Help
Inloggen / registreren

De wijken van Londen

Van het chique Marylebone tot het ruige Camden, van het keurige Kensington tot het ondeugende Soho, elke wijk van Londen heeft zijn eigen karakter. Waar kun je het beste gaan eten, in welke buurten vind je de beste winkels en waar moet je overnachten? Ontdek de leukste buurten van deze uitgestrekte wereldstad.

Stad of Station
Stad of Station

Verblijven in het centrum van Londen

Voor het eerst in Londen? De wijken Soho, Southbank, Camden en Covent Garden zijn dan een goede uitvalsbasis. Je vindt er veel bekende bezienswaardigheden op loopafstand, bijvoorbeeld Trafalgar Square, Big Ben en de London Eye. King's Cross is ook handig, want daar is station St Pancras International, waar Eurostar aankomt en vertrekt.

King’s Cross en Camden

Snuffelen op de markt, lekker eten en genieten van muziek. Ontdek de onmisbare plekjes van Camden en King's Cross.

Camden en King's Cross

West End, Soho en Covent Garden

Ontdek de West End, van de neonverlichting van Piccadilly tot Chinatown en het theaterdistrict.

West End en Covent Garden

Van Westminster tot de South Bank

Strijk neer langs de Theems en geniet van het uitzicht op de iconische skyline van Londen. 

Westminster en Southbank

 

Hippe en minder bekende wijken

Ben je al vaker in Londen geweest en wil je wel eens wat anders? Of ben je op zoek naar unieke adresjes en trendy winkels? Bezoek dan de East End, de Docklands of Greenwich. 

East End

Deze voormalige arbeiderswijk is een trendy broeinest van creativiteit, met voor ieder wat wils. 

East End

Greenwich

Greenwich, met zijn relaxte pubs en restaurants, heeft tonnen charme van weleer.

Greenwich

The Docklands

Ooit was dit het kloppende hart van de maritieme handel in Londen, tegenwoordig vind je er glimmende wolkenkrabbers en charmante pubs. 

Docklands

Islington

Ga je naar het noorden van Londen? Deze gids voor Islington geeft je leuke ideeën met tal van winkels, bakkerijen en groene ruimte om de buurt als een local te verkennen.

Ontdek Islington

Chique wijken

De wijken Kensington, Chelsea en Notting Hill zijn rustig met veel groen en statige panden. Ze staan bekend als deftige buurten, met prachtige hotels die uitstekend geschikt zijn voor een ontspannen verblijf in Londen. In Kensington vind je ook de grote museums zoals het V&A, het Science Museum en het Natural History Museum 

Notting Hill

Antiek, streetfood, cocktails...Notting Hill heeft meer te bieden dan de blauwe deur uit de gelijknamige film.

Notting Hill

Kensington en Chelsea

Shoppen in Harrods, wandelen in Hyde Park, slenteren over King’s Road. De exclusieve wijken Kensington en Chelsea zijn zeker een bezoek waard.

Kensington en Chelsea

Marylebone, Baker Street en Regent Street

Luxe winkels, trendy restaurants - ontdek deze chique wijk op loopafstand van Oxford Street.

Marylebone

Waar te verblijven in Londen


Ook interessant

Citytrip Londen

Ontdek al onze tips voor een geslaagde trip naar de Britse hoofdstad.

Citytrip Londen

Weekend in Londen

De Britse hoofdstad ligt om de hoek met Eurostar: in amper twee uur zoef je er vanuit Brussel naartoe. Perfect voor een weekendje weg.

Weekend in Londen

3 dagen in Londen

Ga goed voorbereid op pad met onze dagplanning en insider tips.

3 dagen in Londen

 

Algemene voorwaarden Trein + Hotel

Voor alle boekingen gelden de desbetreffende voorwaarden. Bij het boeken wordt meegedeeld welke voorwaarden van toepassing zijn. Je vindt hier de meest recente voorwaarden voor respectievelijk hotels en pakketreizen met trein + hotel. Mocht je verder nog vragen hebben, ga dan naar onze hulppagina’s.

Wij zijn aangesloten bij de Britse organisatie van reisbureaus, de ABTA, zodat je recht hebt op ondersteuning door de ABTA. Ook is de gedragscode van de ABTA van toepassing. Voor alle losse hotelreserveringen en pakketreizen met trein- en hotelboekingen geldt een garantieregeling voor het geval dat de uitvoerder in gebreke blijft. Niet alle andere diensten vallen onder deze regeling. Informeer bij ons welke dekking van toepassing is.

Belangrijke reisinformatie: Voor reisadvies en algemene gezondheidsadviezen voor op reis ga je naar respectievelijk diplomatie.belgium.be en www.itg.be/N/reisgeneeskunde.

Eurostar Holidays Limited is in Engeland en Wales in het handelsregister ingeschreven onder nummer 11005481. BTW-nummer 286 2413 93. Vestigingsadres: Times House, Bravingtons Walk, London N1 9AW. Eurostar Holidays Limited is een volledige dochteronderneming van Eurostar International Limited.

Foto's: © Getty; © Alamy; © Getty; © Imagesource; © Getty; © Willy Barton / Shutterstock.com; © Getty; © Getty; © Alamy; © Getty; © Jonathan Kho; © Adobe Stock; © Getty; © Getty