Naar de inhoud
Eurostar
Help
Inloggen / registreren
Boek

Frequent of Premium Pass

Log in om je abonnementspas te gebruiken.

RegistrerenWachtwoord vergeten?

verifyTitle

codeVerificationMessage.DEFAULT
retryText1
retryText2

Trein van Brussel naar Parijs

1 uur en 22 minuten

naar Parijs

Van stadscentrum

naar stadscentrum

Vanaf € 29

enkele reis*

Neem de trein van Brussel naar Parijs

Thalys is nu Eurostar – maar met de trein van Brussel naar Parijs gaat nog altijd even gemakkelijk. In slechts 1 uur en 22 minuten reis je van stadscentrum naar stadscentrum. En of je nu voor business of pleasure gaat, je komt er zalig ontspannen en uitgerust aan. Lees verder en ontdek waarom de Eurostar van Brussel naar Parijs de beste manier is om te reizen.

Neem een hogesnelheidstrein van Brussel naar Parijs**

De Eurostar naar Parijs vertrekt in station Brussel-Zuid. Het station ligt op 15 minuten lopen van het stadscentrum en is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit Brussel en de rest van België.

Er zijn directe verbindingen met vele steden in Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

In de stationshal vind je verschillende eetgelegenheden, winkels, krantenkiosken, een loket, bagageopslag en toiletten.

Om onnodige reisstress te voorkomen raden we je aan ten minste 20 minuten voor de geplande vertrektijd van de trein op het station te zijn.

In de trein van Brussel naar Parijs

Of je nu kiest voor een reis in Standard, Comfort of Premium, je kunt steeds genieten van gratis wifi en een drankje of een snack kopen bij het Eurostar Café.

Als je zin hebt in een rustige reis met meer ruimte en een comfortabelere zitplaats, dan is het Comfort-tarief precies wat je nodig hebt.

En wil je jezelf eens écht verwennen? Kies dan voor het Premium-tarief. Naast de voordelen van het Comfort-tarief geniet je van catering aan je zitplaats, een nog snellere wifi-verbinding met meer data, digitale toegang tot internationale kranten en tijdschriften én toegang tot onze Lounges in Parijs en Brussel.

Aankomst in Parijs Gare du Nord

De trein komt aan in het station Paris Gare du Nord, gunstig gelegen in het hart van de stad en op loopafstand van topattracties zoals Montmartre en de Sacré-Coeur.

Gare du Nord is een van de belangrijkste stations van Parijs, met aansluitingen voor de metro, RER-treinen en lokale bussen.

Dit historische station, met een neoklassieke 19e-eeuwse gevel, is het drukste treinstation van Europa en verwerkt jaarlijks zo'n 214 miljoen passagiers.

Zoals de naam doet vermoeden, is Gare du Nord voor Frankrijk de toegangspoort tot Noord-Europa. Er vertrekken en arriveren treinen uit en naar België, Nederland, het VK en het noorden van Duitsland.

Dienstregeling voor treinen van Brussel naar Parijs

dinsdag 3 oktober 2023

Bekijk de volledige dienstregeling

Veelgestelde vragen

Voor stressvrij instappen, raden we je aan om 20 minuten voor vertrek in het station te zijn.


Reizen van Brussel naar Parijs duurt 1 uur en 22 minuten.

Ticketprijzen beginnen vanaf €29.

Je hebt recht op twee stuks bagage (max. 75 x 53 x 30 cm) en één stuk handbagage. Er is geen gewichtslimiet, maar je moet al je bagage zelf kunnen dragen en opbergen in onze speciale bagageruimtes.


We hebben een aantal services in de trein die je reis nog aangenamer zullen maken. Zo kan je verbinding maken met onze wifi via onze portaalsite Eurostar Onboard, en je batterijen opladen bij de stopcontacten bij elke zitplaats. Hongertje? Dan kan je kiezen uit een assortiment aan snacks en koude en warme dranken van ons Eurostar Café.


Je kunt kiezen uit Standard, Comfort en Premium reisklassen op onze treinen tussen Brussel en Parijs.


Bekijk onze live dienstregeling om te zien hoe vaak onze treinen van Brussel naar Parijs rijden.

Je kunt je ticket wijzigen of annuleren via Beheer je boeking of onze Eurostar-app. Als je je ticket via de telefoon hebt gekocht of een speciaal tarief hebt geboekt, moet je ons bellen. Meer info over Eurostar-tickets.

Ook interessant

Bruxelles - Galerie royale - illustrations

Trein van Parijs naar Brussel

Met Eurostar reis je snel, comfortabel en voordelig van Parijs naar Brussel.

Lees meer - Trein van Parijs naar Brussel
De Tower of London in de herfst

Alle Eurostar-treinen

Zonder overstap naar hartje Londen? Supersnel naar Parijs of Brussel? Hier zie je in een oogopslag waar onze treinen naartoe rijden.

Lees meer - Alle Eurostar-treinen
Eiffel Tower - blue sky

Stedentrip Parijs

Er is niet meer nodig dan een korte treinreis om te genieten van de grandeur van Parijs.

Lees meer - Stedentrip Parijs

Algemene voorwaarden

*Prijs voor tickets in Standard reisklasse voor een enkele reis met Eurostar van/naar Paris Gare du Nord, Marne-La-Vallée - Chessy, Aéroport Paris-Charles de Gaulle, Brussel-Zuid, Antwerpen-Centraal, Liège-Guillemins. Onder voorbehoud van beschikbaarheid.
**Tickets beschikbaar voor reizen in Standard, Comfort en Premium met Eurostar van/naar Paris Gare du Nord, Marne-La-Vallée - Chessy, Aéroport Paris-Charles de Gaulle, Brussel-Zuid, Antwerpen-Centraal, Luik-Guillemins. Onder voorbehoud van beschikbaarheid.
Tickets voor Standard- en Comforttarieven zijn:
  • omruilbaar zonder extra kosten tot 7 dagen voor de vertrektijd, daarna tegen een vergoeding van € 15 tot de vertrektijd. Ze kunnen niet worden omgeruild nadat de trein is vertrokken.
  • 100% terugbetaalbaar zonder extra kosten tot 7 dagen voor vertrek, daarna niet meer.
Tickets voor Premium-tarief zijn:
  • omruilbaar zonder extra kosten tot 1 uur na vertrektijd, daarna niet meer omruilbaar.
  • 100% terugbetaalbaar tot 1 uur na vertrektijd, daarna niet meer.