Help
Inloggen / registreren

Wat is Eurostar?

Eurostar is de enige hogesnelheidstrein met een directe verbinding tussen België en Frankrijk enerzijds en Engeland anderzijds via de Kanaaltunnel. Wij brengen onze reizigers al sinds 1994 van stadscentrum tot stadscentrum.

We hebben ondertussen al 130 miljoen passagiers vervoerd. Elke dag brengen wij duizenden mensen naar van Brussel en Parijs naar Londen, Calais en Rijsel en van Londen naar Brussel, Parijs, Disneyland® Paris en verder. In de zomer zijn er treinen van Londen naar het zuiden van Frankrijk, in de winter naar de Franse en Zwitserse Alpen.

Tot 13 november 2007 kwamen onze treinen aan in London Waterloo International. Op 14 november werd onze nieuwe thuis St Pancras International, precies op tijd voor de tweede sectie van HS1, Engelands eerste hogesnelheidslijn.

Enkele dagen later reden we ook naar een ander nieuw station: Ebbsfleet International in Kent. Reizigers kunnen ook in- en uitstappen in ons andere station in Kent: Ashford International.

Vanuit heel Europa naar Londen

Sinds 1994 hebben we het aantal reizigers tussen Brussel en Parijs enerzijds en Londen anderzijds meer dan verdubbeld (trein en vliegtuig samengeteld). En nu komen onze reizigers zelfs van veel verder.

Door over te stappen in Brussel, Rijsel of Parijs kunnen reizigers vanuit heel Europa makkelijk naar Londen.

Meer informatie

Een nieuwe maatstaf voor internationale treinreizen

Van in het begin waren wij de voorvechters van vernieuwing in onze branche. We waren bij de eersten om businesslounges te introduceren en een getrouwheidsprogramma, en we voerden verschillende voordelen in om te reizen per trein in plaats van met het vliegtuig.

Waarom is reizen met Eurostar interessant?

Er zijn zoveel redenen.

  • Makkelijk reizen van stadscentrum naar stadscentrum
  • Geen shuttlebus naar het centrum, geen bagage opwachten, geen gedoe met vloeistoffen bij de security
  • Tot tien treinen per dag
  • Van deur tot deur is met de trein sneller dan vliegen
  • Interessante tarieven
  • Snel en vlot inchecken tot 30 minuten voor vertrek voor Standard en Standard Premier en een express check-in tot 10 minuten voor vertrek voor Business Premier
  • Comfort en ruimte om te werken of te relaxen
  • Eenvoudig en gul compensatiebeleid bij vertragingen of annulaties
  • Tot 80% minder CO2-uitstoot dan bij vliegen

Eenvoud en snelheid

Onze treinen kunnen rijden met een maximumsnelheid van 300 km/u. (186 miles per hour) op de hogesnelheidslijnen van België, Engeland en Frankrijk.

Onze normale reistijden zijn:
Brussel naar Londen: 2 uur
Rijsel naar Londen: 1 uur 20 minuten
Parijs naar Londen: 2 uur 15 minuten

Foto's: © eurostar