Inloggen / registreren

EEN UPDATE OVER CORONAVIRUS

22 mei 2020

 

Geachte klant.

 

Nu Europa onverwacht tot stilstand is gekomen, zijn de afgelopen maanden voor iedereen ongelooflijk moeilijk geweest. Net als jij heb ik me zorgen gemaakt over mijn dierbaren, vrienden en collega's, terwijl ik me afvroeg wat de toekomst voor ons allemaal zou kunnen betekenen. In deze moeilijke tijd wil ik jou en jouw gezin mijn warmste wensen sturen.

 

Ik wil je persoonlijk verzekeren dat de gezondheid en het welzijn van onze klanten en collega's tijdens deze crisis de topprioriteit van iedereen bij Eurostar is geweest. En het blijft zo: we doen er alles aan om je zo veillig mogelijk naar je bestemming te brengen en ervoor te zorgen dat onze teams geen onnodige risico's lopen.

 

Voor degenen die kunnen reizen, hebben onze teams er hard aan gewerkt om een aantal maatregelen voor hygiëne en sociale afstand te nemen. En voor degenen die niet kunnen of, begrijpelijkerwijs, liever niet reizen, willen we je zoveel mogelijk flexibiliteit geven om je reis opnieuw in te delen.

 

Ter veiligheid op onze stations en aan boord

We volgen het advies van regeringen in onze bestemmingslanden op de voet en hebben onze service aangepast. Je zult enkele veranderingen opmerken in je gebruikelijke reiservaring.

 Iedereen, inclusief onze teams, moet op onze stations en aan boord een gezichtsmasker dragen dat hun neus en mond bedekt. Er zijn maatregelen genomen om iedereen op een veilige afstand van elkaar te houden tijdens hun reis, inclusief een nieuw wachtrijsysteem. Er is meer informatie over borden op het station en ons team is er om je te helpen en te begeleiden.

 We hebben ook onze stoelindeling aan boord geüpdatet om elke andere stoel vrij te laten en je voldoende ruimte te geven.

 

Nieuwe reinigingsprocedures

Er zijn nu schoonmakers aan boord van elke trein om ervoor te zorgen dat het hoogste niveau van hygiëne wordt gehandhaafd. Ze zullen gedurende de hele reis schoonmaken, met hun focus op het regelmatig desinfecteren van delen van de trein waarmee je waarschijnlijk in aanraking komt, zoals deurgrepen en tafels. We hebben ook meer zeep en water aan boord.

 

Meer flexibiliteit om je reis opnieuw in te delen

Velen van jullie kunnen niet reizen vanwege de geldende grensbeperkingen. We stellen het op prijs dat vele anderen kunnen reizen, maar dat ze zich nu terughoudend voelen om ver van huis te gaan. Daarom hebben we ons aanbod van een e-voucher voor de volledige waarde van je boeking uitgebreid voor hen die tot 15 november 2020 reizen. Onze vouchers bieden je de mogelijkheid om je reis zonder kosten te herschikken tot eind 2021.

 Je kunt hier meer lezen over alle maatregelen die we hebben getroffen.

 

Niemand van ons heeft eerder zo'n uitdaging meegemaakt. Je kunt er zeker van zijn dat jouw belangen en die van onze teams centraal stonden bij elke beslissing die we hebben genomen.

We hebben het niet altijd goed gedaan: we zijn overweldigd door het aantal telefoontjes en e-mails dat we hebben ontvangen en we hebben niet zo snel contact kunnen opnemen met iedereen als we hadden gehoopt. Als je contact hebt opgenomen, kun je erop vertrouwen dat we zullen reageren.

 Onze teams op de stations en aan boord hebben uitzonderlijk hard gewerkt om een essentiële service te behouden. En onze collega's in onze contactcentra doen hun uiterste best om duizenden vragen te beantwoorden. Ik wil hen enorm bedanken voor hun niet-aflatende inzet om elke klant te helpen. Ik heb constant geweldige feedback ontvangen over hun inspanningen en ik ben ongelooflijk trots op hen.

 

De situatie blijft snel veranderen, dus ik zal de komende weken weer contact met je opnemen met een nieuwe update.

 

Blijf intussen veilig en blijf gezond.

 

Mike Cooper
CEO Eurostar
 

Een bericht van onze CEO

Mike Cooper, onze CEO, geeft een update over de situatie rond het coronavirus.

Lees meer