Inloggen / registreren
Error

Er zijn nieuwe reisbeperkingen. Kijk na of je een negatieve COVID-19-test moet voorleggen en of je de verplichte formulieren hebt ingevuld. Raadpleeg de overheidswebsites voor updates. Belangrijke reisinformatie vind je hier.

BAGAGEBEPERKINGEN

Let op: nieuwe regels na 1 januari 2021

Lees onze brexit-pagina voor meer informatie over paspoortcontroles, douanevoorschriften, visa en andere wijzigingen.

Eén van de grote voordelen van reizen met Eurostar is dat er geen gewichtsbeperking is voor je bagage.  

Bagage tot 85 cm op de langste zijde mag mee, op voorwaarde dat je alles zelf veilig in de trein kunt dragen en in de rekken leggen.

Er is ook geen beperking op vloeistoffen, dus neem gerust die extra fles shampoo mee. Er gelden wel beperkingen voor het meenemen van alcohol.

Toegestane bagage

Volwassenen

Als je reist met een ticket voor volwassenen mag je meenemen:

  • 2 stuks bagage (tot max. 85 cm lang)
  • 1 kleine handbagage zoals een handtas, een laptop of een aktetas

Een buggy of kinderwagen mag gratis mee bovenop je individuele toegelaten bagage. Je moet die wel opvouwen en opbergen in het bagagerek.

Business Premier

Heb je een Business Premier-ticket, dan mag je 3 stuks bagage (max. 85 cm op de langste zijde) meenemen en 1 handbagage.

Kinderen met eigen bagage

Kinderen met een kinderticket mogen meenemen:

  • 1 stuk bagage (max. 85 cm lang)
  • 1 handbagage

Extra bagage

Wil je meer bagage meenemen dan standaard is toegestaan, of zware, of grotere dingen dan 85 cm lang, contacteer dan onze dienst voor geregistreerde bagage EuroDespatch. Zij kunnen bagage versturen tussen Brussel, Rijsel of Parijs en Londen. De maximale lengte voor geregistreerde bagage is 2 meter.

De enige uitzondering op de maximumafmeting van 85 cm voor normale bagage is een golftas (max. 120 x 35 x 35 cm). Die kan mee als één van de toegelaten stukken bagage. Ski's of een snowboard mogen in de skitrein van Londen naar de skigebieden ook mee, bovenop de normale twee stuks bagage.

Kan ik bagage vooruitzenden?

Tot een week vooraf kun je bagage vooruitzenden en oppikken bij aankomst. We bewaren bagage maximaal 14 dagen in de bagageruimte in Londen, Brussel, Rijsel of Parijs.

We kunnen helaas geen geregistreerde voorwerpen of voorwerpen langer dan 85 cm aanvaarden van of naar Ashford, Ebbsfleet, Calais, of van Londen naar Disneyland® Paris, Lyon, Avignon, Marseille of onze skibestemmingen.

Ben je minder mobiel en wil je graag hulp met je bagage? Informeer dan bij Eurostar Assist.