Panorama’s naar alle windhoeken, groene tuinen en 's avonds een drankje op grote hoogte: in de zomer moet je Londen van bovenaf bekijken.

Van de strakke terrassen in de City tot de hippe bars bovenop parkeergarages, in Londen kun je je cocktails combineren met een spectaculair uitzicht over de skyline.

 • Aviary

  Montcalm Royal London House, 22-25 Finsbury Square, EC2A 1DX

  Het zonnige terras van deze stijlvolle bar op het dak is de ideale plaats om 's avonds te vertoeven. Nestel je neer in een van de begeerde groene sofa's, bestel een ananascocktail voor twee en geniet van de zonsondergang in de stad.

 • Dalston Roof Park

  18 Ashwin Street, E8 3DL

  Met zijn chique inschuifbare dak is dit de populairste bar van East London. Relax tegen een achtergrond van cutting edge muziek (Rudimental, Basement Jaxx en Disclosure hebben hier allemaal op het kunstgras opgetreden).

  Op het menu staan seizoensgebonden, lokale en ethische gerechten. Het entreegeld en de winst van de bar gaan naar het goede doel. Beter kan het eigenlijk niet.

 • Frank’s Café

  10th Floor, Car Park, 95A Rye Lane, SE15 4ST

  Naar de jaarlijkse opening van de hippe bar op het dak van de parkeergarage in Peckham wordt in Londen al even erg uitgekeken als naar de Chelsea Flower Show of Wimbledon.

  Op de tiende verdieping geniet je van Campari-cocktails, de betere barsnacks, kunstwerken en uiteraard van een spectaculaire zonsondergang.

 • Sisu

  535 Oxford Street, W1C 2QW

  Een verborgen deur in de buurt van Marble Arch leidt naar dit groene plekje waar je de drukke chaos van Oxford Street kan ontvluchten.

  Deze zomerpop-up heeft een verfrissend ontspannen uitstraling: houten hutten voor als het regent, eenvoudige snacks en een Negroni-cocktail automaat die werkt op muntjes.

 • Sushi Samba

  Heron Tower, 110 Bishopsgate, EC2N 4AY

  Een glazen lift brengt je naar een van de mooiste panoramische uitzichten van in Londen. Maak je op voor serieuze verwennerij, want zowel het fusionrestaurant (Japans-Braziliaans-Peruaans) als het buitenterras zijn heerlijk chique.

  De dresscode is dan ook 'casual elegance'.

 • The Culpeper

  40 Commercial Street, E1 6LP

  Ontsnap aan de drukte van Shoreditch in deze groene daktuin boven de Culpeper-pub in Commercial Street.

  Hij staat bekend om zijn originele zomerprogramma (workshops rond botanisch tekenen of geneeskrachtige kruiden), het moderne Britse menu en zijn dakserre, waarin ingrediënten voor keuken en bar gekweekt worden.