Skip to main content

BAGAGEBEPERKINGEN

Eén van de grote voordelen van reizen met Eurostar is dat er geen gewichtsbeperking is voor je bagage. Maar je moet wel zelf je bagage in de trein kunnen tillen.

Hieronder lees je hoeveel stuks bagage je mee kunt nemen.

Volwassenen

Als je reist met een ticket voor volwassenen mag je meenemen:

  • 2 stuks bagage (tot max. 85 cm lang)
  • 1 kleine handbagage zoals een handtas, een laptop of een aktetas

Buggy's en kinderwagens mogen gratis mee bovenop je individuele toegelaten bagage. Je moet ze wel opvouwen en opbergen in het bagagerek boven je zitplaats.

Business Premier

Heb je een Business Premier-ticket, dan mag je 3 stuks bagage (max. 85 cm op de langste zijde) meenemen en 1 handbagage.

Kinderen bagagebeperkingen

Kinderen met een kinderticket mogen meenemen:

  • 1 stuk bagage (max. 85 cm lang)
  • 1 handbagage

Kinderen jonger dan 4 jaar reizen gratis met Eurostar en ze hebben geen ticket nodig, je hoeft voor hen niet te boeken. Ze hebben geen eigen zitplaats en reizen dus op de schoot van een volwassene. Ze kunnen ook geen bagage meenemen.

Extra bagage

Als je meer bagage wilt meenemen dan standaard is toegestaan, of bagage die langer is dan 85 cm, dan kan dat. Daarvoor hebben we onze dienst voor geregistreerde bagage, Eurodespatch. Deze is beschikbaar in Londen, Brussel, Rijsel en Parijs.

Helaas kunnen we geen geregistreerde bagage of bagage langer dan 85 cm aanvaarden op de reis van of naar Ashford, Ebbsfleet, Calais, Disneyland® Paris en onze skibestemmingen.

Ben je minder mobiel en wil je graag hulp met je bagage? Informeer dan bij Eurostar Assist.