen

  • Om fraude en financiële misdrijven op te sporen en te voorkomen

 

 

 

Onze rechtmatige belangen

 

en/of

 

vervulling van onze wettelijke verplichtingen

Individuele of gezinsinformatie

  • Demografische basisinformatie, zoals jouw leeftijd en de taal die je spreekt
  • Gezinssamenstelling, zoals het aantal leden van jouw gezin en of je kinderen hebt
  • Economische informatie, met inbegrip van jouw geschatte beschikbare inkomen
  • Jouw interesses en hobby's, bijvoorbeeld of je graag skiet of op restaurant gaat

 

Van derde providers voor gegevensverrijking, zoals Acxiom. De gegevens van Acxiom zijn afkomstig van publiekelijk beschikbare records zoals kiezerslijsten of van enquêtes en andere merken en firma's die jouw gegevens met jouw toestemming delen.

 

  • Om ons een beter inzicht te verschaffen in ons klantenbestand en om de dienst die wij jou aanbieden te personaliseren

Onze rechtmatige belangen

 

Gevoelige persoonlijke gegevens

Bepaalde soorten persoonsgegevens, zoals gegevens over je ras of etnische afstamming, je lichamelijke of geestelijke gezondheid, je godsdienstige overtuiging, of vermoedelijk plegen of veroordeling van strafbare feiten, zijn bijzondere categorieën persoonsgegevens die volgens de wet extra bescherming behoeven. We proberen de omstandigheden waarin we dit soort gevoelige persoonlijke gegevens verzamelen te beperken, maar we verzamelen en verwerken deze wel wanneer dat nodig is, zoals:

  • je hebt een plaats voor een rolstoel bij ons geboekt;
  • je hebt speciale assistentie in het station aangevraagd;
  • je bent betrokken geweest bij een ongeval in de trein of in het station;
  • je hebt een speciaal soort maaltijd aangevraagd die verwijst naar je godsdienst of deze suggereert (bijv. een koosjere maaltijd) of een gezondheidskwestie (bijv. een glutenvrije maaltijd).

Door het verstrekken van gevoelige persoonlijke gegevens stem je er uitdrukkelijk mee in dat we deze mogen verzamelen en gebruiken om je diensten te verlenen.

3. Hoe wij jouw gegevens gebruiken om de dienst die wij jou aanbieden te personaliseren onder andere via cookies en vergelijkbare technologieën

We gebruiken de gegevens die we over je verzamelen uit verschillende bronnen en contactpunten om meer te weten te komen over jou en je voorkeuren, zodat we de aangeboden dienst kunnen personaliseren. Wij gebruiken informatie afkomstig van jouw boekingen, van jouw deelname aan het Club Eurostar-programma en van cookies. Cookies zijn kleine stukjes informatie die door de webbrowser van je apparaat op je apparaat worden opgeslagen. Wij gebruiken deze cookies om gegevens te verzamelen over je gebruik van onze websites en het entertainmentkanaal in de trein. Wij gebruiken ook gegevens van derde partijen, onder andere van providers voor gegevensverrijking (zie de punten hierna 'Gegevensverrijking en profilering' en 'Jouw gegevens delen'). We gebruiken de informatie uit deze verschillende bronnen op de volgende manieren:

 

  • om ons te helpen met je te communiceren. We gebruiken informatie over waar je je bevindt, bijvoorbeeld om inhoud aan te bieden in de meest geschikte taal.
  • om je te identificeren als je onze websites bezoekt vanaf verschillende apparaten.
  • om je voorkeuren en aversies vast te stellen. We bekijken welke pagina’s van onze website je het meest bezoekt of welke bestemmingen je het vaakst bezoekt om inzicht te krijgen waarin je het meest geïnteresseerd bent.
  • om onze producten en diensten te verbeteren. De trends in de door ons verzamelde persoonlijke gegevens tonen waarvan onze klanten houden en waarvan niet en wij gebruiken dit als inspiratie voor onze businessplannen.
  • om meer te weten te komen over je voorkeuren en je koopgedrag - onze hulpmiddelen voor gegevensanalyse en segmentatie stellen ons in staat om overeenkomsten te leggen tussen de gegevens die wij uit cookies halen en de gegevens die wij hebben over boekingen die jij hebt gemaakt bij Eurostar (zowel rechtstreeks als via derden). Soms nemen we hierbij gegevens en/of systemen van derden op. Wij weten dat soortgelijke klanten geïnteresseerd zijn in soortgelijke producten en diensten, daarom groeperen we deze soortgelijke klanten in 'segmenten' waaraan wij gegevens van providers voor gegevensverrijking kunnen toevoegen (zie het punt hierna 'Gegevensverrijking en profilering'). Wij gebruiken gesegmenteerde informatie om onze communicatie te verbeteren en geven je aanbevelingen over die diensten waarvan we denken dat ze voor jou het meest interessant zijn, inclusief nieuwe producten en diensten die door onze partners worden aangeboden. We gebruiken deze informatie ook om ervoor te zorgen dat we je advertenties laten zien waarvan we denken dat ze voor jou het meest interessant zijn als je onze online-advertentieruimte bezoekt.
  • om je te helpen een boeking te voltooien. Als je bezig bent met een boeking, maar je verlaat de pagina met deze boeking voordat de boeking is afgerond, kunnen we met je toestemming contact met je opnemen om te helpen je boeking te voltooien.

Raadpleeg voor meer informatie over cookies en hoe je cookies kunt beheren en verwijderen ons Cookiebeleid of update jouw voorkeuren via onze Privacy Interface.

Gegevensverrijking en profilering

We maken gebruik van gegevensverrijking en klantenprofilering om ons een beter beeld te kunnen vormen van jouw behoeften en interesses, zodat wij jou een zo relevant mogelijke Eurostar-ervaring kunnen bieden. 

We doen een beroep op achtenswaardige derde providers voor gegevensverrijking, zoals Acxiom, om deze segmenteringsactiviteit te vervolledigen. De providers voor gegevensverrijking halen jouw persoonlijke gegevens uit publiekelijk beschikbare bronnen en bij derde partijen die jouw gegevens met jouw toestemming delen. Vervolgens vergelijken ze deze informatie met onze eigen klantenrecords.

De providers voor gegevensverrijking worden door ons en door externe organisaties grondig doorgelicht om te garanderen dat ze voldoen aan alle wettelijke regels inzake gegevensbescherming, inclusief het beveiligen en beschermen van jouw persoonlijke gegevens. Voor meer informatie over Acxiom, surf naar https://www.acxiom.co.uk/about-acxiom/privacy/uk-privacy-policy/. Je kunt je gegevens opvragen en beheren via het 'Customer Preference Portal' van Acxiom, beschikbaar op https://gdpr.eu.acxiom.com/consumerPreference. Voor meer informatie over hoe je je kunt onttrekken aan de gegevensverrijkings- en profileringsactiviteiten van Eurostar, zie het punt hierna 'Jouw rechten'.

4. Jou contacteren

We sturen je wellicht marketingberichten per e-mail als je hebt aangegeven dat je dergelijke e-mails graag wilt ontvangen. Onze marketingcommunicatie omvat informatie over onze nieuwe en bestaande diensten, speciale aanbiedingen waarvan we denken dat ze je interesseren, en andere reisdiensten en producten waarvan we denken dat ze nuttig kunnen zijn bij het plannen van je reis.

Als je eerder ermee hebt ingestemd dat wij jou e-mails toesturen, kun je van de verdere ontvangst van marketingmails van ons afzien door in te loggen op jouw account en jouw kennisgevingsvoorkeuren te wijzigen; je vindt deze onder de tab 'Instellingen'. Je kunt je voorkeuren op ieder moment wijzigen. Je kunt je ook afmelden voor het ontvangen van marketingmails door te klikken op de link voor afmelden die in al onze marketingmails staat.

Als je eerder ermee hebt ingestemd om marketingberichten van ons te ontvangen via onze mobiele app, kun je jouw voorkeuren beheren en pushmeldingen en locatiediensten weigeren door de relevante opties onder de titel 'Communicatie-instellingen' bij 'Instellingen' uit te vinken.

Houd er rekening mee dat, als je ons vertelt dat je geen marketingmails wilt ontvangen, je nog steeds e-mails voor onze diensten ontvangt die nodig zijn om bijvoorbeeld je boeking te bevestigen of om je op de hoogte te houden van de status van je reis. Wij gebruiken de contactgegevens die je ons geeft bij het afhalen van je tickets (je mobiele telefoonnummer, je e-mailadres of beide) om je te laten weten of je trein geannuleerd of vertraagd is. We doen dit om het contract dat we met je hebben te kunnen uitvoeren. Als je lid bent van Club Eurostar kun je je zelfs afmelden voor het ontvangen van e-mails over je lidmaatschap.

Als je ons vraagt om te stoppen met het sturen van marketingmails, zullen we je persoonlijke informatie en je verzoek bewaren, zodat we ervoor kunnen zorgen dat je wordt uitgesloten van de e-mails wanneer ze worden verzonden.

Het kan ook gebeuren dat wij jou telefonisch contacteren als dit nodig is om ons contract met jou na te leven of als we dit in ons rechtmatige belang moeten doen, bijvoorbeeld als er problemen zijn met jouw reis om jou van tevoren te informeren of om nadien feedback te vragen. We kunnen jou ook bellen als wij menen dat er voor jouw toekomstige reis een interessant aanbod beschikbaar is, bijvoorbeeld een upgrade voor de door jou geboekte groepsreis, of om je uit te nodigen voor een vipevent.

5. Hoe lang bewaren we je gegevens?

Wij bewaren je gegevens slechts zolang als we ze nodig hebben. Hoe lang we gegevens nodig hebben, hangt af van waarvoor we ze gebruiken; of dat is om je diensten te verlenen, voor onze eigen rechtmatige belangen (hierboven beschreven) of om aan de wet te kunnen voldoen. Wij verzamelen jouw contactgegevens bijvoorbeeld bij het afleveren van je tickets en we gaan deze informatie alleen gebruiken bij verstoring van onze diensten. Voor reizigers in de klassen Standard en Standard Premier wordt deze informatie 48 uur na de reis gedeletet, of 60 dagen na de reis voor reizigers in de klasse Business Premier.

We gaan de informatie die we bewaren actief herzien en wanneer er geen noodzaak voor de klant is, of geen juridische of zakelijke noodzaak voor ons om deze te bewaren, dan worden deze veilig verwijderd of in sommige gevallen geanonimiseerd.

6. Hoe beschermen we je gegevens?

Wij beschermen je persoonlijke gegevens tegen ongeoorloofde toegang, onwettig gebruik, onopzettelijk verlies, beschadiging of vernietiging. We gebruiken technische maatregelen zoals encryptie en wachtwoordbeveiliging om je gegevens en de systemen waarin ze worden bewaard te beschermen. We gebruiken ook operationele maatregelen om de gegevens te beschermen, bijvoorbeeld door het aantal mensen te beperken die toegang hebben tot de databanken waarin onze boekingsinformatie wordt bewaard. We blijven deze veiligheidsmaatregelen volgen en verwijzen naar de beveiligingsnormen van de branche om op de hoogte te blijven van de huidige beste werkmethoden.

7. Je gegevens delen

We delen bepaalde persoonlijke gegevens met, of verkrijgen persoonlijke gegevens van de volgende categorieën van derden:

  • Overheidsinstanties zoals grenscontrole-instanties en wetshandhavingsinstanties Soms moeten we je persoonsgegevens aan overheidsinstanties verstrekken om ervoor te zorgen dat je naar je bestemming kunt reizen of om te voldoen aan onze wettelijke en reglementaire verplichtingen. We bewaren bepaalde geaggregeerde en geanonimiseerde informatie op basis van de persoonlijke gegevens die jij doorgeeft aan overheidsinstanties, zoals statistieken met betrekking tot de nationaliteiten van onze klanten.
  • Organisaties voor de uitvoering van veiligheidsnormen We delen persoonsgegevens over ongevallen bij onze treinen en in onze stations met de RSSB (Rail Safety and Standards Board), een vennootschap die tot doel heeft de veiligheid bij de Britse spoorwegen te verbeteren. De RSSB verwerkt deze gegevens in overeenkomst met het RSSB-privacybeleid dat beschikbaar is op https://www.rssb.co.uk/privacy-notice.motn.
  • Andere transportbedrijven We verkopen transittarieven, d.w.z. treintickets voor reizen met zowel een Eurostar-trein als een trein van een derde partij. Als we je bijvoorbeeld een ticket verkopen om van Londen naar Keulen te reizen, dan rij je met een Eurostar-trein naar Brussel en neem je voor de rest van je reis de Thalys-trein. We zouden de gegevens van je reservering naar Thalys moeten sturen om van Brussel naar Keulen te kunnen reizen. Op dezelfde wijze zou bijvoorbeeld Thalys je gegevens met ons delen als zij je zulk ticket verkopen.
  • Touroperators of bedrijven bij wie je Eurostar-tickets hebt geboekt Tickets voor reizen met onze trein worden via verschillende kanalen verkocht. Zij moeten je boekingsgegevens met ons delen zodat we je kunnen laten reizen. We kunnen de boekingsinformatie die zij verstrekken ook gebruiken om meer te weten te komen over jou en je voorkeuren, zoals hierboven staat beschreven onder het kopje ‘Hoe we je gegevens gebruiken om de dienst die we bieden te personaliseren’.
  • Leveranciers die ons diensten verlenen We delen je gegevens met het bedrijf dat onze cateringdiensten in de trein verleent, bijvoorbeeld als je een bepaald type maaltijd hebt aangevraagd. We kunnen je gegevens ook delen met de bedrijven die we gebruiken om je te benaderen voor marktonderzoek en feedback over onze diensten. We zullen ervoor zorgen dat onze leveranciers je persoonlijke gegevens respecteren en de wetten inzake gegevensbescherming naleven.
  • Partners die jou diensten leveren Als je een dienst boekt die volledig of gedeeltelijk wordt verleend door een van onze partners, delen wij jouw persoonlijke gegevens met die partner zodat hij jou de betreffende dienst kan leveren. Zo delen wij bijvoorbeeld jouw persoonlijke gegeven met Allianz Verzekeringen als jij een van hun verzekeringsproducten koopt.
  • Onze zustermaatschappij, Eurostar International Limited Wij delen boekingsgegevens en gegevens van cookies en vergelijkbare technologieën met Eurostar International Limited om het boeken van packages te vergemakkelijken en om een beter idee te krijgen van de aankoopactiviteiten van onze klanten binnen de Eurostar-groep.
  • Bedrijven voor gegevensanalyse en adverteerders Afhankelijk van de cookie-instellingen die je hebt geselecteerd via onze Privacy Interface-tool, kunnen we je gegevens gebruiken in ons gegevensbeheerplatform. Dit platform helpt ons om meer over jou en je interesses te weten te komen. We kunnen deze gegevens gebruiken om de link te leggen tussen jou en de apparaten die je gebruikt om zo de relevantie tussen deze apparaten te garanderen. We kunnen aan je gegevens andere informatie toevoegen die we hebben ontvangen van derde adverteerders. Af en toe gebeurt het ook dat we een beperkte en gepseudonimiseerde (of gedeeltelijk geanonimiseerde) versie van je gegevens met andere adverteerders delen. Voor meer informatie over dit proces, raadpleeg ons Cookiebeleid.
  • Providers voor gegevensverrijking Wij kunnen de persoonlijke gegevens die wij van jou hebben delen met providers voor gegevensverrijking, zodat zij onze gegevens kunnen vergelijken met de persoonlijke gegevens die zij van jou hebben. Als er een overeenkomst is, slaan wij deze extra informatie op (bv. jouw leeftijd en je moedertaal) en kunnen we die gebruiken om de communicatie en de door jou ontvangen diensten te personaliseren. Providers voor gegevensverrijking houden jouw gegevens nooit bij en gaan deze ook nooit delen met derde partijen.
  • Je creditcard- en betaalkaartgegevens Om betalingen te verwerken en fraude te voorkomen en op te sporen, verwerken we betaalkaartgegevens via onze aanbieders van betaalkaarten en diensten voor fraudebeheer.

8. Gegevens verzenden buiten de Europese Economische Ruimte

We sturen alleen gegevens naar landen buiten de Europese Economische Ruimte (‘EER’) om te werken met onze tussenpersonen en adviseurs die we gebruiken om je diensten te leveren of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Als we gegevens buiten de EER verzenden, dan zorgen we ervoor dat deze op dezelfde manier worden beschermd als wanneer ze in de EER zouden worden gebruikt. We zullen een van de volgende veiligheidsmaatregelen gebruiken om ervoor te zorgen dat ze worden beschermd:

  • de gegevens verzenden aan een niet-EER-land dat privacywetten heeft die minstens zo beschermend zijn als die binnen de EER;
  • een overeenkomst sluiten met de ontvanger van de gegevens om ervoor te zorgen dat de ontvanger de gegevens beschermt volgens dezelfde normen als die gelden binnen de EER, of
  • gegevens verzenden aan organisaties die deel uitmaken van het Privacy Shield. Het Privacy Shield is een raamwerk waarin de normen zijn vastgelegd voor gegevens die tussen de Verenigde Staten en Europese landen worden verzonden. Het Privacy Shield zorgt ervoor dat gegevens worden beschermd volgens dezelfde normen als de normen die binnen de EER worden gebruikt.

9. Je rechten

Je hebt recht op inzage in kopieën van alle persoonlijke gegevens die we hebben, en om deze gegevens te wijzigen, te verbeteren of te verwijderen. je vragen hebt in verband met jouw persoonlijke gegevens, kun je ons webformulier voor verzoek om informatie invullen. Je kunt de verwerking van deze gegevens ook beperken, afwijzen of er bezwaar tegen maken. Je kunt gebruikmaken van ons Voorkeurscentrum (Preference Centre) en de Privacy Interface -tool, zoals hierboven beschreven. Je kunt ook inloggen op je Eurostar-account om de opgeslagen gegevens bij te werken.

Als je ons toestemming hebt gegeven voor het gebruik van je gegevens, bijvoorbeeld om je marketingmails te sturen, dan kun je die toestemming intrekken. Informatie over hoe je kunt stoppen met het ontvangen van marketingcommunicatie kun je hierboven lezen onder het kopje ‘Marketing: hoe je de marketingberichten die je ontvangt kunt beheren’. Houd er rekening mee dat, zelfs als je je toestemming intrekt, we nog steeds kunnen terugvallen op de toestemming die je hebt gegeven als de wettelijke basis voor de verwerking van je gegevens voordat je de toestemming hebt ingetrokken.

Je kunt op elk moment bezwaar maken tegen de gegevensverrijking en profilering door een e-mail te sturen naar data.protection@eurostar.com. Als je afziet van de gegevensverrijking en profilering, worden de persoonlijke gegevens die wij van jou bijhouden niet langer meer voor marketingdoeleinden gecombineerd met de gegevens van de providers voor gegevensverrijking.

Je kunt bezwaar maken tegen het gebruik van je gegevens wanneer we daarbij uitgaan van onze rechtmatige belangen.

Om bezwaar te maken of je rechten uit te oefenen, stuur je ons een e-mail via data.protection@eurostar.com of schrijf ons via Data Protection, Eurostar Holidays Limited, Times House, Bravingtons Walk, London N1 9AW, Engeland.

Wanneer je contact met ons opneemt, krijg je zo spoedig mogelijk en waar mogelijk binnen een maand antwoord. Als je verzoek gecompliceerder is, kan een antwoord iets langer duren, maar we reageren binnen twee maanden na je verzoek. Aan de meeste verzoeken zijn geen kosten verbonden, maar als je ons vraagt om bijvoorbeeld een aanzienlijk deel van de gegevens te verstrekken, kunnen we je vragen redelijke administratiekosten te betalen. We kunnen je ook vragen je identiteit te bewijzen voordat we informatie geven.

Indien Eurostar besluit dit privacybeleid te wijzigen, dan worden de wijzigingen op deze pagina gepubliceerd.

10. Klachten

Als je klachten hebt over de verwerking van je persoonlijke gegevens door Eurostar, kun je een e-mail sturen naar data.protection@eurostar.com, of je kunt schrijven naar Data Protection, Eurostar Holidays Limited, Times House, Bravingtons Walk, London N1 9AW, Engeland.

Je hebt het recht een klacht in te dienen bij de toezichthoudende autoriteit die verantwoordelijk is voor de bescherming van persoonsgegevens in het land waar je woont of werkt, of wanneer je denkt dat er een inbreuk op de wetgeving inzake gegevensbescherming heeft plaatsgevonden.

Klanten in het Verenigd Koninkrijk kunnen telefonisch contact opnemen met het kantoor van de Information Commissioner op het nummer +44 (0)303 123 1113 of via de live-chatdienst die beschikbaar is via de website van de Information Commissioner www.ico.org.uk.

Klanten in Frankrijk kunnen telefonisch contact opnemen met de Commission Nationale de l’Informatique et des Libertés via nummer +33 (0)1.53.73.22.22, of door te schrijven naar Commission, nr. 3 Place de Fontenoy, TSA 80715, 75334 PARIS CEDEX 07, Frankrijk.

Klanten in België kunnen telefonisch contact opnemen met de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer via +32 (0)2 274 48 00 of via het online-contactformulier dat beschikbaar is op de website van de Commissie op: www.privacycommission.be.

Klanten in Nederland kunnen telefonisch contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens op +31 (0)70 888 85 00 of schriftelijk bij de Autoriteit Persoonsgegevens via Postbus 93374, 2509 AJ DEN HAAG, Nederland

11. Neem contact met ons op

Je kunt schrijven naar Data Protection, Eurostar Holidays Limited, Times House, Bravingtons Walk, London N1 9AW, Engeland; je kunt ons ook e-mailen op data.protection@eurostar.com of ons contacteren via het webformulier voor verzoek om informatie.