Railteam

Wat is Railteam?

Railteam is geen nieuwe, aparte eenheid op zich, maar een samenwerking tussen een aantal hogesnelheidstreinoperatoren. Zij hebben als doel om de trein de logische eerste keuze te maken voor verplaatsingen binnen Europa, met naadloze, makkelijke verbindingen:

  • DB (Duitsland)
  • SNCF (Frankrijk)
  • Eurostar (VK, Frankrijk en België)
  • NS Hispeed (Nederland)
  • ÖBB (Oostenrijk)
  • SBB (Zwitserland)
  • SNCB (België)

Met welke hogesnelheidstrein u ook rijdt, ICE, TGV, Eurostar, Thalys, TGV Lyria of Railjet, al deze treinen verzekeren u een hoge standaard van comfort, stiptheid en betrouwbaarheid.

 

Dit kunt u verwachten

Railteam informatiepunten: in de belangrijkste Railteamhubs (Brussel-Zuid, Lille Europe, Frankfurt, Keulen en Stutgart) en in andere grote stations (Paris Gare du Nord en Amsterdam) komen er handige infopunten waar reizigers in meerdere talen terechtkunnen voor informatie en met vragen.

Spring op de volgende trein

Als u uw aansluiting mist omdat uw eerste Railteam-trein vertraging opliep, dan kunt u met uw oorspronkelijk ticket op de eerstvolgende beschikbare trein stappen.(Op voorwaarde dat de aansluiting voorzien is in één van de Railteam-hubs.)

Informatie in de trein: in de trein kunt u bij de treinmanagers informatie vragen over uw volgende Railteamaansluiting, zoals wanneer de trein vertrekt en van welk spoor. U kunt via de website van Railteam een plattegrondje van stations uitprinten om nog makkelijker uw weg te vinden.

Surf naar www.railteam.eu voor meer informatie zoals reistijden, informatie over de Railteamleden, tips om uw reis nog beter te plannen en een gedetailleerd rapport over hoe milieubewust hogesnelheidstreinen zijn.

Daar vindt u ook hoe leden van de diverse getrouwheidsprogramma’s bij de Railteamleden hun punten kunnen gebruiken om over het hele Railteamspoorwegnet te reizen.